comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Rasim Kara: 'Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi finali...'

14 Şubat 2014, Cuma 12:32

Beşiktaş'ın eski futbolcu ve teknik direktörlerinden Rasim Kara, Beşiktaş'ın yeni stadı ve Beşiktaş ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş'ın eski kaptanı ve teknik direktörü, Türk futbolunun unutulmaz kalecilerden Rasim Kara, siyah-beyazlı kulübün Vodafone Arena projesiyle beraber, "birinci büyük" olma yolunda büyük bir adım attığını söyledi.

Özel açıklamalarda bulunan ve yeni stadın rakiplerle aradaki uçurumu hızla kapatacağına inandığını kaydeden Kara, şu ifadeleri kullandı:

"Yeni stadın maketini görmek bile beni çok duygulandırdı ve çok etkiledi. Öyle ki, maketle resim çektirenlerin arasına kaynadım ve ben de bir iki görüntü aldım. Biteceği günü sabırsızlıkla bekliyorum. Başkanımız, 'ağustos ayında içeri gireriz' diyor. Tüm beklentimiz planlanan zamanda tamamlanması. Vodafone Arena, Fenerbahçe ve Galatasaray ile aradaki mesafeyi kapatmamıza da vesile olacak. Üçüncü büyük olmak yerine artık birinci büyük olma zamanı yavaş yavaş geliyor. Bütün Beşiktaşlılar olarak el ele verip kenetlenmeliyiz."

- "Şampiyonlar Ligi finali çok uzak bir hedef değil"

Vodafone Arena'nın Beşiktaş için yeni bir çağ açacağını savunan deneyimli teknik adam, eski İnönü Stadı günlerini de unutmayarak şunları söyledi:

"İnönü Stadı'nın yıkılması Beşiktaş için bir çağı kapattı, yeni bir çağı açacak. Fakat bir de şu boyut var tabi, İnönü'nün yıkıldığını gördüğümde ağladım. Bir mabetti, bir yuva, bir sığınaktı orası aynı zamanda. Yedi yıl Beşiktaş'ın kaptanlığını yaptım. Arkamda 10 arkadaşım ile birlikte sahaya çıktığımızda o uğultu bizi sağır ederdi. Özellikle bizim gibi Beşiktaş emektarları için İnönü'nün yıkılması hiç kolay değil. Antrenörlük hayatımda da Beşiktaş ile ilk defa Avrupa kupalarında turlar geçtik, o statta birçok başarı kazandık. Beşiktaş Beşiktaş iken, rakiplerin esamesi okunmazdı. İnşallah tüm bu başarılar Vodafone Arena'da katlanarak tekrar eder. Yeni stat açıldıktan sonra Beşiktaş'ın futbolcusu ve teknik heyetinin tek hedefi, Şampiyonlar Ligi'nde final olmalıdır. Neden olmasın? Galatasaray, Fatih Terim hoca ile UEFA Kupası'nı kaldırmadı mı? Beşiktaş neden başaramasın? Çok uzak bir hedef değildir Şampiyonlar Ligi finali."

- "Futbol her şeyi affeder, büyük konuşmayı affetmez"

Beşiktaş'ın Süper Lig'de bu sezon şampiyonluk yolunda Galatasaray ile yarışacağını öne süren Rasim Kara, Türk Telekom Arena'da oynanacak derbi öncesi de siyah-beyazlı takım adına iddialı konuştu:

"Beşiktaş taraftarı merak etmesin, Kasımpaşa maçı tekrar oynandı, bakın neler oldu, nasıl bitti? Galatasaray derbisi de ilk yarıdaki gibi olmayacak. Daha önce oynayacağımız Bursaspor maçını galibiyetle geçersek, Türk Telekom Arena'da Galatasaray'ın işi çok zor. Bursaspor benim eski kulübüm, onların da iyi olmasını isterim ama bu moralleriyle, bu güçleriyle Beşiktaş'a direnebileceklerini sanmıyorum. Beşiktaş Bursaspor'u yener, şampiyonluk için de Galatasaray ile yarışır. Kimse Beşiktaş'ın bu yarışın içinde olacağını düşünmüyordu. İki haftada her şey nasıl değişti. Futbol her şeyi affeder, büyük konuşmayı affetmez."

- "Bizim böyle bir stadı hayal edecek durumumuz dahi yoktu"

Tecrübeli çalıştırıcı, "Yeni statta Beşiktaş'ın hocalığını yapmak ister miydiniz?" şeklindeki soruyu ise şu şekilde yanıtladı:

"Gerçekten çok isterdim. Bizim böyle bir stadı bırakın, bunu hayal edecek durumumuz dahi yoktu. Çok çile çektik. Antrenman sahalarımızda, Şeref Stadı'nda çok sıkıntılar yaşadık. Şimdiki antrenörler ve futbolcular çok şanslı. Beşiktaş'ın antrenman tesisleri eşsiz, şimdi stadı da rakipsiz olacak. Kulübümüz madden ve manen çok güçlü hale gelecek. Ligin ikinci yarısında Beşiktaş ciddi şekilde toparlandı. Bu toparlanışla birlikte yeni sezonda umut ederim ki Şampiyonlar Ligi maçlarını Vodafone Arena'da oynarız. Böyle bir stada, Şampiyonlar Ligi'nden aşağısı olmaz. Teknik heyetin ve futbolcuların sorumluluğu daha da artacak."


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!