comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Beşiktaş'ın sistemi belli oldu! Chelsea modeli

02 Mayıs 2014, Cuma 08:32

Futbol Genel Direktörü Önder Özen, Beşiktaş'ın sistemini belirledi. Altyapı Koordinatörü Emrah Bayraktar ile yaptığı toplantıda tüm yaş gruplarına 4-2-3-1 taktiğinin öğretilmesini isteyen Özen, her sezon kulübe yakışan bir genç oyuncunun A takıma kazandırılması talimatını da verdi.

Futbol Genel Direktörü Önder Özen, Teknik Direktör Slaven Bilic'in sezon başından beri uygulattığı 4-2-3-1 taktiğini, Beşiktaş'ın sistemi olarak belirledi. Siyah-beyazlı kulüpte futbolun tek patronu olan Özen, Altyapı Koordinatörü Emrah Bayraktar ile yaptığı toplantıların ardından, tüm yaş gruplarına bu sistemin öğretilmesi talimatını verdi.

Chelsea Menajeri Jose Mourinho'nun da kullandığı sistemin, Beşiktaş için en uygun diziliş olduğunu düşünen Önder Özen, altyapı hocalarına üç sene süre tanıdı. Yıldırım Demirören döneminde Beşiktaş'a gelen ve o günden beri altyapıda devrim niteliğinde işlere imza atan Emrah Bayraktar bu süre sonunda A takıma en az bir oyuncu verecek. A2 takımını tamamen dağıtan ve şu an 14, 15, 16 yaş gruplarını hazırlayan Bayraktar, 4-2-3-1 sistemini rahatlıkla oynayabilen, saha içi terbiyesi olan, kameralara düzgün bir Türkçe ile konuşabilen, Beşiktaş'a yakışır bir futbolcuyu profesyonel takıma gönderecek.

Altyapıdaki çalışmaları nedeniyle masrafları rakiplerin karşılaması koşuluyla dünyanın her yerinden turnuva teklifleri alan Emrah Bayraktar'ın bu başarısı karşısında yönetim yeni sezonda altyapıya daha fazla bütçe ayıracak.

Özellikle son olarak patlak veren gece gezmeleri yüzünden çok eleştirilen Beşiktaş'ta, Emrah Bayraktar'ın bu konuda da eğitim verdiği ortaya çıktı. Siyah-beyazlı genç futbolculara izin günlerinde gezebileceklerini anlatan Bayraktar'ın kaliteli mekanlara gidilmesi şartını getirdiği kaydedildi.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!