comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Almeida'da flaş gelişme!

01 Mayıs 2014, Perşembe 14:32

Siyah-beyazlı kulüp sezon sonunda mukavelesi sona erecek olan Hugo Almeida ile yeni sözleşme imzalamayacak.

Beşiktaş, 2010-2011 sezonun devre arasında Almanya'nın Werder Bremen takımından transfer ettiği Hugo Almeida ile üç buçuk yıllık kontrat yapmıştı. Siyah-beyazlılar 29 yaşındaki oyuncu ile yeni mukavele imzalama konusunda bu sezon içinde görüşmelerde bulunmuş, ancak bir sonuç alamamıştı.

Yönetim kurulu teknik, heyetin raporu doğrultusunda son dönemde performansında belirgin düşüş yaşayan ve son 10 haftadır gol atamayan Almeida ile yeni sözleşme imzalamama kararı aldı.

Almeida'nın siyah-beyazlı kulübün teklif ettiği yıllık ücreti kabul etmemesi ve kendi sunduğu rakamda ısrar etmesi, iki taraf arasındaki iplerin kopmasına neden oldu. Ayrıca bu sezona iyi bir başlangıç yapmasına rağmen son haftalardaki suskunluğu bozamayan Almeida, teknik heyetin gözünden düştü.

Siyah-beyazlı kulüp, Almeida'yı Werder Bremen'den transfer ettiği dönemde oyuncunun 2 milyon euro olan bonservisini Quality Footbll Ireland fon şirketi aracılığı ile karşılamıştı. Yapılan anlaşma gereği siyah-beyazlılar sezon sonunda bu şirkete faizi ile birlikte yaklaşık 2.4 milyon euro ödeyecek. Bu rakam, Portekizli futbolcunun Beşiktaş'ta kalması halinde de fon şirketine ödenecekti.

Beşiktaş forması ile bugüne kadar 108 resmi maça çıkan Almeida, 46 gol kaydetti.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!