comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Utaka Beşiktaş'ı gözüne kestirdi!

12 Ekim 2014, Pazar 13:47

Sivasspor'un Nijeryalı forveti John Utaka, Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında deplasmanda Beşiktaş ile yapacakları karşılaşmada goller atarak 4 maçlık suskunluğunu bozmak istediğini söyledi

Utaka, lige Gaziantepspor karşısında şanssız bir yenilgi alarak başlamalarının kendilerini üzdüğünü söyledi.
 
Sonraki haftalarda da iyi futbol oynamalarına rağmen istedikleri sonuçları alamadıklarını anlatan Utaka, ligin 5. haftasında Sivas'ta Gençlerbirliği'ne karşı elde ettikleri 1-0'lık galibiyetle bu şansızlığı kırdıklarını belirtti.
 
Utaka, milli maçlar nedeniyle lige verilen arayı iyi değerlendireceklerini ve takımda hiçbir sıkıntının olmadığını dile getirerek, daha çok çalışarak iyi sonuçlar almaya devam edeceklerini kaydetti.
 
Zaman zaman sakatlıklar yaşadığını belirten Utaka, "Futbol 11 kişi oynanıyor. Neticede bir tenis maçı oynamıyoruz. Herkesin zaman zaman iyi ve kötü dönemleri oluyor. Önemli olan takım olarak iyi çalışıp, iyi oynayıp galibiyetler alabilmek. Takımın kazanması için hep beraber çalışmak zorundayız. Sadece benim gol atmam çok önemli değil" diye konuştu.
 
Forvette Batuhan Karadeniz, Ahmet Aras, Cihan Özkara ve Macauley Chrisantus gibi genç ve yetenekli isimlerin olduğunu dile getiren Utaka, vatandaşı Chrisantus ile oynamanın kendisine avantaj sağlayacağını belirtti.
 
Gençlerbirliği galibiyetiyle moral bulduklarını aktaran Utaka, gelecek hafta yapacakları Beşiktaş maçına da çok iyi hazırlandıklarını ifade ederek, "Beşiktaş maçı bizim için çok önemli. Kazanmak için oynayacağız" dedi.
 
Sakatlığının geçtiğini ve kendisini hazır hissettiğini belirten Utaka, "Yeniden gol atmanın zamanı geldi. Beşiktaş'a karşı goller atmak ve galibiyete katkı sağlamak istiyorum" ifadesini kullandı.
 
GEÇEN SEZON 26 MAÇTA 9 GOL ATMIŞTI
Ligde geçen sezonun ilk yarısında yaşadığı sakatlıklar nedeniyle bekleneni veremeyen Nijeryalı golcü Utaka, ikinci devre ise rakip fileleri 7 kez havalandırarak kırmızı-beyazlı ekibin ligi 5. sırada tamamlamasında önemli rol oynadı.
 
Geçen sezon 4'ü Ziraat Türkiye Kupası, 22'si Süper Lig'de olmak üzere 26 maçta görev alan ve 9 gol atan Utaka, bu sezon ise geride kalan 5 haftada forma giydiği 3 maçta 1 kez gol sevinci yaşadı.
 
Ligin ilk haftasında Sivasspor'un sahasında Gaziantepspor'a 2-1 yenildiği maçta takımının tek golünü kaydeden Utaka, daha sonra sakatlanarak kırmızı-beyazlı ekibin Akhisar Belediyespor ve Torku Konyaspor maçlarında forma giyemedi.
 
Ligin 4'üncü haftasındaki Galatasaray ve 5'inci haftasındaki Gençlerbirliği maçlarında görev alan Utaka, bu karşılaşmalarda gol sevinci yaşayamadı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!