comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Beşiktaş'ta stat heyecanı

18 Şubat 2014, Salı 12:32

Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş'ta yeni stat Vodafone Arena'nın heyecanı yaşanıyor.

Beşiktaş camiası, yıkılıp yeniden yapılan Vodafone Arena'nın heyecanını yaşıyor.

FikretOrman'dan önce kulüp başkanlığı yapan Yıldırım Demirören'in yönetim kurulu listesindefarklı zamanlarda yer alan eski yöneticiler Metin Keçeli, Mete Düren ve Ertunç Soğancıoğlu, yeni stadınkulübe çok şey kazandıracağını ve heyecanla hizmete girmesini beklediklerini söylediler.

Üç eski yönetici, stadın yapımında emeği geçen Fikret Orman ve yönetimini tebrik ettiler.

Yıldırım Demirören'in son yönetim kurulunda yer alan Metin Keçeli, yöneticiler olarak kişinin birçok sevinci yaşayabileceğini ama stadın yeniden hizmetegirmesinin ayrı bir mutluluk olduğunu ifade etti.

"Bu stadın inşaatının başlaması Beşiktaş tarihinde dönüm noktasıdır. Başta Fikret Orman olmak üzere bunu başaran yönetimi kutluyorum" diyen Keçeli, "İnşaatın devam etmesi veyönetimin tanıtımını yapması bizi gururlandırıyor. Dünyanın en güzel yerinde, en güzel stada Beşiktaş sahip olacak. Çok şampiyonluklar yaşadım. Çok şampiyonlukların kaçtığını gördüm.Üzüntüler ve sevinçler yaşadım ama en büyük sevinci şimdi yaşıyorum" diye konuştu.

Başkan FikretOrman ve yönetiminin, kulübü iyiye doğru götürdüğünü kaydeden Metin Keçeli şunları söyledi:

"Yıldırım Demirören yönetiminde bulunduğum dönemden sonra tüm Beşiktaş topluluklarındakritik bir durumda olduğumuzu söyledim. Kulübün düzlüğe çıkması için bu yönetimin birkaç yılını alır. Şampiyonluk beklenmemeli. Geride kalan 8 yıliçinde sadece bir şampiyonluk, iki üçüncülük var. Diğerleri beşincilik veya altıncılık. Şimdi de altıncı olsun. Yeter ki çökmüş mali durumtoparlansın. Kulüp ayağa kalksın. İşler yoluna girerken stat inşaatı da devam ediyor. Stat dönüm noktası olacaktır."

- Düren: "Aynı güzellikleri yeni statta da yaşayacağız"

Demirören döneminde yöneticilik yapan Mete Düren ise geçmiş yıllardaki güzelliklerin yeni statta dayaşanacağını ümit ettiğini söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ile yönetici olarak çalışmaya devam eden ve TFF'de Basın Sözcüsü olarak görev alan Düren, BJK İnönü Stadı'nda acı tatlı günler yaşadıklarını vurgulayarak, "O stadın yıkılması hiçbir zaman hayallerinyıkılması anlamına gelmiyor. Onlar her zaman canlı kalacak. Aynı güzelliklerin yeni statta da yaşanacağınıümit ediyorum" dedi.

Yıllardan beri statla ilgili bir özlemin yaşandığını kaydeden Mete Düren,"Stadın bir an önce hem ulusal hem de uluslararası müsabakalara evsahipliği yapmasını umut ediyorum. İnşallah sadece Türk futbolseverler değil,dünyadaki diğer futbolseverlere de evsahipliği yapar. Şampiyonlar Ligi, UEFA finalleri oynanmasını bekliyoruz. Umarım Beşiktaş bu maçları oynar" diye konuştu.

Modern statların yapılmasına rağmen zeminkonusunda sıkıntıların yaşandığı yönündeki soruyu yanıtlayan Düren, şöyle konuştu:

"Zeminden kaynaklanan sorun, sadece futbolun kötüleşmesineneden olmuyor sakatlıklara da meydan veriyor. Geçtiğimiz haftalarda buna bağlı talihsiz olaylara da şahit olduk. Bu durum futbolun kötüleşmesinietkilemiyor. UEFA'nın Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Kupasımaçlarında sakıncalar görmesi ve Süper Lig fikstürünün değişmesine kadar giden bazı yaptırımlardabulunmasına kadar sonuçları olabiliyor. Bütün bunların göz önüne alınarak tedbirlerin alınacağını tahmin ediyorum."

- Soğancıoğlu: "Dev bir tesis"

Beşiktaş Kulübü eski yönetim kurulu üyesi Ertunç Soğancıoğlu da Vodafone Arena'nıntamamlanma sürecinde başkan Fikret Orman'a kayıtsız şartsız destek olunması gerektiğini kaydetti.

"Esas olan stadı bitirmektir" diye konuşan Soğancıoğlu, "Allah, Sayın Fikret Orman ve yönetimkurulundaki arkadaşlarına yardım etsin, çok zor bir göreve soyundular. Umarım her şey onların ve tüm Beşiktaşlıların istediği gibi olur. Sayın Ormanile zaman zaman konuşuyoruz. Ağustos ayında olur olmaz çok önemli değil, esas olan bitmesi. Başkana destek olmak lazım. Fikret Orman'ı zaman yönünden sıkmamak, germemek lazım. Bugün Beşiktaş yönetimi küçük bir şey inşa etmiyor, dev gibi bir tesis yapıyor" ifadelerinikullandı.

Eski İnönü Stadı'nın Beşiktaşlılar için farklı bir anlamı olduğunu da hatırlatan Ertunç Soğancıoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Beşiktaş'ın eski stadı tabii ki çokgüzeldi ama günümüzün şartlarına uygun, Beşiktaş'a daha çok gelir getirecek, gelentaraftara daha iyi hizmet verecek, rakip takımı etkileyecek bir stada sahip olmak, kulübümüz adına çok güzel bir duygu. İnşallah bir an önce biter destadımıza kavuşuruz. Maketinden bile çok etkilendiğimi söyleyebilirim. Değişik statlarda maç oynamak hem yönetim için hem de futbol takımı için çokzor. Taraftardan eksik kalmak kadar kötü bir durum olamaz. Destekten yoksun olmak, ekonomik anlamda büyük bir gelirden uzak olmak çok büyük birdezavantaj. Dolayısıyla hepimiz, bütün Beşiktaşlılar bir an evvel stadımıza kavuşacağımız günü iple çekiyoruz."

Siyah-beyazlı takımın tümolumsuzluklara rağmen son derece başarılı bir sezon geçirdiğini de öne süren Soğancıoğlu, "Stadı olmayan bir takımın liderden 5 puan geride olması,şampiyonluk potasında yer alması başarı değildir de nedir? İşin kötü tarafı, biz Beşiktaşolarak 8-10 yıldır neredeyse 1,5 sezon dışarılarda oynamaya, seyircisiz oynamaya alışmışız. Temennim geçmişte yaşanan bu aksiliklerin sıklıkla tekraretmemesi. Kendi sahamızda sürekli maç oynayarak şampiyon olmak en büyük arzumuz" şeklinde sözlerini tamamladı.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!