comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Modern stadyum; Asaş...

09 Ekim 2014, Perşembe 17:00

Beşiktaş'ın, Sivasspor maçını oynamayı planladığı Yenikent ASAŞ Stadı, Türkiye'nin en modern statları arasında yer alıyor. Sezon öncesinde bakıma alınarak tribünleri tamamen kapatılan stat, 20 bin seyirci kapasitesine sahip.

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında Beşiktaş ile Sivasspor arasında oynanacak maça evsahipliği yapması beklenen Yenikent ASAŞ Stadı, Türkiye'nin en modern statları arasında bulunuyor.

Beşiktaş'ın, Atatürk Olimpiyat Stadı'nın bakıma alınması nedeniyle 19 Ekim tarihindeki Sivasspor maçını oynamayı planladığı Ankara'daki Yenikent ASAŞ Stadı, modern görüntüsüyle dikkati çekiyor. 

PTT 1. Lig takımlarından Osmanlıspor'un kullandığı stat, sezon öncesinde bakıma alınarak Avrupa standartlarına uygun bir şekilde yenilendi.

Tribünleri kapatılarak modern bir görüntü kazandırılan Yenikent ASAŞ Stadı, yaklaşık 20 bin kişilik seyirci kapasitesine sahip.

Yedek kulübeleri ısıtmalı koltuklardan oluşan statta ayrıca 23 loca yer alıyor. Üçü sistem, biri de yayın odası olarak kullanılan locaların, 19'u ise taraftarın kullanımına açık.

- Zemini iyi durumda

Bu sezon en çok zeminden mağdur olan Beşiktaşlı futbolcuları, Ankara'da iyi bir zemin karşılayacak. 

Son olarak 5 Ekim Pazar günü Osmanlıspor ile Şanlıurfaspor arasındaki maça evsahipliği yapan statta zemin probleminin bulunmaması, en çok siyah-beyazlı oyuncuları sevindirecek. 

- Dezavantajı şehir merkezine uzaklığı

Yenikent ASAŞ Stadı, şehir merkezine yaklaşık 35 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Stada, dolmuş, otobüs ve metro ile ulaşım sağlanıyor. Metroyu tercih eden taraftarların, ayrıca ring otobüslerini kullanması gerekiyor.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!