comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Vodafone Arena'nin hiç bilinmeyen detayları

14 Şubat 2014, Cuma 11:32

Yıkımına geçtiğimiz yılın haziran ayında başlanan ve 7 Aralık'ta temelleri atılan İnönü Stadyumu'nun yerine 103 milyon dolar yatırımla yapılacak Vodafone Arena'nın tanıtımınaVodafone Türkiye CEO'su Gökhan Öğüt'ün kurduğu cümleler damga vurdu.

Yıkımına geçtiğimiz yılın haziran ayında başlanan ve 7 Aralık'ta temelleri atılan İnönü Stadyumu'nun yerine 103 milyon dolar yatırımla yapılacak Vodafone Arena'nın tanıtımı için düzenlenen gecede, Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı Fikret Orman ve Vodafone Türkiye CEO'su Gökhan Öğüt'ün kurduğu cümleler iddialıydı:

Türk spor tarihinin gelmiş geçmiş en kapsamlı ve büyük sponsorluk anlaşmasında imzalar atıldı: 20 Ağustos 2014 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere BJK ile sponsorluk anlaşması imzalayan Vodafone Türkiye, İnönü Stadı'nın 15 yıllık isim hakkı bedeli olarak 111 milyon dolar ödeyecek. Vodafone Arena standının teknoloji yatırımına 5 milyon dolar, 2020 yılına kadar sürecek (Türkiye'nin 2020 Olimpiyat adaylığı göz önüne alınmış) futbol takımının göğüs sponsorluğu için 29 milyon dolar verecek. Takım ana sponsorluğunun süresi ise 5 yıl olarak belirlendi.

Türkiye'nin ilk akıllı stadyumu yapılıyor. Zengin içerikli dijital ekran çözümleri, yüksek hızlı mobil ve Wi-Fi ağıyla donatılacak. Farklı boyutlarda HD monitörler, interaktif ekranlar ile stadın farklı noktalarında taraftar röportajları, istatistikler, promosyonlar ve o an oynanan diğer müsabaka sonuçları an be an yayınlanacak.

Türkiye'nin ilk çevreci stadı yapılıyor. Vodafone Arena, fotovoltaik sistem ile güneşten elektrik elde etme, çatı ve yapıya düşen yağmur suyunu depolayarak kullanma, yeşil bina sertifikalı yapı ürünlerinin kullanımı, klimalarda ozon dostu gaz kullanımlı cihazların seçimi, kapalı mekânlara yüzde 100 taze hava veren klima gibi özelliklere sahip.

Günlük 500 kw gücünde elektrik üretecek olan stadyumun, elektrik fazlası satılarak yıl boyunca her gün gelir getirmesi de amaçlanıyor.

PAMUK ELLER CEBE DÖNEMİ

Kara Kartal için hazırlanan filmle "taraftarlar" aşka geldi, ancak bu iş sadece gönül işi değil, cüzdana da bakıyor...

Stadyumda yapılacak 147 locada toplam 1847 koltuk ve 2100 VIP koltuk için pazarlama faaliye tleri başladı. An itibarıyla kesin bilgi: 30 loca, 150 VIP koltuğun kiralaması gerçekleşti, parası alındı.

Kara Kartal'ın Başkanı Orman, gecede yaptığı sunuş konuşmasında, kiralanan loca rakamını alınan kaparolarla birlikte 75 adet olarak açıklamıştı.

VIP koltukların adedi yıllık 4 bin ile 6 bin dolar arasında, locaların fiyatları ise koltuk sayısına göre değişiyor. Buna göre localardaki tek koltuğun yıllık fiyatı da 3250 dolar ile 12.000 dolar arasında talep gördü. Bunlara KDV dahil değil...

Teki 12.000 dolardan 20 koltuklu bir locaya ödenecek 3 yıllık kiralama bedeli 1 milyon dolara yaklaşıyor.

Stadyum, Beşiktaş İnşaat Yatırım Şirketi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin şirketlerinden KİPTAŞ konsorsiyumuyla projelendirildi.

ŞEHİR KOMPLEKSİ OLARAK TASARLANDI

Öğüt Vodafone Arena'nın özelliklerini sıralayarak şu şekilde konuştu;

"Türkiye'nin ilk akıllı stadyumu olmasının yanında çok amaçlı şehir kompleksi olarak inşa ediliyor. Aynı zamanda, konserler, moda gösterileri, sanatsal ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapacak. Modern kafe ve restoranları, Kartal Yuvası ve Vodafone Cep Merkezi ile İstanbulluların buluşma noktası olacak."

Geceye, Beşiktaş Spor Kulübü'nün sponsorları arasında yer alan Koç Topluluğu'nun yöneticileri de katılmıştı. Koç, BKJ'yi; futbolda Arçelik ve Beko, hentbolde Aygaz ve Mogaz, tekerlekli sandalye basketbol takımında ise RMK Marine markalarıyla destekliyor. Bu nedenle Beşiktaşlı Rahmi Koç'un adının loca kiralayanlar arasında geçmesi sürpriz sayılmaz.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!