comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Bilic'ten Arena'da Aslan 'kapan'ı

21 Şubat 2014, Cuma 08:32

Kritik randevuda takımının fiziksel gücüne güvenen Hırvat hoca, Almeida'dan sık sık ceza sahası dışına çıkıp Olcay, Oğuzhan ve Gökhan Töre'ye boş alan yaratmasını istedi

"Türk Telekom Arena'ya beraberlik için değil, galibiyet için gideceğiz" diyen Bilic, Galatasaray karşısında öncelikle takımının fiziksel açıdan üst düzeyde olmasına güveniyor.

Baskılı oynayıp, orta sahayı ele geçirmeyi ve böylece Cim Bom'un direncini kırmayı planlayan Hırvat çalıştırıcının, talebeleriyle yaptığı toplantıda, "Agresif ancak kontrollü bir futbol ortaya koyup, topa rakibimizden daha fazla sahip olmalıyız. Bunu başarabilirsek, inisiyatifi Galatasaray'a kaptırmayız ve sonuca daha rahat bir şekilde gidebiliriz" dediği öğrenildi.

MARKAJA DA ÇÖZÜM OLACAK

Galatasaray geri dörtlüsünün ligin en skorer isimlerinden birisiolan Hugo Almeida'yı savunmaya odaklanacağını düşünen Hırvat teknik adam, bu durumu avantaja çevirmeyi de düşünüyor. Siyah beyazlı takımın hücumlarında Portekizli yıldızdan sık sık ceza sahasıdışına çıkıp markajdan kurtulmasını isteyen Slaven Bilic, böylece orta sahada görev yapan Olcay Şahan, Oğuzhan Özyakup ve Gökhan Töre'ye gol bölgesinde boş alan yaratmayı hedefliyor.

YARDIMLAŞMA ŞART

Oyunun diğer yönünü de planlayan tecrübeliçalıştırıcı, Cim Bom'un etkili isimleri Burak Yılmaz, Didier Drogba ve Wesley Sneijder'i yardımlaşmalı savunmayla durmayı amaçlıyor. Bilic, top Galatasaray'dayken, rakiple bire bir kalınmaması ve mutlaka ikinci bir ismin kademede olması talimatını verdi.

TARAFTARDAN DESTEK!

Beşiktaş Galatasaray'la deplasmanda karşılaşacağı için maçı tribünden izleyemeyecek olanz siyah-beyazlı taraftarlar, yarın için özel bir organizasyon düzenleyecek. BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde toplanıp, tezahüratlarla takıma destek verecek olan Beşiktaşlı futbolseverler, konvoy oluşturarak takım otobüsüne Türk Telekom Arena'ya kadar eşlik edecek.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!