comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Atiba: 'Şampiyonluk hayal değil'

30 Kasım 2014, Pazar 11:50

Beşiktaş'ın başarılı futbolcusu Atiba Hutchinson, bu sene şampiyonluğun hayal olmadığını ve sezon sonunda bitecek olan sözleşmesini ise uzatıp takımda kalmayı çok istediğini söyledi.

31 yaşındaki oyuncu, Beşiktaş Nevzat Demir Tesisleri'nde Cihan Haber Ajansı'na özel açıklamalarda bulundu.

"ŞAMPİYONLUK HAYAL DEĞİL. SÜREKLİ BUNU DÜŞÜNÜYORUZ"
İlk olarak bu sene ligin zor geçeceğinin altını çizerek konuşmasına başlayan Atiba Hutchinson, takım olarak istikrarlarını sürdürmeleri halinde şampiyonluğun hayal olmadığını söyledi.

Kanadalı oyuncu, "Her zaman olduğu gibi ligi tepede götürmeye çalışan birkaç takım var. Görünen o ki bu sene lig yine gayet zor geçecek. Dolayısıyla bizim her maça doğru şekilde yaklaşmamız ve kazanmamız lazım. İstikrarımızı korumamız lazım. Şampiyonluk ondan sonrası için hayal değil. Şampiyonluğu kesinlikle istiyorum. Kariyerimde daha önce şampiyonluklar yaşadım. Bunu Beşiktaş'ta tekrar tekrar yaşamak istiyorum. Takımdaki herkes buna inanıyor. Herkes aynı arzu ve istek içerisinde. Kafamızda sadece bu var. Her gün ve her idmana gelişimizde sadece şampiyonluğu düşünüyoruz. Amacımız, ligin başı olmasına rağmen performanstaki başarıyı istikrarla devam ettirip bunu başarmak. Bunu yapacak kadar da iyi ve güçlü bir kadromuz var." diye konuştu.

"SÖZLEŞMEMİ KESİNLİKLE UZATMAYI İSTİYORUM"

Sezon sonu, Haziran 2015'de sözleşmesi sona erecek olan ve yılda 1 milyon euro kazanan oyuncu, kulüple yavaş yavaş görüşmelere başladığını ve kontratını uzatmayı çok istediğini söyledi.

Beşiktaş'ı sevdiğini, Türkiye'de ve kulübünde çok mutlu olduğunu da belirten Atiba Hutchinson, "Burada çok mutluyum. Sözleşmemle ilgili olarak kulüple de görüşmelere yavaş yavaş başladık. Bundan sonra da nasıl gideceğine bakacağız. Beşiktaş ile olan kontratımı kesinlikle uzatmayı ve kulüpte kalmayı çok istiyorum." dedi.

"KENDİMİ ORTA SAHANIN ORTASINDA RAHAT HİSSEDİYORUM"

Bugüne kadar sakat oyuncuların çok olması nedeniyle birçok mevkiide forma giyen başarılı oyuncu, kendisini en çok orta sahanın ortasında oynadığı zaman başarılı bulduğunu ve rahat ettiğini söyledi.

Teknik patronunun ne görev verirse versin en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştığını da belirten Atiba, kendisinin asıl tercihinin de orta sahanın ortası olduğunu belirterek, "Kariyerim boyunca farklı pozisyonlarda oynadım. Geçen sene özellikle bir çok pozisyonda oynadım. Benim için bu, büyük bir problem değil. Her zaman her yerde takım için elimden geleni yapar ve oynarım. Ancak elbette ki benim asıl tercihim orta sahanın ortası. Bu sene genellikle de orada oynadım ve kendimi en rahat hissettiğim mevkii orta sahanın ortası." diye konuştu.

"ORTA SAHADA BİRBİRİMİZİ TAMAMLIYORUZ"

Orta sahada forma giyen oyuncuların birbirleriyle uyumundan da bahseden Atiba, "Birbirimizi sahada çok iyi anladığımızı düşünüyorum. Ben ya da Veli, kim oynarsa oynasın oyun anlamında birbirimizi tamamlıyoruz diye düşünüyorum. Orta sahadaki tüm oyuncuların oyun anlayışı bir, herkesin amacı bir, dolayısıyla elimizden gelenin en iyisini vermeye çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

"YAYA TOURE'YE KEŞKE BENZESEYDİM"

Kanadalı siyahi oyuncu, siyah - beyazlı taraftarların kendisini Manchester City'de oynayan orta saha oyuncusu Yaya Toure'ye benzettiğini, bir tek onun gibi gol atamadığını düşündüklerinin sorulmasına da "Keşke, keşke öyle olsaydı" diyerek esprili bir şekilde cevap verdi ve şunları söyledi:

"Beşiktaş'taki pozisyonum öncelikle savunmacı ve rakibi durdurmaya yönelik orta saha oyuncusu, dolayısıyla önceliğim gol atmak değil. Ama kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Takıma elbette atacağım gollerle de destek olmak isterim. Bunu da umarım gerçekleştiririm."

"SLAVEN BİLİC HAKKINDA HERKESİN İYİ DÜŞÜNMESİ TAKIM ADINA ÇOK ÖNEMLİ"

Teknik direktör Slaven Bilic'in harika bir kişiliğe sahip olduğunu özellikle belirten Atiba, tüm takımın onun hakkında olumlu düşünmesinin önemli olduğunu söyledi.

Hırvat teknik adamın hem takımla hem de kulüple uyumlu bir kişiliğinin olduğunu, bunun da takıma olumlu yansıdığını belirten Atiba, "Slaven Bilic kesinlikle çok iyi bir hoca. Özellikle oyuncuları için harika bir antrenör. Bütün herkes hocanın kendine yardımcı olduğunu, ne kadar iyi bir karakter olduğunu düşünüyor. Takımdaki bütün oyuncuların hocası hakkında bu şekilde düşünüyor olması çok ama çok önemli. Kulüp ve takımla uyumu harika olan bir insan." dedi.

Bu arada başarılı futbolcu, röportaj sonrasında özel hayatıyla ilgili de eklemelerde bulunarak, İstanbul'da dışarıya, genelde yemek ve alışveriş için çıktığını, yoğun maç temposu nedeniyle dinlenmeye de çok önem gösterdiğini söyledi.

Atiba ayrıca, PSV Eindhoven takımdan ve Hollanda'dan eski arkadaşları Kasımpaşalı İsaksson ve Babel'in yanı sıra Torku Konyasporlu Vukoviç ile de sık sık buluşup görüştüklerini sözlerine ekledi.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!