comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Bilic'ten dev adım

12 Ekim 2014, Pazar 13:08

Siyah-Beyazlılar'ın teknik patronu Slaven Bilic, geleceğin Beşiktaş'ını kurmak için kolları sıvadı.

Hırvat hoca sezon başındaki Almanya ve İngiltere kampına bir çok genç futbolcuyu dahil etmiş, Atınç ve Ümit Karaal'ı ise maçlarda oynatarak deneyim kazanmasını sağlamıştı. Daha sonra ise Chelsea ve Fenerbahçe gibi güçlü ekiplerin bulunduğu Soma'ya yardım turnuvasında da bu iki genç yeteneğe şans vererek gençlere olan güvenini göstermişti. 
 
Gençlerle çalışmaktan zevk alan Bilic, bu doğrultuda Mersin İdmanyurdu'nun genç savunmacısı Efe Halil Özarslan ve Torku Konyaspor'un sağ beki Tolga Ünlü'yü gözüne kestirdi. Bilic; Atınç, Ümit, Efe ve Tolga'nın Beşiktaş'ın ileriki yıllarda uzun süre takıma hizmet edebileceğini düşünüyor.  Fenerbahçe'de olduğu gibi savunma hattını yerlilerden kurmayı hedefleyen Bilic'in bu iki futbolcuyu kadroya katmak için çok hevesli olduğu bildirildi.

Geleceğin millileri
 
Fenerbahçe'de forma giyen Gökhan Gönül ve Caner Erkin'in milli takımda defansın sağında ve solunda değişmez oyuncuları olmasını göz önünde bulunduran Slaven Bilic, kurmak istediği genç ve yerli defans hattıyla gelecek yıllarda Ay-Yıldızlılar'ın savunma hattını Beşiktaşlı oyuncuların oluşturmasını istiyor. Eğer Hırvat hoca bunu başarabilirse Kartal, önümüzdeki yıllarda hem yabancı sınırı konusunda rahaat edecek, hem de uzun yıllar boyunca defans konusunda sıkıntı çekmeyecek.
 
Futbolcular hakkında kısa bilgi
 
Atınç Nukan
 
Futbola 2004'te Küçükçekmecespor'da başladı. 2 başarılı sezondan sonra Beşiktaş'ın dikkatini çekti. 2006'da Beşiktaş'a transfer oldu. 2007-2008 sezonunda 15 Yaş altı takımda forma giymeye başladı. 2008-2009 sezonunda U-18 takımı ile Süper Gençler Ligi'nde forma giymeye başladı. 2009-2010 Sezonunda Beşiktaş A2 takımına yükseldi. 2009-10 sezonunda ise birkaç U-18 maçı yanında, genel olarak A2 maçlarına çıktı.
 
Mustafa Denizli'nin A takım kadrosuna dahil ettiği Atınç ile 22 Nisan 2010'da profesyonel sözleşme imzaladı ve 2 gün sonra Sivasspor maçı kadrosunda yedeklerde yer aldı. 7 Mayıs 2010 tarihindeki Manisaspor maçında Rıdvan Şimşek'in ağır sakatlığı üzere 15 yaşında iken ilk yarıda ilk defa A takım maçına çıktı. 
 
2013-14 sezonunda TFF 2. Lig ekiplerinden Dardanelspor'a bir yıllığına kiralandı. Burada kısa sürede takımın ilk 11'inin değişmez oyuncularından biri olmayı başardı. 22 Aralık 2013'te Tokatspor'u 2-0 yendikleri maçta, kariyerinin ilk golünü attı.
 
Ümit Karaal
 
2006 yılında Beşiktaş altyapısında futbola başladı. 12 yaşında iken, Beşiktaş'ın efsane futbolcusu Mehmet Özdilek'in programında futbolla tanışan Ümit, 2 ay içinde Beşiktaş'ın dikkatini çekti ve Beşiktaş'a transfer oldu. 2011-2012 Süper Ligi Sezonu öncesi teknik direktör Samet Aybaba tarafından A Takım kampına götürülen 13 genç futbolcu arasında yer aldı.21 Aralık 2013 Tarihinde oynanan Elazığspor maçında ilk kez Beşiktaş A takımı maç kadrosuna alındı.
 
Efe Halil Özarslan
 
Futbola Mersin ilinde bulunan Çiftlikköy Adonisspor alyapısında başladı. Daha sonra Gençlerbirliği alyapısına transfer oldu. Burada oynamanın avantajiyla Türkiye A Genç millî takımlar için erken kesfedildi. 2008 yılında profesyonelliğe geçiş sözleşmesi imzalayarak Gençlerbirliği paf takımına alındı. Burada bir sezon oynadıktan sonra oyun tecrübesi edinebilmesi için 2009-10 sezonunun ara transfer döneminde Adana Demirspor'a gönderildi. Adana Demirspor için ilk resmî karşılaşmasına 24 Ocak 2010 tarihinde Kırıkkalespor'a karşı oynanan 3. Lig karşılaşmasında çıktı. 2010-11 sezonunu kiralık futbolcu statüsünde Hacettepe'de geçirdi.
 
2011-2012 sezonu öncesi Bucaspor ile bir yıllık sözleşme imzaladı.2 sezon Bucaspor forması giydikten sonra 2013-2014 sezonu öncesi Mersin İdman Yurdu'na transfer oldu.
 
Tolga Ünlü
 
Almanya'nın Hessenliga (5.Lig) ekiplerinden SV Viktoria Aschaffenburg'da as takimda basarili bir sezon geçirmesine rağmen, birçok Almanya'da yetişmiş türk futbulcusu gibi şansını Türkiye'de denemeye karar verdi ve 2010-11 sezonunda Konyaspor altyapısına transfer edildi. 2010-11 sezonunun ara transfer döneminde Konyaspor'la profesyonelliğe geçiş sözleşmesı imzalayarak as takıma yükseldi. Konyaspor'da ilk resmi macini Türkiye Bank Asya Ligin'de 2011-2012 sezonunun ilk haftasinda Kasimpasa karsisinda yapti.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!