comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Beşiktaş maçlarını nerede oynayacak?

30 Ekim 2014, Perşembe 14:58

Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı Fikret Orman, Fenerbahçe ile oynanacak derbi öncesi bir basın toplantısı düzenliyor.

İşte Fikret Orman'ın sözleri;
 
"Önümüzde çok önemli bir Fenerbahçe maçı var, bazı açıklamalar yapmak istiyorum. Beşiktaş, Türk sporunun en eski camiası olarak, sürekli pozitif mesajlar vermeyi kendimize bir alışkanlık haline getirdik. Belirli bir terbiye ile kulübümüzü yönetmeye çalışıyoruz, insanların bu sporu takip etmeleri gerektiğini anlatmaya çalışıyoruz ve böyle bir misyonumuz var."
 
"KİMSE BİZDEN SOYUNMA ODASI BASMAMIZI BEKLEMESİN"
 
"Doğrularımız var ve bu doğrularımızın peşinden gidiyoruz. Tüm spor kamuoyunun takdirini topladığımıza inanıyorum. Beşiktaş'ın Türk futboluna verdiği pozitif desteği herkes gayet iyi algılamaktadır, popülist davranmıyoruz. Kurumumuzun duruşunu gösterebilmek için hareket ediyoruz. Beşiktaş sezona iyi başlamıştır ve oynadığımız oyunla herkesin takdirini topladık. Bir kolej takımı gibiyiz ve bunların hiçbiri kendiliğinden oluşmadı. Bir futbolcuyu transfer etmeden ya da bir futbolcunun kalmasını isterken, hepsinin Beşiktaş'ın ahlaki değerlerine uyup uymadığını sorguladık. Bizim futbol takımımız çok terbiyeli, disiplinli oyunculardan kurulu. Cezalandırmamız gereken olaylar yok mu, var, oluyor ama arkadaşlarımız zaten bunu yapıyor ama kendi aile içerimizde bunları yapıyoruz. Bizim oyuncularımız, bizim kulübü yönettiğimiz şekilde de futbola pozitiflik vermektedirler. Futbolcularımız ile de gurur duyuyoruz."
 
"Kimse bizden hakemlere hakaret etmemizi ya da soyunma odasını basmamızı beklemesinler, biz bunları yapmayız. Kimseye bir baskı kurmuyoruz ancak bu duruşumuz bizim magdur olmamız anlamına gelmez. Bu sezonun adı Süleyman Seba sezonu konulduğundan bu yana sanki şampiyon olacakmışız gibi bir hava yaratılıyor."

"GÖKHAN TÖRE PIRLANTA GİBİ BİR ÇOCUKTUR"

"Biz kimsen bir kayırma beklemiyoruz, beklentimiz eşit muammeledir. Geçen hafta U19 maçımızda haksız bir penaltı verildiği diye, teknik adamımız bu penaltının gole çevrilmemesi için talimat verdi. Biz bunlar ile gurur duyuyoruz, biz büyük bir kulübümüz. Herkes hakkıyla oynasın, mücadele etsin. Kimseden bir talebimiz olmadı. Hem kulübümüz hem de oyuncularımız üzerine bir baskı yaratılmaya çalışıyor ancak biz kendi uslubümüz ile devam edeceğiz. Ancak bazı yaşanan olaylar ve bu olaylara MHK'nın müdahale etmesi gerekir. Geçen hafta yardımcı hakem, Gökhan Töre'yi tahrik ediyor, bunu izledik. Gökhan şu ana kadar hiçbir zaman bu hareketleri yapmadı, Gökhan pırlanta gibi bir çocuktur."
 
"EN ÇOK KIRMIZI KARTI BEŞİKTAŞ GÖRMÜŞ"
 
"Derbi maçları öncesi kırmızı kartların sayısına baktırdım, önce Beşiktaş görmüş. Neden? Son 10 sezonda Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlara baktım, Beşiktaş'a 10 kırmızı kart verilmiş, Fenerbahçe'ye 5 kırmızı kart verilmiş, bunların hepsi gerçek veriler. Bir tek Beşiktaş'ın maçını 6 hakem yönetmiyor, her maçı 6 hakem yönetiyor ama sanki 6 hakem sadece bizim maçlarımızın içerisine giriyor." 
 
"GÖZLERİMİZ BÜLENT YILDIRIM'IN ÜZERİNDE"
 
"Beşiktaş çok büyük bir mücadeleden geliyor. 2.5 sene içerisinde ben ve arkadaşlarımın yaptıkları ortada, gelmeden önceki durumda ortada. Beşiktaş'ın sadece UEFA'da 18 dosyası vardı, 45'in üzerinde voleybolcuya borcu vardı. Biz bunları yaparken, kendi özkaynağımız ile stadımızı yapıyoruz ve tüm branşlarımızda da Türkiye'yi temsil ediyoruz, kimsenin hakkını yemiyoruz. Bunları bir de gelirimizin en az olduğu dönemde yapıyoruz. Beşiktaş'ın zerafetleri nezakettir. Önümüzde bir Fenerbahçe derbisi var, bu derbide Bülent Yıldırım düdük çalacak, hayırlı olsun. Daha önce bizim maçlardaki performanlar ortada, ilk sezonumuzdaki Galatasaray maçı, Burak'a verilen penaltılar aklımızda. Gözlerimiz üzerinde olacak, bizi kayırmasın ama adaletli olsun."
 
ORMAN'DAN AZİZ YILDIRIM'A CEVAP

"Geçenlerde Aziz Yıldırım bir açıklama da bulundu, yeri gelmişken cevap vereyim. Biz, kimseden stat istemedik. Fenerbahçe, bizim stat projemiz olduğu zaman Aziz Yıldırım hapisteydi, Kığılı da başkanlık yapıyordu ve bir demeç verdi. O demeçe istinaden, Yıldırım'ı evinde ziyarete gittim, sevdiğim de bir dostumdur. Yıldırım'a geçmiş olsun dedim ve o zaman da bu konu açıldı. Aziz başkan da biz elimizden gelen desteği veririz dedi, sezon başladığı zaman da yanına gittik ve stat konusunda bir görüşme yaptık. Dost dosttan yardım ister ama dost dostu belaya sokmaz."
 
"MADONNA İÇİN ONAY MI ALDINIZ"

"Aziz Başkan iyi niyetiyle dedi ki, 1 maçı bizde oynayın 1 maçı da Galatasaray'da oynayın; biz de hay hay dedik ve Ünal Aysal'a gittik. Ünal başkan da iyi niyetiyle bize olur verdi ve seçimden sonra konuyu netleştirelim dedi. Ünal bey, biz Beşiktaş'a stat ile ilgili destek vermek isteriz dedi ve seçim bitti daha sonra Ünal bey ile konuştuk. Ünal bey, biz bu stadı vermemiz için genel kuruldan onay almamız gerekir dedi. Madonna'ya statı verirken genel kuruldan onay mı alıyorsunuz?"

"BANA BİR ANLATSINLAR"
 
"Beşiktaş'ın stadı 23 metre kuzeye kaydı, 8 metre de aşağı indi. Fenerbahçe'nin olduğu gibi tribün tribün yapma şansımız yok. Bu sebeple Aziz başkanın da söylediği planlamada bir sıkıntı yok. 23 metre kayan bir stadın mühendislik olarak nasıl tribün tribün yapılacağını bana bir anlatsınlar."
 
"MEDET BEKLEDİĞİMİZ YOK, BEKLEYEN NAMERTTİR"
 
"Ahmet Ağabey'in söylediği "Bir stat bulamadık" sözleri bir sitemdir. Bununla ilgili bir suçluluk duyguları varsa onu söylemiş olabilirler. Her maçımızı deplasmanda oynuyoruz, bunlara da devam edeceğiz. Böyle yazılmış kaderimiz ve bu stat bitecek. Bu seneyi şampiyon olarak bitireceğiz, inanarak söylüyorum. Kimseden bir medet beklediğimiz yok, bekleyen de namettir"
 
"GÖKHAN AŞAĞI, GÖKHAN YUKARI"

"Oyuncularımıza söylediğimiz tek şey var, bize hakem, saha, çim, hava anlatmayın. Ben, tarz itibariyle futbolcular ile çok fazla görüşen bir modelim yok, ben soyunma odalarına gitmem. Bu işleri yapan arkadaşlarımız var, gerekeni yaparlar. Bir cezası var ise yaparlar.
 
Bütün Türkiye'nin işi gücü bitti, Gökhan aşağı, Gökhan yukarı. Gökhan pırlanta gibi bir çoçuktur ve herkes de onu çok sever. Şu ana kadar bizim kulübümüz içerisinde bizim ahlaki değerlerimizi aşan bir şey yapmadı. Şayet yaparsa da karşısında bizi görür, taviz vermeyiz ve Gökhan da bunu biliyor."
 
"SEZONUN TAMAMINI ANKARA'DA OYNAYABİLİRİZ"

"Fenerbahçe maçını Olimpiyat Stadı'nda oynayacağız, orada bir zemin sorunu yok, sadece ambiyans sorunu var. 40 bin kişiye oynasak sorun olmaz ve 7 bin kişiye oynayamıyoruz. Ankara'daki maçı 3-2 kazanmamızda Ankara'daki seyircimizin büyük bir katkısı vardır. Önce Fenerbahçe ve Partizan maçlarımız var, sonra Başakşehir Stadı'nda oynayacağız ve en son aşamada da yönetim kurulu ile konuşacağız. İstanbul'daki ilginin düşük olduğunu görmeye devam edersek, sezonun geri kalan maçlarının tamamını Ankara'da oynayabiliriz"

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!