comScore

Beşiktaş Beşiktaş

İlker Meral'den şok sözler! "Sivok'u attım..."

28 Ekim 2014, Salı 00:14

Futbol hakemi İlker Meral, Türk hakemlerinin kart standardının düşük olduğunu, otoritelerini kartla sağlama yoluna gittiklerini söyledi.

Meral, Futbol Federasyonu'nun resmi yayın organı Tam Saha Dergisi'nin Mart ayı sayısında yer alan röportajında, FIFA ve Merkez Hakem Kurulu talimatlarının hakemler için bir düstur olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

“Asla kuralı kendinize göre ya da Ahmet'e, Mehmet'e göre yorumlayamazsınız. Ama şöyle de bir değerlendirme yapıyorum. Bir oyuncuyu bariz gol şansından dolayı ihraç ediyorsanız tabii ki ihraç edeceksiniz. Bu talimatların emrettiği bir şey. Ancak Türk hakemliğinin kart standardı biraz düşük. Otoritemizi kartla sağlama yoluna gidiyoruz. Dolayısıyla ikinci sarı kartlardan çok fazla kırmızı kart çıkıyor. Televizyonlarda hep tartışılan bir şey var, 'Bu adam atıldı, ikinci sarı kartı doğru ama bir de ilk sarı kartına bakalım.' Yani ucuz kart gösterilmemesi lazım. Bakın, direkt kırmızı kartlar o kadar tartışılmıyor. Çünkü insanlar 'Acaba bizim göremediğimiz ya da duyamadığımız bir şey mi var' diye düşünüyor. Ama sarı kartlar eleştiriliyor. Dolayısıyla eleştiriye maruz kaldığınız yönü daha minimize etmeniz lazım.”

“HAKEMLİKTE SERTLİK ÇÖZÜM DEĞİL”
İlker Meral, hakemlikte sertliğin çözüm olmadığını ifade etti.

Sertlikle bir şeylerin hallolabileceğini düşünmediğini belirterek, “Sonuçta her ne kadar efor sarf ettiklerinde bambaşka kişiliklere bürünseler de karşımızdakiler birer insan. Bizden bir karar sonrası açıklama beklediklerinde, eğer benim için de uygunsa o açıklamayı net biçimde yaparım. Ama açıklamayacağım bir durumsa da bunu sertlikle değil de o anki durumun gerektirdiği üslupla ifade ederim. Üzerimde bir baskı kurdurmamak için elimden geleni yaparım” diye konuştu.

“SİVOK'U ATTIM, MÜŞTERİMİ KAYBETTİM”


Aynı zamanda eczacılık yapan İlker Meral, ligin ilk yarısında Beşiktaş'ın Ankaraspor ile yaptığı karşılaşmada siyah-beyazlı futbolcu Sivok'a kırmızı kart göstererek, oyundan attığı için bir müşterisini kaybettiğini söyledi.

Balıkesir'in Savaştape ilçesinde 15 senedir eczacılık yaptığını anlatan Meral, şunları kaydetti: “Köylerden gelen 10 yıllık bir müşterim vardı. 60-65 yaşlarında bir büyüğüm. Yönettiğim Beşiktaş maçının ardından eczaneye gelip 'Ben senin kaç yıllık müşterinim' diye sordu. '10 yıllık müşterimsin' dedim. 'Arkadaş, Sivok'u niye attın? Bu adam sana ne yaptı da attın? Bir daha ne dükkanına geleceğim ne de ilaç alacağım' dedi. O anda şaka yaptığını düşünmüştüm. Ama o maçı yöneteli neredeyse 3 ay oldu, bir daha eczaneme uğramadı.”

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!