comScore

Beşiktaş Beşiktaş

İşte Gökhan Töre'yi kurtarma operasyonu

29 Ekim 2014, Çarşamba 13:26

Beşiktaş'ın "yaramaz çocuğu" Gökhan Töre'nin fazla bir ceza almaması için girişimler başladı.

Erciyesspor maçında gördüğü kırmızı kartla hem mağlubiyetin mimari olan, hem de F.Bahçe maçında takımını yalnız bırakan Gökhan Töre, İstanbul'a dönerken Ahmet Nur Çebi'ye kendisini savundu.
 
Çebi, Türkçesini bir türlü anlamadığı Töre ile konuşmak için çevirmeni de yanına çağırınca ortalık karıştı. Çebi, Töre'ye hakeme ne söylediğini sorduğunda "fucked up" dediğini söyledi. Bunun üzerine Çebi bu kelimenin tam Türkçe karşılığının ne olduğunu öğrenmeye çalıştı. Takımın çevirmeni ve İngilizce bilen oyuncular; "g.te gelmek", "babalara gelmek", "yaş tahtaya basmak", "s..i tutmak", "şimdi s.çmak", "ayvayı yemek" ve daha bir sürü şekilde çevrilebileceğini ilettiler.Fakat bunun karşı tarafa söylenen bir küfür değil tamamen kendisinin yaptığı hata için kullanılan bir terim olduğunu ilettiler.
 
İlk başta "fuck" kelimesini duyduğu için Töre'ye çok kızan Çebi bu açıklamaların ardından İstanbul'a gelir gelmez hukuk kurulundan cezaya itiraz için hazırlık yapmaları talebinde bulundu. Hukuk kurulu, Töre'nin küfrünün şahsa edilmiş bir küfür olmadığını kendi içinde bulunduğu durum için söylenen bir söz olduğunu iddia ederek savunma yapacak.

TÖRE'NİN CEZASI 50 BİN EURO'YA KADAR ÇIKABİLİR
 
Bu arada Gökhan Töre'ye ceza geliyor. Sezon başında belirlenen kulüp disiplin talimatı gereği genç futbolcuya otomatik olarak direkt kırmızı kart gördüğü için 10 bin euro ceza kesilecek. Fakat Gökhan Töre'nin İstanbul'a dönüşte Ahmet Nur Çebi tarafından sorgulandığı ve Slaven Bilic'ten de rapor isteneceği bildirildi.
 
Çebi'nin sorgusu sonrasında Töre'ye kulüp içi disiplin talimatı nedeniyle 20 bin euro ceza verilmesinin de gündeme geldiği, Bilic'in rapor hazırlaması durumunda ise Töre'ye 20 bin euro daha ceza verilmesinin gündeme geleceği bildirildi. Fakat bu para cezaları hukuk kurulunun yapacağı itirazlardan sonra netlik kazanacak.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!