comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Derbinin kaderi kalecilerde

21 Şubat 2014, Cuma 12:33

Türk Telekom Arena'da oynanacakGalatasaray-Beşiktaş derbisinde gözler iki takımın kalecilerinde olacak.

Spor Toto Süper Lig'de Cumartesi günü Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanacak derbide gözler iki takımın kalecilerinde olacak.

Türk Telekom Arena'da oynanacak karşılaşmada kaleyi koruyacak Galatasaraylı Fernando Muslera ile Beşiktaşlı Tolga Zengin'in sergileyeceği performans derbinin sonucuna doğrudan etki edecek.

Muslera 17 maçta 14 gol yedi

Galatasaray'da üçüncü sezonunu geçiren 27 yaşındaki Uruguaylı file bekçisi Muslera, bu sezon Süper Lig'de forma giydiği 17 maçta sarı-kırmızılı takım 14 gol yedi.

Başarılı kaleci 6 karşılaşmada kalesini gole kapatırken, 11 maçta ise rakiplerin gol bulmasına engel olamadı.

Muslera, sakatlığı nedeniyle ligin ilk yarısındaki Fenerbahçe, Sivasspor ve Kasımpaşa maçları ile Uruguay Milli Takımı'ndan geç döndüğüiçin de Medical Park Antalyaspor karşılaşmalarında forma giyemedi.

Uruguaylıkalecinin eksikliğinde 4 maçta görev yapan genç kaleci Eray İşcan ise 5 kez meşin yuvarlağı ağlardan çıkardı.

Tolga Zengin bütün maçlarda görev yaptı

Beşiktaş'ın sezon başında transfer ettiği 30 yaşındaki Tolga Zengin, takımının bu sezon ligde oynadığı bütün maçlarda forma giydi.

Tecrübeli file bekçisinin görev yaptığı 21 karşılaşmada siyah-beyazlı takım kalesinde 20 gol gördü. Tolga, 9 karşılaşmada rakiplerine gol izni vermedi.

Sadece ligin ilk yarısında Kayseri Erciyesspor ile yapılan karşılaşmada sakatlığı nedeniyle 46.dakikada yerini Cenk Gönen'e bırakarak bir müsabakayı tamamlayamayan Tolga Zengin, sakat olmasına rağmen son haftalarda maçlarda büyük bir öz veriyle görev yapıyor.

Not: İki takım arasında sezonun ilk yarısında oynanan maç, skor 2-1 Galatasaray lehineyken çıkan saha olayları nedeniyle hakem tarafından tatil edildi ve Türkiye Futbol Federasyonu derbinin skorunu 3-0 hükmen Galatasaray lehine tescil etti. Maçta Didier Drogba'nın attığı 2 gol geçerli sayılırken, Beşiktaş'ın golü ise silindi. Haber, TolgaZengin'in bu maçta yediği 2 gol üzerinden derlendi.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!