comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Gece yarısı sürpriz idman

24 Eylül 2012, Pazartesi 09:33

Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, Gaziantepspor karşısında alınan yenilginin sebebinin rehavet olduğunu belirtti.

Gaziantepspor karşısında ligdeki ilk yenilgisini alan Beşiktaş'ta Teknik Direktör Samet Aybaba, panik yapılacak bir durumun bulunmadığını dile getirdi, futbolcuların bunu bir ders olarak algılayacaklarını ifade etti. Ligin uzun bir maraton olduğunu hatırlatan deneyimli hoca "Holosko'nun girdiği pozisyonun sonu golle sonuçlanır, sonuçlanmaz; o kadar önemli değil. Sivok'un yaptığı penaltı olmasa, biz üç puanı kaptırmazdık. Bizi kimse yenmedi, kendi kendimizi yendik. Demek ki havaya girmenin anlamı yokmuş. En ufak bir rehavet bile böylesine ağır faturalara neden oluyor. Teknik ve taktik ile ilgili bir sıkıntı olmadığı için gelecek açısından içim rahat. Korkulacak bir durum yok. Sadece futbolcu arkadaşlarımız işlerinde biraz daha ciddi olacaklar" diye konuştu. Maçın ardından yönetimle de durum değerlendirmesi yapan siyah-beyazlı teknik adamın, özellikle orta saha dörtlüsünün verilen talimatları yerine getirmediği konusunda şikayetçi olduğu ortaya çıktı. Futbol komitesi ile maçın değerlendirmesini yapan Aybaba'ya destek çıkan yöneticiler de deneyimli hocaya, "Hocam Holosko'nun kaçardığı pozisyonla, Sivok'un penaltısına senin yapabileceğin bir şey yoktu. Futbol şansı bizden değil, Gaziantepspor'dan yanaydı. Penaltıyı kendi kendimize yaptık, golleri de kendi kendimize kaçırdık. Biz kendimizi yendik. Bu nedenle belki bu mağlubiyet bize daha hayırlı olacaktır" diye konuştukları öğrenildi.
Gece yarısı idmanı Türkiye Kupası'nda Niğde Belediyespor ile yarın karşılaşacak olan Beşiktaş, Gaziantepspor maçı sonrası ilk antrenmanı önceki gece saat 02:00'da gerçekleştirdi. Teknik Direktör Samet Aybaba'nın futbolcularına dün izin vermesi nedeniyle takım, yenilenme çalışmasını gece geç saatlerde BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde yaptı. Beşiktaşlı futbolcular Niğde Belediyespor maçından önceki son antrenmanı ise Niğde'de yapacak. Kartal bu sabah erken saatlerde özel uçakla Kayseri'ye, buradan karayoluyla Niğde'ye geçecek.

Aslar İstanbul'da Ziraat Türkiye Kupası'nda Niğde Belediyespor ile karşılaşacak olan Beşiktaş'ta ilk 11'de yer alan 5 futbolcu İstanbul'da bırakılacak. Teknik Direktör Samet Aybaba; Fernandes, Almeida, Holosko, Sivok ve Uğur Boral'ı karşılaşma kadrosuna almayacak. Samet hocanın McGregor'u da Niğde'ye götüreceği, ancak Cenk'in sahada olacağı öğrenildi. Serdar'dan özür Gaziantepspor'un başarılı ismi Serdar Kurtuluş, maç sonrasında yaşanan sertliklerden dolayı Manuel Fernandes'ten özür diledi. Kırmızı-siyahlı oyuncu, karşılaşma içinde istemeden sertliklerin olabildiğini ifade ederek, meslektaşından affetmesini istedi. Bunun centilmenlik gereği olduğunu söyleyen Serdar, siyah-beyazlı futbolcunun çok kaliteli bir isim olduğunu dile getirdi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!