comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Beşiktaş'tan radikal kararlar

01 Mayıs 2014, Perşembe 09:32

Yönetim, gece kaçamağında Töre ve Dany'nin kadro dışı bırakılmasından Önder Özen'in görevden alınmasına kadar bir çok radikal kararı masaya yatırdı. Ancak cezalar 3 haftalığına donduruldu

Beşiktaş Yönetimi, önceki günkü toplantısında futbolcularından Gökhan Töre'nin kurşunlanmasıyla sona eren gece kaçamağını masaya yatırdı.

Tüm yöneticiler, alınacak tavır konusundaki düşüncelerini ortaya koyup, uzun uzun tartışdılar. Kimisi futbolculara ağır para cezası verilmesini istedi. Kimisi Töre ve Dany'nin kadro dışı bırakılması gerektiğini söyledi. Hatta futbol direktörü Önder Özen'in görevden alınması bile gündeme geldi.

Ancak aralarında Başkan Fikret Orman'ın da yer aldığı grup, önlerinde Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılma hedefi olduğunu hatırlatarak, uygulanacak yaptırımın üç maç sonrasına ertelenmesini savundu. Tartışmaların ardından Orman'ın görüşü kabul edildi. Cezalar, sezon sonuna ötelenirken toplantıdan şu kararlar çıktı:

HİÇBİR BAŞARISIZLIK CEZASIZ KALMAYACAK

* Beşiktaş Kulübü'nün prensipleri bellidir. Disiplin talimatlarının dışına çıkanlar mutlaka cezalarını alacaklardır...
* Hiçbir başarısızlık cezasız kalmaz. Ancak şu anda tamamlamamız gereken 3 maç var. Şampiyonlar Ligi'ne gitme şansımız sürüyor. Hedefe ulaşırsak, takıma ve Ümraniye'ye bakışımız farklı olur. Bu yüzden cezaları erteleyelim.
* Şu anda moralleri yükseltme ve takıma destek olma zamanı. Elbirliği ile bu sıkıntılı durumdan nasıl kurtulacağımıza odaklanalım.

CAN İPEKÇİ BIRAKMAMIŞ

Gece aleminde Gökhan Töre ile birlikte kurşunlananlar arasında yer alan Beşiktaş Futbol Takımı İletişim Sorumlusu Can İpekçi'nin 2. Başkan Ahmet Çebi'ye sözlü istifasını verdiği ancak resmi istifasının söz konusu olmadığı ortaya çıktı. Hem İpekçi'nin hem de Beşiktaş Yönetimi'nin taraftarın yoğun tepkisi nedeniyle istifa duyurusunda bulundukları öğrenildi.

ŞİMDİ DE KAVALCI KRİZİ

Beşiktaş'ın A Takımı'ndan sorumlu yöneticisi Ahmet Kavalcı'nın, son yaşananların ardından görevini bırakma kararı aldığı ortaya çıktı. Kavalcı'nın Kulüp başkanı Fikret Orman'a "Faturayı ödemeye hazırım. Yönetimde yine beraber oluruz ancak görevimi bırakmak istiyorum" dediği belirtildi. Kavalcı'nın sözlerinin karşısında büyük şok yaşayan Orman'ın ise "Bunu senden duymamış olayım. Şu anda her zamankinden daha güçlü durmamız gerekiyor. Duygularımızda değil, aklımızla hareket etmemiz gereken dönemlerden geçiyoruz" karşılığını verdiği öğrenildi.

ÇOK BÜYÜTMEYELİM!

Kaptan Tolga Zengin, gece aleminde yaşananların talihsizlik olduğunu söyledi. Zengin, "Önemli olan gece o saatte dışarı çıkılması mı, yoksa o olayın yaşanması mı? Bence dışarı çıkılması. Olay bir talihsizlik çok büyütmemek lazım" diye konuştu. Başarılı kaleci, Sivas maçı sonrası taraftarın tepkisiyle ilgili olarak da "Vahim olan orada böyle bir skorla yenilmektir, yoksa taraftar tepkisi değil" değerlendirmesinde bulundu.
 


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!