comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Demba Ba: 'Çifte standart var'

04 Ekim 2014, Cumartesi 16:56

Beşiktaş'ın Senegalli forvet oyuncusu Demba Ba, Afrikalı futbolculara çifte standart uygulandığını iddia ederek, Afrikalı oyuncularının Avrupalılar kadar değer görmediğini söyledi.

UEFA Avrupa Ligi'nde Tottenham ile oynadıkları maçın 89. dakikasında attığı penaltı golüyle takımına bir puanı getiren Ba, İngiliz basınına yaptığı açıklamada, Afrikalı futbolcuların transfer piyasasında hak ettiği değeri görmediğini öne sürerek, "Ne yazık ki Afrikalı oyuncular, Avrupalılar kadar değer görmüyor. Bu işler böyle" ifadesini kullandı.
 
Senegalli golcü, İngiliz kulübü Manchester City'de top koşturan Fildişi Sahilli orta saha oyuncusu Yaya Toure'nin "Yıllar sonra bazıları, adımı bildiğini ama yüzümü hatırlamadığını söyleyecek. Fakat Messi'nin yüzünü hatırlayacaklar. Afrikalı olmaktan gurur duyuyorum. Afrikalı insanlar için mücadele etmek ve dünyaya, Afrikalı futbolcuların Avrupalı ya da Güney Amerikalılar kadar iyi olduğunu göstermek istiyorum" sözleri hakkında şu değerlendirmeyi yaptı:
 
"Yaya Toure, büyük ihtimalle bu sebepten FIFA Ballon d'Or (Altın Top) Ödülü'nü asla kazanamayacak. Kimseyi suçlamıyorum ama olan bu."
 
Türkiye'ye geldiği için pişman olmadığını da sözlerine ekleyen Ba, "Londra'yı özlüyorum ancak bana en uygun seçeneği tercih ettim ve gerçekten mutluyum. Neden mi bir başka İngiliz takımına gitmedim? Her transfer sezonu aynıdır. Gazeteler yazar, insanlar konuşur ama sözlerinin arkasında durmazlar" dedi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!