comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Mustafa Pektemek neden sürekli sakatlanıyor?

16 Ekim 2014, Perşembe 14:02

Beşiktaş'ta performansıyla sezona ''muhteşem'' bir giriş yapan Mustafa Pektemek'in sık sık sakatlanması can sıkıyor.

Beşiktaş'ta doktor Ertuğrul Karanlık sürekli olarak "sakatlanan oyuncuları erken takıma döndürdüğü" için övünürken pek çok oyuncunun aynı sakatlıkları yaşaması siyah-beyazlıların belini büküyor.

Mustafa Pektemek daha bir kaç hafta önce Asteras maçında sakatlanmış ve yapılan açıklamada, "sol üst adalesinde ciddi ezilme ve kanama tespit edildiği" bildirilmişti. Balıkesirspor maçında sakatlanan Pektemek'e bir kez daha "sol üst adalesinde yırtık tespiti" teşhisi konuldu. Karanlık'ın, "ilginç" bir şekilde Pektemek'in sakatlığını; ufak bir kas alanını ilgilendiriyor yorumunu yapması ve Pektemek'i dinlendirerek çözüm bulmaya çalışması; alçı ya da alçı atel uygulamaması sıkıntıyı artırdı.
Karanlık'ın kullandığı dozajı yüksek ağrı kesicilerin ise pek çok futbolcunun kendisini iyileşmiş gibi hissetmesine neden olduğu iddia edildi. Normal şartlarda böyle bir sakatlık için "üç hafta içinde" iyileşme sağlandığı kaslar dinlendirilirken kasın boyu en kısa durumda tutulmaya çalışılmadığı öğrenildi. Karanlık'ın küçük kas lifi yırtılması teşhisi koyarak 2 ile 3 haftada iyileştirdim dediği Pektemek'in kas yırtığının aslında 6 haftaya ihtiyacı olan bir durumda olduğu da yine iddialar arasında. Pektemek'in bu arada kendisine; kepeği sirke hamur haline getirerek ısıttığı ve hamuru yırtılan kasın üzerine koyarak sürekli bakım da yaptığı bildirildi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!