comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Bilic'ten Olcay Şahan freni

06 Ekim 2014, Pazartesi 10:21

Beşiktaş'a transfer olduktan sonra sadece bir defa yedek kalan Olcay Şahan, ligde 64 maç aradan sonra ilk kez kulübede oturdu.

Olcay Şahan enerjisiyle, hırsı ve azmiyle, gole yakın oyun stiliyle Beşiktaş'ın en kilit oyuncularından biri. Ancak Siyah-Beyazlı ekibin teknik patronu Slaven Biliç, temposuyla rakiplerin korkulu rüyası haline gelen milli futbolcuyu dünkü Balıkesir deplasmanında yedek kulübesinde oturttu.

Bu görüntüye futbolseverler pek de alışık değil, zira Olcay Beşiktaş'a transfer olduğu günden bu yana ikinci kez yedek kaldı. Son olarak 2012-2013 sezonunun 8. haftasında Trabzon'a karşı kulübede oturan Olcay Şahan, daha sonra üst üste 64 karşılaşmada ilk 11'de forma giydi. Yıldız oyuncunun gelişinden sonra Kara Kartal toplamda 86 resmi maça çıkarken, Olcay bunların 84'ünde görev alarak adeta istikrar abidesi oldu. Biliç, hafta içindeki Tottenham deplasmanında da takımın en çok yorulan isimlerinden olan Siyah-Beyazlı oyuncuyu ikinci yarıda, Beşiktaş 1-0 öne geçtikten sonra sahaya sürdü.

22 gol, 9 asisti var
 
Kerim Frei'ın yerine oyuna girdikten sonra Olcay, hücum hattında yine çok çalışkan ve istekliydi. Gol pozisyonuna da giren başarılı futbolcu, bunları değerlendirmeyi başaramadı. Bugüne kadar lig maçlarında 22 gol kaydederek, birçok forvet oyuncusunu bile geride bırakan Olcay Şahan, yaptığı 9 asistle de takım arkadaşlarına önemli katkıda bulundu.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!