comScore

Beşiktaş Beşiktaş

BJK'li eski futbolcudan Türkiye yorumu!

27 Şubat 2014, Perşembe 12:32

Beşiktaş'ın İzlandalı eski futbolcusu Eyjolfur Gjafar Sverrisson, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde A Grubu'nda eşleştikleri Türk Milli Takımı ile ilgili maçları değerlendirdi.

Beşiktaş'ın İzlandalı eski futbolcusu Eyjolfur Gjafar Sverrisson, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde A Grubu'nda eşleştikleri Türk Milli Takımı ile zorlu maçlar oynayacaklarını söyledi.

Sverrisson açıklamalarda bulunurken, 2016 Avrupa Şampiyonası elemelerinde Türkiye ile aynı gruptan bulunmalarından dolayıçok mutlu olduğunu söyledi.

İzlanda Ümit Milli Takımı'nın teknik direktörlüğünü yapan Sverrisson, "Benim için çok ilginç bir eşleşme. Bu eşleşme gerçekten çok hoşuma gitti. Beşiktaş'ta 19yıl önce forma giymiştim. İstanbul'da güzel günlerim geçti. Şimdi yeniden o eski günlerim aklıma geliyor.Türkiye'ye çok uzun dönem yolum düşmemişti. Bu maçı izlemek için geleceğim. Stattaki atmosferin nasıl olacağını tahmin edebiliyorum" diye konuştu.

- "Bizim için zor maçlar olacak"

Türkiye ile yapacakları maçların kendileri için zorlu olacağını söyleyen Sverrisson, şu ifadeleri kullandı:

"İzlanda takımı çok genç veyeni. Ancak her geçen gün kendisini geliştiriyor. Türkiye eşleşmelerde favori gözüküyor ama İzlanda'nın da yükselen bir form grafiği var. Biz küçük bir ada ülkesiyiz. İzlandalı futbolcuların Türk taraftarların coşkusu karşısında etkileneceğini düşünüyorum. Çünkü bu kadar kalabalığa alışık değiliz."

- "Fatih Terim mükemmel bir teknik direktör"

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile Türkiye'de oynadığı dönemde birçok kez karşılaştığını aktaran Sverrisson, tecrübeli teknik adama övgüde bulundu.

"Fatih Terim gerçekten mükemmel bir teknik direktör. Aynı zamanda karakter olarak da örnek bir insan" diyen İzlandalı eski futbolcu, "Avrupa'da en beğendiğim hocalar arasında yer alıyor. İzlanda milli formasıyla Türkiye'ye karşı da oynamıştım. Ali Sami Yen Stadı'nda 5-0 yenildiğimiz maçıdün gibi hatırlıyorum. Fatih Terim o maçta Türkiye'nin hocasıydı" şeklinde konuştu.

Sverrisson,A Grubu'nda yer alan takımların şanslarını da değerlendirirken, "Bence A Grubu'nu Hollanda ilk sırada bitirebilir. Türkiye'nin ikinci tamamlayacağını, İzlanda'nın da üçüncü olacağını tahmin ediyorum. Çek Cumhuriyeti de dördüncü bitirebilir. Burada üçüncü takımlar play-off oynayacağı için İzlanda'nın ciddi bir üçüncülük mücadelesine gireceğini düşünüyorum" diyerek sözlerini tamamladı.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!