comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Beşiktaş'ın 10 numara 'adam'ı Hutchinson

15 Şubat 2014, Cumartesi 12:31

Bir dönem Fernandes'in yeteneğine vurulan Beşiktaş taraftarının yeni gözdesi, saha içinde ‘emeğin temsilcisi' olan Atiba Hutchinson

Beşiktaş'ın sezon başında transferi üzerine uzun süre düşündüğü, daha sonra PSV Einhoven'dan renklerine kattığı bir isimdi Atiba Hutchinson...

Havalimanına binlerce kişiyi toplayacak bir hamle değildi, sessiz sedasız geldi. Transferi uzun süre manşetleri süslemedi, öyle yeteneğiyle internet sitelerini sallayan oyunculardan değildi! Ama o, Beşiktaş'ta bir çok şeyi değiştirdi.

SÜKSE DEĞİL EMEK

Son yıllarda ‘yeteneğe' hayrandı Siyah Beyazlı taraftarlar... Gutiler, Quaresmalar, Fernandesler'in ‘büyüsüne' ve ‘süksesine' vurulmuşlardı ama 31 yaşındaki Hutchinson'la birlikte takımı başarıya götürecek. Ana unsurun ‘emek' olduğunu anladılar yeniden.

Gol atmıyordu, hücumda fazla görünmüyordu, manşetler onun üzerine atılmıyordu ama sağ bek, sol bek, orta saha derken hangi bölgede kriz olsa Kanadalı ‘ilaç' oluyordu. 31 yaşındaki oyuncu, 10 numara iş ahlakıyla, 10 numara performansıyla, 10 numara profesyonelliğiyle ‘Hutchins10' dedirtti, ‘yıldız' olmak için illa ‘10 numara' giymenin gerekmediğini gösterdi.

MEVKİDAŞLARINA GÖRE SUDAN UCUZ

Beşiktaş'ın ön liberosu Atiba Hutchinson, yıllık 1 milyon Euro garanti para alırken, ezeli rakiplerde aynı pozisyonda görev alan isimlere göre adeta ‘sudan ucuz' kalıyor! G.Saray'da Felipe Melo yıllık 3.1 milyon Euro alırken, F.Bahçe'de Mehmet Topal 2 milyon Euro'ya oynuyor.

BEŞİKTAŞ'TA YILLIK ÜCRETLER
M.FERNANDES: 2.2 MİLYON EURO
HUGO ALMEİDA: 2 MİLYON EURO
TOLGA ZENGİN: 1.2 MİLYON EURO
MİCHAEL ENERAMO: 1.2 MİLYON EURO
FİLİP HOLOSKO: 1.1 MİLYON EURO
SEZER ÖZTÜRK: 1 MİLYON EURO
ATİBA HUTCHİNSON: 1 MİLYON EURO
KERİM FREİ: 950 BİN EURO
GÖKHAN TÖRE: 900 BİN EURO
JULİEN ESCUDE: 900 BİN EURO
SERDAR KURTULUŞ: 850 BİN EURO
PEDRO FRANCO: 750 BİN EURO


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!