comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Bilic'ten çok özel açıklamalar!

08 Ekim 2014, Çarşamba 14:16

Beşiktaş'ın teknik direktörü Slaven Bilic, BJK TV'ye özel açıklamalar yaptı. İşte Bilic'in sözleri...  

Beşiktaş'ın teknik direktörü Slaven Bilic, BJK TV'ye özel açıklamalarda bulundu.

Başarılı çalıştırıcı, "Transfer ettiğimiz oyuncular sadece iyi futbolcular değil karakter olarak da sağlamlar. Bu takımdaki arkadaşlığı olumlu yönde etkiliyor" açıklamasını yaptı
'Bu kadar oyuncu göndermek büyük başarı'

Milli takımlara çağrılan oyuncuları değerlendiren Bilic, "Milli takımlara bu kadar çok oyuncu göndermek gerçekten çok büyük bir başarı. İdari Direktörümüz Semih Usta ile konuşurken kendisi bana ilk kez Türk Milli Takımı'na 7 oyuncu gönderdiğimizi söyledi. Bu, şunu gösterir; Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim maçlarımızı izliyor ve oyuncularımızın iyi performans sergilediğini düşünüyor. Oyuncularımıza tek tek bakacak olursak, Tomas Sivok zaten sürekli milli takıma çağrılan ve birçok kez milli olmuş bir oyuncu. Atiba'ya gelince, milli takım davetini alacaktı ama hocasıyla konuşarak dinlenmek istediğini söyledi. Ona hak veriyorum çünkü böyle bir periyotta dinlenmek çok önemli. Takdir edersiniz ki Kanada'ya gidip gelmek de yorucu bir yolculuk" ifadelerini kullandı.

'Pedro için parlak bir dönemin başlangıcı'

Kolombiya Milli Takımı'na çağrılan Pedro Franco için yeni bir başlangıç olduğuna dikkat çeken Slaven Bilic, "Pedro çok özel bir durum yaşıyor. Onun adına çok memnunum. Daha önce Kolombiya Milli Takımı'nın alt yaş kategorilerinde kaptanlık yapmış bir oyuncu. Kolombiya, 2014 Dünya Kupası'nda çok iyi bir iş çıkardı ve dolayısıyla Pedro da bu iyi takımın bir parçası olacak. Kolombiya'nın efsane kaptanı Mario Yepes artık 38 yaşına geldi ve kariyerinin sonuna yaklaştı. Bu durum Pedro için umuyorum parlak bir dönemin başlangıcı olacak" şeklinde konuştu.

'Milli takıma çağrılmak oyuncunun öz güvenini yükseltir'

Milli takıma çağrılan oyuncuların bu süreçte yaşadığı avantaj ve dezavantajlara da değinen Slaven Bilic, "Hayattaki her şey gibi bu durumunda artıları ve eksileri var. Milli takıma bu kadar oyuncumuzun çağrılmasının bizim için avantajı şu; milli takıma çağrılmak, orada oynamak ve o atmosferin bir parçası olmak oyuncunun öz güvenini oldukça yükseltiyor. Tüm teknik direktörler için geçerli olan dezavantajı ise, bu kadar oyuncunuzu 10 gün boyunca kullanamadığınızda, onlarla antrenman yapamadığınızda, bu ister istemez size bir zorluk yaratıyor. Milli maçların dönüşünde oynayacağımız Sivasspor maçında Pedro Franco'yu göz önünde bulunduralım. Kolombiya maçını ABD'de oynayacak ve Pedro'nun buraya dönmesi perşembe gününü bulacak. Takip eden pazar günü ise biz Sivasspor karşısına çıkacağız. Bu durumun getirdiği belirli zorluklar var" dedi.

'Gruptan çıkma şansımız var'

UEFA Avrupa Ligi'ndeki durumumu değerlendirerek gruptan çıkma şansının olduğunu söyleyen Bilic şu şekilde konuştu:
"Performansa baktığımız zaman çok iyimser olduğumu söyleyebilirim. Ancak UEFA Avrupa Ligi'nde oynadığımız iki maçtan 2 puandan fazlasını çıkarmamız gerekiyordu. Grupta takımlar puan olarak birbirine oldukça yakın ve sıkışık bir durumda ama biz iyi bir pozisyona yerleştik. Partizan gibi iyi bir takımla üst üste iki tane maç yapacağız. Tottenham ile ilk maçta kendi sahalarında berabere kalırken ikinci maçta Asteras Tripolis'e deplasmanda kaybettiler. Şu an her şey bizim elimizde. İyi performansımızı devam ettirerek hücumda daha bitirici davranıp daha çok gol atarsak gruptan çıkmak için şansımız var."

'Atatürk Olimpiyat Stadı ile ilgili defalarca konuştum'


Atatürk Olimpiyat Stadı ve son dakikalarda yaşanan şanssız puan kayıplarıyla ilgili konuşan Hırvat çalıştırıcı, "UEFA Avrupa Ligi'nde oynadığımız Asteras Tripolis maçında ve ligde oynadığımız iki iç saha maçında puanlar kaybettik. Atatürk Olimpiyat Stadı ile ilgili ve oradaki futbol atmosferi ile ilgili defalarca konuştum. Oradaki taraftar sayısı ve zeminin durumunu da hep dile getirdim. Böyle bir atmosferde oynadığınızda ve 1-0 öndeyken pozisyon üstüne pozisyon kaçırmışsanız, bu olay atmosferin de etkisiyle sizin üzerinizde bir gerginlik yaratmaya başlıyor. Asteras Tripolis maçında tam anlamıyla bu oldu. Diğer yandan ortada çok garip bir durum var çünkü deplasman maçlarımızda öz güvenimiz yüksek ve çok daha rahat oynuyoruz. Bu durumun oluşmasında şüphesiz ki stadın etkisi var. Bunları defalarca dile getirdim fakat tekrar tekrar konuşmanın gereği yok. Eğer bütün sezon boyunca orada oynamamız gerekirse, bunun üstesinden gelmenin yolunu bulmamız gerekiyor" açıklamasında bulundu.

'Saha içinde ve dışında iyi bir takım ruhu yakaladık'

Takımdaki arkadaşlığa ve ilişkilere de değinen Bilic, "Takımın atmosferi elde edilen sonuçlara bağlıdır. Sezon başından beri hem saha içinde hem saha dışında çok iyi bir takım ruhu yakaladık. Bunun oluşmasında kadromuzdaki mevcut oyuncu sayımızı az tutmamız etkili oldu. Kadrodaki oyuncu sayısını yüksek tutarsanız Eylül, Ekim ayı gelince bazı oyuncular oynama şansının azaldığını hissediyor ve bu durum takımın gruplara bölünmesine yol açıyor. Bu dengeyi iyi kurduk ve şu an bütün oyuncularımız kendini değerli hissediyor. İkinci bir etken ise benim ve teknik kadrodaki arkadaşlarımızın burada ikinci yılı. Oyuncularımız artık antrenman metotlarımızı iyi biliyor. Bu yüzden oyuncularla olan ilişkilerimiz sağlam bir şekilde ilerliyor. Diğer yandan transfer ettiğimiz oyuncular sadece iyi futbolcular değil karakter olarak da sağlamlar. Bu takımdaki arkadaşlığı olumlu yönde etkiliyor" dedi.

'Elimden gelenin en iyisini yapıyordum'

İngiltere'de büyük bir saygı gördüğü ve takdir edildiği hatırlatılması üzerine, "Futbolculuk döneminde İngiltere'de oynarken elimden gelenin en iyisini yapıyordum. İnsanların bana nasıl davranmasını bekliyorsam ben de karşımdakilere öyle davranıyordum. Bu bana büyük bir saygı kazandırdı" ifadelerini kullandı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!