comScore

Beşiktaş Beşiktaş

'Kimse kendisini şampiyon ilan etmesin'

23 Şubat 2014, Pazar 14:32

Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı ve Transfer Komitesinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Atalay önemli açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı ve Transfer Komitesinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Atalay, Galatasaray maçında alınan 1-0'lık mağlubiyetin kendileri için büyük sürpriz olduğunu söyledi.

Atalay, sarı-kırmızılı takımın kendi sahasında ilk kez bu kadar mahkum oynadığını savunarak, şunları kaydetti. 

"Maç bitti, biz nasıl ve neden kaybettiğimizi, ne olduğumuzu anlamadık. Oyuncularımız rakip sahada, 50 bin taraftar önünde Galatasaray'a karşı çok iyi mücadele etti. Galatasaray'ın kendi sahasında bu kadar mahkum oynadığı daha önce görülmedi. Bize maçı kaybettiren an, ikinci yarının hemen başında Almeida'nın kaçırdığı mutlak gol anıdır. O dakikada beraberliği yakalayabilseydik kazanmamız işten bile değildi. Çok yazık oldu, mağlubiyeti kesinlikle hak etmedik. Hocamız bir risk aldı ve son haftalarda kazanan kadroyu bozmadı. Bu yüzden Oğuzhan, tek antrenman yapmasına rağmen Fernandes yerine sahadaydı. Çocuk ne yapsın, sonuçta yeteri kadar hazırlanma şansı bulamadı fakat yine de elinden gelen her şeyi yaptı."

- "Takımdaki ışığı gördüm" 

Derbi mağlubiyetinin ardından siyah-beyazlı futbolcuların doğal olarak büyük moral bozukluğu yaşadığını ifade eden Atalay, şöyle devam etti:

"Herkes bana 'Dany'nin morali bozuk mu?' diye soruyor. Beşiktaş Kulübü olarak Dany'nin moraline para vermiyoruz, sahada sergilediği performansa para veriyoruz. Yalnızca Dany'nin değil, bütün oyuncularımızın morali bozulmuş durumda. Şu anda haliyle bir keyifsizlik ortamı ve sessizlik hakim fakat Galatasaray ile aramızda yalnızca 2 puan olduğu unutulmamalı. Ayrıca ben karşılaşmadan sonra takımdaki ışığı gördüm. Böyle futbol oynamaya devam edersek, ipi sezon sonunda biz göğüsleriz, kimse merak etmesin."

- "Hangisine üzüleceğimizi şaşırdık"

Mağlubiyet kadar, sakatlanan oyuncular Tolga Zengin, Cenk Gönen ve Oğuzhan Özyakup'un durumuna da çok üzüldüklerini belirten Deniz Atalay, şunları kaydetti:

"Kazanmayı hak ettiğiniz bir maçı kazanamıyorsunuz ayrıca iki kaleciniz ve çok önemli bir orta saha oyuncunuz da sakatlanıyor. Hangisine üzüleceğimizi şaşırdık. Cenk ile bu sabah telefonda konuştum, kendisi evinde ve dinleniyor. Bana sakatlandığı pozisyondan sonra maç içerisinde yaşanan hiçbir şeyi hatırlamadığını anlattı. Kendisine, 'Cenk, Sneijder'in frikiğine çok güzel uzandın, harika kurtardın' dedim, bana 'ağabey, ne frikiği, ben mi kurtardım?' diye cevap verdi. Durumu gayet iyi, hatta aramızda şakalaştık bile. Tolga ise tedbir amaçlı oyundan alındı. Stadın ışıkları sebebiyle yüzde 100 göremediğini söylemiş, gereken tedavi yapılıyor. Bu arada penaltı atılırken Tolga'nın gözüne lazer tutan şahsa da dikkat çekmekte fayda görüyorum. Oğuzhan ise daha MR'a girecek, doktorlar ancak ondan sonra net bir şey söyleyebilir. Ciddi bir durum olmaması en büyük isteğimiz."

- "Kimse kendisini şampiyon ilan etmesin"

Takım savunmasının özellikle sağ kanatta aksadığını da dile getiren asbaşkan Deniz Atalay, sözlerini şöyle tamamladı:

"Biz eksiklerimizi biliyoruz ve bu eksikleri gidermek için de gerekli çalışmaları yapıyoruz. Necip bilindiği gibi bir sağ bek oyuncusu değil, yine de kendisine verilen görevi en iyi şekilde yerine getirdi. Gökhan Töre, sağ kanatta çok çalışkandı fakat arka tarafını da düşünmek zorunda kaldığı için istediği çıkışları yapamadı. Takım içerisindeki bütün sıkıntıları gidereceğiz, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Beşiktaş taraftarı bize güvenmeye ve destek vermeye devam etsin. Daha önümüzde çok maç var, kimse kendisini şampiyon ilan etmesin. Futbolda her an her şey değişebiliyor."


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!