comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Fikret Orman, Diego'yu değil Sosa'yı seçti!

26 Eylül 2014, Cuma 12:18

Fikret Orman'ın Diego için Real Madrid ile Atletico Madrid arasındaki maçı seyretmeye gittiği ancak Sosa'ya hayran kaldığı öğrendi.

Beşiktaş sezon başında uzun süre Fenerbahçe'ye giden Diego'yu transfer etmek istemişti. Fakat Brezilyalı oyuncu "imza parasını" duyunca rotasını Fenerbahçe'ye çevirmişti. Bu dönemde Beşiktaş'ın gündemine Lanzini'den Ben Arfa'ya kadar pek çok isim girerken Başkan Fikret Orman'ın aklında bir yerde hep Atletico Madrid'in sahasında Real Madrid'e 2-0 yenildiği maçta 90 dakika bizzat izlediği Jose Sosa kalmıştı.

Şubat ayında oynanan maça menajerler tarafından "Diego bu maçta 90 dakika oynayacak. Real Madrid'e karşı izleyin" diye davet edilen Fikret Orman, Brezilyalı oyuncuyu sadece 45 dakika izleyebilmişti. Zaten Simeone'de Diego'yu 4-1-4-1'in sağ kandında kullanmıştı. O maçta Sosa, Koke ile birlikte göbekte oynarken, 10 numara oynamış ve Atletico'nun beyin görevini yürütmüştü. Pek çok pozisyonda, Alonso, Modric gibi Real'in yıldızlarına kök söktürmüştü. Orman o maçta Sosa'yı aklının bir kenarına yazarken, Arjantinli oyuncu için scout ekibinden sürekli raporlar istemişti. Hatta Orman, Sosa'yı Önder Özen'e de önermiş fakat, "çok yaşlı ve 10 numara değil" diyerek beğendiği oyuncunun üzerinde durulmamasına oldukça bozulmuştu.