comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Feda tişörtünde skandal hata!

15 Ekim 2014, Çarşamba 19:31

Beşiktaş yönetiminin 2 yıl önce satışa sunduğu 'Feda' tişörtünde logoda yer alan Beşiktaş yazısının, eski yazı ile 'Neşiktaş' gibi yazıldığı, 1903 tarihinin de 1906 gibi okunduğu iddia edildi.
 

Ekonomik anlamda sıkıntılı bir süreç geçiren Beşiktaş yönetimi, 17 Mayıs 2012'de çözüm arayışı içinde değerleri hem yaşatmak hem de paraya çevirip kulübü ayakta tutmak adına önemli kararlar almıştı. Yöneticiler, Şeref Bey'in hayata veda ederken son sözü olan “FEDA” kelimesini tişörtlerde yaşatmak için harekete geçmiş ve bu tişörtler 30 TL'den satışa çıkarılmıştı. 
 
Tişört Beşiktaşlı taraftarların büyük ilgisini çekmiş, satışlar adeta patlamıştı. Ancak 'Feda' tişörtünün logosunda yer alan Beşiktaş yazısının, eski yazı ile 'Neşiktaş' gibi yazıldığı, 1903 tarihinin de daha çok 1906 gibi okunduğu iddia edildi. Bu konuyu köşesine taşıyan spor yazarı Atilla Gökçe, logonun orjinaline uygun hale getirilmesini istedi. 
 
Atilla Gökçe'nin yazısındaki o bölüm: 
 
“Osmanlı Melekleri” kitabıyla spor tarihimizde yepyeni ufuklar açan Mehmet Yücel'den bir mesaj aldım. Beşiktaş'ın” Feda” tişörtlerinde kullandığı tarihi logoda harf ve rakam yanlışları olduğunu yazmış. Mehmet Kanar ve Yücel Demirel üstadların açıklamasına göre o logodaki Beşiktaş, eski yazı ile Neşiktan (ya da Neşiktaş) gibi yazılmış. 1903 tarihi de daha çok 1906 diye okunuyormuş. FEDA sezonu bitti ama, tarih devam ediyor. O logo orijinaline uygun hale gelmeli..."
 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!