comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Mete Vardar'dan Linnes açıklaması

22 Ekim 2014, Çarşamba 14:41

Beşiktaş'ın futbol A Takımı'ndan sorumlu yönetim kurulu üyesi Mete Vardar, birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş'ın futbol A Takımı'ndan sorumlu yönetim kurulu üyesi Mete Vardar, “Avrupa Ligi'nde maçlar oynanmadan önce ilk iki maçtan minimum 4 puan çıkarmayı amaçlıyorduk. Ama iki puanda kaldık. Bu nedenle bize bir deplasman galibiyeti gerekiyor. Partizan kendi liginde 8'de 8 yapmış bir takım. Ama en büyük avantajımız 35 bin taraftar da siyah beyaz olacak. Yapılan tezahüratları fazla duymazsak, takımımız Sırpça da bilmiyor. Umarım bizim takımımız iyi atmosferlerde iyi oynayan bir takım. Amacımız oradan galibiyetle dönmek” şeklinde konuştu. 
 
BASKILI ORTAMDA TAKIMIMIZ DAHA İYİ TOP OYNAR. SİYASİ BİR SİMGE TAKIMIMIZA ZARAR VERİR
 
Belgrad'taki statta, Partizan'ın en fanatik taraftar grubunun bulunduğu tribünün, Totthenam maçındaki ırkçı pankart nedeniyle kapatılmasıyla ilgili olarak ise Vardar, “Sırbistan'da pasolig uygulaması yok. O taraftar grubu farklı bir tribünden maçı izleyecek. Sadece tribünün belli bir bölümü kapatılıyor. Bizim için fark etmez. Hatta böyle baskılı ortamda bizim takımımız daha iyi top oynar. Futbol kalitemizi ortaya koyarak iyi bir sonuçla döneceğimizi düşünüyorum. Biz bir spor kulübüyüz. Biz siyasi olayların içerisinde olmayız. Stat içerisinde Sırbistan-Arnavutluk maçındaki çekişmeyle ilgili görseller takımımıza zarar verebilir. Hiçbir mantıklı bir insan böyle bir şeye başvurmaz; çünkü bundan Beşiktaş zarar görür. Orada bulunacak 1500 taraftarımız sadece takımımız galip gelsin diye orada bulunacaklardır” dedi. 
 
O YORUMLAR BEŞİKTAŞ ŞAMPİYON OLMASIN DİYE YAPILIYOR!
 
Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Mete Vardar, “Neredeyse zamanımın tamamını futbol takımıyla geçiriyorum. Geçen sezon 4'te 4 yapmışken, adını bir türlü koyamadığımız bir nedenle Galatasaray maçından sonra belirli bir düşüşe geçti.  Bu sene çok daha tecrübeliyiz. Daha ligin 6 haftası ve ne yazık ki Beşiktaşlılardan çok Fener ve Galatasaray yorumcuları bizi şampiyon ilan etmiş durumda. Biz kesinlikle böyle bir düşünce içerisinde değiliz. Lig çok dengeli bir maç kaybettiğiniz zaman 5'inci de olabiliyorsunuz. Herkes herkesi yenebiliyor. Futbolcular her şeyin bilincinde. Kendi sağlıklarına ve özel hayatlarına çok dikkat ediyorlar. Mayıs'ta hedefe ulaşacağız. Beşiktaşlı olmayan yorumcuların takımımızla ilgili bu erken şampiyonluk yorumları, herhalde Beşiktaş'ın şampiyon olması için yapılmıyor. Türkiye'de bir takım şeyler ne yazık ki sadece saha içerisinde olmuyor. Ama biz bu anlamda çok güçlüyüz. Çok güçlü bir yönetimimiz var” şeklinde konuştu. 
 
FENERBAHÇE DERBİSİNDE OLİMPİYAT'IN ZEMİNİ ÇOK GÜZEL OLACAK  
 
Sekizinci haftadaki Fenerbahçe derbisi öncesi Olimpiyat Stadı'nın zemini açısından çok iyi gelişmelerin olduğunu belirten genç yönetici, “Şu anda çalışmalar çok iyi gidiyor. Zemin ve taraftar atmosferinin derbide çok iyi olacağını düşünüyorum. Ama öncesinde Partizan ve Kayseri Erciyespor maçlarında başarılı olmalıyız” dedi.  
 
OLCAY TAKIMIN ENERJİ KAYNAĞI 
 
Olcay Şahan'ın takıma müthiş bir enerji verdiğini dile getiren Vardar, “Futbolculuğu zaten tartışılmaz ama takımın da enerji kaynağı. Takımın içerisinde çok önemli bir motivasyon kaynağı” şeklinde konuştu. 
 
ERSAN, VELİ, CENK VE MUSTAFA İLE İLGİLİ YENİ SÖZLEŞMELER KISA SÜREDE OLUR 
 
Veli Kavlak, Ersan Gülüm, Cenk Gönen ve Mustafa Pektemek ile sözleşme yenileme çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Vardar, “Her dakika zaten birlikteyiz. Önemli olan bu konularda niyettir. Bu çocukların ayrılmaya niyeti yok. Bizim de onları bırakmaya niyetimiz yok. Kısa zaman içerisinde bu konular tamamlanmış olur. Futbolcularımız Beşiktaş'ta mutlular ve kalmak istiyorlar. Biz de onlardan mutluyuz. O zaman olmaması için bir neden yok” ifadelerini kullandı. 
 
SERDAR KURTULUŞ VE LINNES
 
Sivasspor maçında sakatlanan Serdar Kurtuluş'un sahalara dönme süresinin 3 haftayı bulabileceğini belirten Mete Vardar, Norveçli sağ bek Linnes'in Ocak'ta transfer edileceği iddiasıyla ilgili olarak ise “Ocak ayına kadar çok var. 3 ay var. Transferle ilgili bugün itibariyle hiçbir bilgimiz yoktur” dedi.  
 
TOLGA ZENGİN'DEN ÇOK MEMNUNUZ 
 
Kaleci Tolga Zengin'in performansından ve kaptan olarak takım içerisindeki etkinliğinden çok memnun olduklarını belirten Mete Vardar, “Cenk'le birlikte çok iyi kalecilere sahibiz. Tolga'da çok başarılı ve kaptan olarak kendisinden çok memnunuz” şeklinde konuştu. 
 
YENİ STAT KONUSUNDA TARAFTARIMIZIN BİZE DESTEK OLMASI GEREKİR 
 
Mete Vardar Arena'nın açılış tarihiyle ilgili olarak ise, “Başkanımız hayatını buna verdi. Yönetimimiz çok ciddi çalışmalar yapıyorlar. Stat konusunda devamlı bilgi talebi var. Taraftarımız lütfen destek olsun. Kartal Yuvası'ndan alış veriş yapıp maça gelsinler. Hep istiyoruz, ama bir şey vermeden almak Allah'a mahsustur. Bu işler parayla oluyor. Zaten çok büyük bir borç yüküyle devralınmış kulüp yapısı var. Şimdi hem onları aşağıya çekelim istiyoruz, hem de stat bitsin isteniyor; ama biz de bununla ilgili herkesten destek bekliyoruz” dedi.  

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!