comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Beşiktaş'ın muhtemel derbi 11'i

21 Şubat 2014, Cuma 13:31

Ligin 22. haftasında rakibine konuk olacak siyah-beyazlı takım, rakibini mağlup ederek hem serisini sürdürmeye hem de bu sezonki ilk derbi galibiyetine imza atmaya çalışacak.

Ligin 22. haftasında rakibine konuk olacak siyah-beyazlı takım, rakibini mağlup ederek hem serisini sürdürmeye hem de bu sezonki ilk derbi galibiyetine imza atmaya çalışacak.

İkinci yarıya Trabzonspor beraberliğiyle(1-1) başlayan "Kara Kartallar", ardından Kayseri Erciyesspor'u 3-2, Gaziantepspor'u 2-1 ve tekrar maçında Kasımpaşa'yı 3-0 mağlup etti. Beşiktaş son olarak Atatürk Olimpiyat Stadı'nda ErsanAdem Gülüm'ün kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldığı maçta Bursaspor'u 1-0 mağlupederek galibiyet serisini sürdürdü.

Beşiktaş'ın muhtemel 11'i; Tolga, Serdar, Franco, Dany, Motta, Atiba, Veli, Oğuzhan, Olcay, Gökhan Töre ve Almeida

Almeida da seriye devam etmeye çalışacak

Siyah-beyazlı takımın Portekizli oyuncusu Hugo Almeida da Galatasaray karşısında gol serisini sürdürmeye çalışacak.

Süper Lig'deki son 2 maçında gol sevinci yaşayan Almeida, derbide gol atarak seriyi 3 maça çıkarmaya çalışacak.

Bu sezon başarılı bir performanssergileyen Portekizli oyuncu, attığı 12 golle siyah-beyazlı forma altında en iyi dönemine imza koydu.Siyah-beyazlı oyuncu, ligin ikinci yarısındaki 5 maçta 3 kez rakip fileleri havalandırdı.

Bu sezon önemli maçlarda takımına gol yollarındakatkı yapan Portekizli oyuncunun bir diğer hedefi de Galatasaray karşısında ilk gol sevincini yaşamak olacak.

Almeida'nın ligin ilk yarısında oynanan karşılaşmada attığı gol, taraftarların sahaya girmesi nedeniylemaçın tamamlanamamasından ve federasyon tarafından 3-0 hükmen Galatasaray lehinetescil edilmesinden dolayı sayılmamıştı. Fenerbahçe, Trabzonspor ve Bursasporgibi ligin diğer şampiyon takımlarına karşı gol sevinci yaşayan siyah-beyazlı oyuncu, ilk yarıdaki golünün sayılmamasının ardından sadece Galatasaray'a karşı bu sevinci yaşayamadı.

Hücumda da savunmada da formda

"Kara Kartallar", Türk Telekom Arena'ya hücumda ve savunmadaki formda görüntüsüyle gidecek.

Geridekalan 5 lig maçının tamamında gol atma başarısı gösteren Beşiktaş, son 2 karşılaşmada ise kalesini gole kapadı. Süper Lig'in ikinci yarısındaki 5 maçta 10 gol atan siyah-beyazlı ekip, 4gol yedi.

Ligde şu ana dek 21 gol yiyen Beşiktaş, Kardemir Karabükspor ile birlikte, Galatasaray'ın ardından en az gol yiyen ikinci takım oldu.

Ersan Adem Gülüm cezalı

Beşiktaş'ta Bursaspor ile oynanan maçta rakibine yaptığı hareket nedeniyle kırmızı kart gören ve Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından 2 maç ceza verilen Ersan Adem Gülüm, derbide forma giymeyecek.

Bu oyuncunun yerine ligin son karşılaşmasındasavunmanın sağında oynayan Dany Nounkeu'nun görev alması bekleniyor.

Serdar Kurtuluş'un cezası bitti

Siyah-beyazlı ekipte kırmızı kart cezası biten Serdar Kurtuluş, yarınkikarşılaşmada forma giyebilecek.

Kasımpaşa ile oynanan karşılaşmada ikinci sarı kart sonrasıkırmızı kart gören siyah-beyazlı oyuncu, Bursaspor maçında oynamayarak cezasınıtamamladı.

Oğuzhan Özyakup'un durumu

"Kara Kartallar"da derbi mücadelesi öncesi en büyük sıkıntıAlmeida'ya hücumda destek verecek oyuncu konusunda yaşanacak.

Son maçlarda hücum hattına yakınoynayan Oğuzhan Özyakup, hafta içinde gerçekleştirilen antrenmanlarda sakatlığı nedeniyle yeralmadı. Teknik direktör Slaven Bilic, bu bölgede görev yapabilecek Manuel Fernandes'i geride kalan haftalarda yedek soyundururken, Oğuzhan'ın durumu bugünkü idmanda netlik kazanacak.

Beşiktaş'ta Tomas Sivok'un sakatlığısürerken, sakatlığı geçen yeni transfer Jermaine Jones takımla çalışmalara başladı.

4 oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor

Beşiktaş'ta Galatasaray maçı öncesi 4 oyuncu sarı kart sınırında bulunuyor.

Siyah-beyazlıekipte üçer sarı kartları bulunan Necip Uysal, ManuelFernandes, Olcay Şahan ve Atiba Hutchinson,yarınki karşılaşmada kart gördükleri takdirde cezalı duruma düşecek ve Medical ParkAntalyaspor ile oynanacak maçta takımlarını yalnız bırakacak.

Ligin ilk yarısındaki maç tamamlanamamıştı

Beşiktaş ile Galatasarayarasında Süper Lig'in ilk yarısında oynanan karşılaşma taraftarların neden olduğu saha olaylarınedeniyle tamamlanamamıştı.

Spor Toto Süper Lig'de iki takım arasında 5. haftada oynanan ve90+3. dakikada taraftarların sahaya girmesiyle duran derbi maç, hakem Fırat Aydınus tarafından tatiledilmişti. Galatasaray'ın 2-1 önde olduğu sırada tatil edilen karşılaşma, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu tarafından 3-0 hükmen sarı-kırmızılı takımınlehine kararı verilmişti.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!