comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Yazarların derbi yorumları

22 Şubat 2014, Cumartesi 11:32

Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanacak ve şampiyonluğu direkt ilgilendirecek maç öncesi ünlü futbol yorumcuları, görüşlerini paylaştı.

Spor Toto Süper Lig'in 22'inci haftasında Galatasaray ile Beşiktaşarasında Türk Telekom Arena'da oynanacak zorlu derbi maçı öncesi ünlü futbol yorumcuları, değerlendirmelerde bulundular

İşte ünlü yazarların yorumları;

ÜMİT AKTAN: "KALECİLERİN MAÇI"

* Bir kere kartlı ve gergin bir maç olacağı kesin. Bize de sonradan tartışılacak çok sayıda malzeme bırakacak bir derbi bekliyorum.

* Tam bir favori göremiyorum. Beraberlik ihtimalinin daha fazla olduğunu düşünüyorum. Bir takım öne geçer, diğer 1-1 yapar ve buna da razı olur. Beşiktaş'ın temelamacı Galatasaray'ı yine geride tutmak olacaktır.

* Hiç beklenmedik oyuncuların öne çıkacağını düşünüyorum. Tolga ve Muslera'nın maçı olacakmış gibi geliyor.

LEVENT TÜZEMEN: "KİLİT OYUNCULAR"

* Galatasaray ve Beşiktaş derbileri son dönemde nefesleri kesiyor. Yine mücadelesi yüksek, kaliteli ve kıran kırana bir derbi izleyeceğiz. Galatasaray, Türk Telekom Arena'da coşkulu ve iştahlı oyunuyor. Deplasmanda ayakları tutulan oyuncular, taraftarların önünde aslan kesiliyor. Son dönemlere baktığımızda da Galatasaray'ın Beşiktaş'a karşı evinde ciddi bir üstünlüğü var ve bu üstünlüğü devam ettirmek isteyeceklerdir.

* Bol gollü, Galatasaray'ın favori olduğu bir derbi izleyeceğiz.

* Muslera, Tolga, Melo, Selçuk, Atiba, Almeida, Sneijder, Drogba ve Dany kilit oyuncular olacaklardır.

HAKAN ÜNSAL: "EN AZ 3 GOL"

* Galatasaray'ın iç saha performansını, Beşiktaş'ın aşağı yukarı her deplasmanda gol atmasını, Galatasaray'ın iç sahada gol bulduğu dakikaların Beşiktaş'ın gol yediği dakikalara denk geldiğini ve devamında hakem Cüneyt Çakır'ın hem penaltı verme hem de kırmızı kart gösterme anlamında cömert olduğunu düşündüğümüzde bu maçın en az 3 gollü olması muhtemel. Onun dışında bol pozisyonlu ve aksiyonlu olması iki takımın da ortaya koyduğu oyunla çok muhtemel gözüküyor. Galatasaray sahasında iyi oynuyor ama Galatasaray'ın iç saha performasına kafa tutabilecek bir dış saha performansı gösteren bir Beşiktaş takımı var. Geçtiğimiz yılki maç da nefis bir maç olmuştu.

* Galatasaray'ın ağır bastığı bir derbi olacağını düşünüyorum. 2-1'lik bir sonuç bekliyorum. 3-1'de olabilir.

* Beşiktaş'ta sonuçsal anlamda Almeida gibi görünse de bu maçta sürpriz olarak Dany'yi söyleyebilirim. Hem eski takımını iyi tanımasıhem de artı bir motivasyonla sahaya çıkacak olması. Galatasaray'da ise iyi bir Melo performansı her şeyi değiştirebilecek kadar önemli olacaktır.

YEMEN EKŞİOĞLU: "DERBİNİN FAVORİSİ"

* Çok sıkıntılı bir derbi olacağını düşünüyorum. Daha önce sahanın içini konuşurduk ancak son 15 gündür saha dışını konuşuyoruz. Hem Beşiktaş, hem Galatasaray hem Fenerbahçe hatta herkes bunu yapar hale geldi. Allah Cüneyt Çakır'ın yardımcısı olsun.

* Derbinin favorisi benim için Beşiktaş. Ligin ilk yarısındaki mücadele çok sıkıntılı geçmişti. Beşiktaş'ın bu maçı inşallah rahat ve huzurlu biter.Dediğim gibi Beşiktaş, bu derbinin favorisi.

* Karşılaşmanın kilit isimleri Muslera ve Tolga Zengin olacaktır. Beşiktaş'ın en büyük karın ağrısı savunması. Almeida, Burak, Selçuk ve Veli bu maçın kilit oyuncuları arasında olacaktır. Oynarsa Fernandes'i de bulisteye dahil edebiliriz.

TURGAY DEMİR:"ÖNE ÇIKACAK İSİM"

* Öncelikle bol pozisyonlu bir derbi bekliyorum. Beşiktaş'ın Galatasaray'a oranla bu maçta daha çok pozisyon bulacağını tahmin ediyorum.

* Beşiktaş'ın kazanacağını düşünüyorum. Skor tahmini olarak da 2-1 Beşiktaş diyorum.

* Galatasaray'da takımını eksik bırakma riskinde olan Melo, olumlu ya da olumsuz etkileyebilir. Beşiktaş'ta ise öne çıkacak isim Almeida olacaktır.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!