comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Gökhan Töre ucuz mu yırttı?

31 Ekim 2014, Cuma 13:16

Beşiktaş cephesi Gökhan Töre için ağır bir karar alındığı düşünürken, yıldız oyuncunun yargılandığı maddeye göre 7 maç ceza almasının gündeme geldi ancak sonrasında 3 maçta karar kılındığı bildirildi.

Suan Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor maçında "f...d up" dediği için kırmızı kart görüp oyun dışı kalan Beşiktaş'ın asi oyuncusu Gökhan Töre, yargılandığı maddeden en alttan ceza alarak ucuz yırttı ama siyah-beyazlı takımın hukukçuları yıldız oyuncunun yargılandığı madde konusunda başarısız bir girişim yaptı.
 
TÖRE, 41'İNCİ MADDEDEN YARGILANDI
 
Gökhan Töre, PFDK'ya "Kişilik haklarına saldırı, hakaret, tehdit, ve tükürmek" olarak belirtilen 41'inci maddeden verilirken kurulda; "TFF veya mensuplarına, müsabaka görevlilerine, futbolculara, yöneticilere veya diğer ilgili kulüp ve kişilere, hakaret eden, söven, tehdit eden veya herhangi bir şekilde kişilik haklarına saldırıda bulunan" başlığı altında yargılandı.
 
HUKUKÇULAR 36'INCI MADDEDEN YARGILAMA İSTEDİLER
 
Beşiktaş'ın hukukçuları Töre'nin kullandığı "f...d up" isimli İngilizce sözcüklerin karşı tarafa hakaret içermediğini, futbolcunun bu kelimeleri kendi beceriksizliği için kullandığı iddiasını kurula sundular. Töre'nin "sportmenliğe aykırı hareket olarak" kabul edilen 36'ıncı maddeden yargılanmasını talep ettiler. Kurul ise bunu reddederek, Töre'nin sözlerini küfür olarak kabul etti; "fiillerin müsabaka görevlilerine yönelik olması halinde ise üç ila yedi müsabakadan men cezası" yargılanması kararını verdi.
 
GÖKHAN TÖRE, YÖNETİCİ STATÜSÜNE SOKULDU
 
Fakat milli oyuncunun Türkçeye hakim olmaması ve "f...d up" sözcüğünün içeriği hakkında yaptıkları araştırma sonrasında cezanın en alttan verilmesi kararı aldılar. Töre; bunun dışında daha önce hiçbir futbolcuya verilmeyen 13 bin TL para cezasına çarptırıldı. Töre'nin aldığı para cezası, Futbol Disiplin Talimatı'nın 41'inci maddesinde; "1. Lig kulübü yöneticileri için 13.000 TL para cezası" olarak yer alıyor.
 
TAHKİM KURULU'NA GİDİLİRSE CEZA ARTABİLİR DE...
 
Beşiktaş'ın Hukuk Kurulu'nun Gökhan Töre'nin aldığı cezayı Tahkim Kurulu'na taşıyacağı ve milli futbolcunun 36'ıncı maddeden yargılanmasını isteyeceği bildirildi. Siyah-beyazlıların hukukçuları, Töre'nin hareketini 36'ıncı maddeye sokarak cezasını bir maça indirmeye çalışacağı gelen son dakika haberi. Fakat Tahkim Kurulu'nun Töre'nin hareketini 41'inci maddeden çıkarmaması durumunda 7 maça kadar ceza alması için de hamle yapabileceği bildirildi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!