comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Beşiktaş'ın gözü, son 100 metrede

16 Şubat 2014, Pazar 10:32

Beşiktaş Asbaşkanı Deniz Atalay, ligin uzun bir maraton olduğunu söyledi. “İlk yarıda rakipler kazandı, biz kaybettik. Son haftalarda onlar kaybetti, biz kazandık. Önemli olan ilk 100 metre değil son 100 metre. Ve artık son 100 metredeyiz” diye ekledi.

Beşiktaş, sezonun ikinci yarısında yakaladığı performansla zirve yolundaki rakipleriyle puan farkını eriterek yarışa yeniden ortak oldu. Yönetimden taraftara, teknik heyetten futbolculara kadar herkesin şampiyonluğa olan inancı perçinlenmiş durumda. Takımdaki son durumu ve ligin geri kalanını sorduğumuz Beşiktaş Asbaşkanı Deniz Atalay önemli açıklamalarda bulundu.

3 puanlı sistemde her şeyin değişebileceğine başından beri inandıklarını belirten Atalay, “Sezonun ilk 4 haftasını saymazsak biz kaybettik, rakiplerimiz ise kazandı. Doğal olarak da puan farkı açıldı. Şimdi ise rakiplerimiz kaybetti biz kazandık. Bu ligde daha çokşeyler değişir. Önemli olan ilk 100 metre değil, son 100 metre. Ve artık son 100 metredeyiz. Hata yapmadan sonuca ulaşmak istiyoruz” dedi. Sezona iyi başladıklarını hatırlatan Atalay, “Galatasaray derbisindeki olaylarla performansımız düştü. Kimi zaman saha dışı olaylar da etkili olabiliyor.Bunların içinde hakem kararları, sakatlıklar gibi etkenler var. Sakatlık konusunda Fenerbahçe de sıkıntı çekti. 3 oyuncuları sakatlanınca kayıp yaşadılar. Bundan sonrasıiçin rakiplerin artık ne yaptığı önemli değil” diye konuştu.

'Havaya girmek yok'

Ligde kalan 14 haftanın çok daha zorlu geçeceğini vurgulayan Atalay, “Ligde kalma mücadelesi veren ekipler, Avrupa kupalarına katılmayı hedefleyen takımlar varını yoğunu ortaya koyacak. Sezon başındaki ilk 4 maçımız sonrası sanki şampiyon olmuşuz gibi oluşturulan atmosfer de ister istemez bizi olumsuz etkiledi. Havaya girmek en büyük handikap. Her maçımıza final olarak bakıyoruz.Önümüzde bir Bursa maçı var. Öncelikli olarak onu aşmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Beşiktaş'ın bugün Olimpiyat Stadı'nda Bursaspor ile yapacağı karşılaşmaya Siyah-Beyazlı taraftarların ilgisi büyük. 33 bin 500 bilet satışa çıkarılırken bunların 26 bini satıldı. Geriye kalan 7 bin 500biletin ise maç saatine kadar tükenmesi bekleniyor. Olimpiyat Stadı'nda 18 bin kombine kartlıtaraftarı bulunan Beşiktaş'ın Bursa karşısında 50 bin taraftarının desteğiyle sahaya çıkması bekleniyor.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!