comScore

Beşiktaş Beşiktaş

'Kadıköy Panteri', UEFA'nın 1 numarası!

12 Şubat 2014, Çarşamba 12:31

UEFA, maç içerisinde kaleye geçen ve performansıyla uzun yıllar unutulmayan isimlerin hikayelerini paylaştı. Listenin 1 numarasına ise Daniel Pancu'yu aldı.

UEFA'nın resmi internet sitesi, zorunluluk nedeniyle maç içerisinde kaleye geçmek zorunda kalan, başarılı ve başarısız performanslarıyla hafızalardan silinmeyen işlere imza atan futbolcuları sıraladı.

Listenin başında ise 17 Nisan 2005 tarihinde Kadıköy'de Şükrü Saraçoğlu stadında oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş derbi maçında bitimine 10 dakika kala Beşiktaş kalecisi Oscar Cordoba'nın oyundan atılmasından sonra kaleye geçen Romen oyuncu Daniel Pancu'nun hikayesini 1 numarada gösterdi.

UEFA.com'daki Daniel Pancu'nun hikayesi:

"Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan unutulmaz, hafızalardan silinmeyen bir derbi maçı...Bitime 10 dakika kala sebep olduğu penaltı sebebiyle Beşiktaş kalecisi Oscar Cordoba'nın oyundan atılması ve oyuncu değişiklik haklarının da dolmuş olmasıyla birlikte kaleye geçen Daniel Pancu, Alex de Souza'nın durumu 3-3'e getiren penaltı golüne engel olamasa da, Anelka ve Alex'in ilerleyen dakikalarda yakaladığı fırsatlarda gol izni vermemiş, son anlarda ise siyah-beyazlı takım Koray Avcı'nın golüyle sahadan 4-3'lük galibiyetle ayrılmıştı. Pancu, bu maçtan sonra 'Kadıköy Panteri' olarak anılacaktı..."

UEFA'nın resmi sitesinde kaleye geçen diğer futbolcuların hikayeleri ise:

MİCHAEL TARNAT
(E.FRANKFURT 1-2 BAYERN MÜNİH, EYLÜL 1999)
Sammy Kuffour ile talihsiz bir çarpışma yaşayan Bayern Münih kalecisi Oliver Kahn oyundan çıkmak zorunda kaldığında, Bayern Münih Eintracht Frankfurt karşısında 1-0 yenik durumdaydı. Üstelik onun yedeği Bernd Dreher de sakatlığı nedeniyle kulübede yer alamamıştı. Durumlar böyle olunca, bitime 34 dakika kala kaleye Michael Tarnat geçti. Tarnat kalesinde çok önemli kurtarışlar yaparken, Bayern Münih de unutulmaz bir geri dönüşe imza attı.

NİALL QUİNN
(MANCHESTER CİTY 2-1 DERBY COUNTY, NİSAN 1991)
Manchester City'nin golcüsü Niall Quinn, City kalecisi Tony Coton'un penaltıya sebebiyet vererek oyundan atılmasından önce kaydettiği şık golle skora katkıda bulunmuştu. 1.90'lık Quinn, oyuncu değişikliği hakkı da dolunca eldivenleri taktı. Dean Saunders'ın kullandığı penaltı atışını soluna atlayarak kurtaran Quinn, 2-0'dan sonra yediği bir gole rağmen Manchester City'nin aldığı galibiyette başrol oynadı.

OCEANO CRUZ
(PORTO 2-2 SPORTİNG AĞUSTOS 1995)
Portekiz Süper Kupası rövanş maçında Sporting kalecisi Costinho'nun bitime 10 dakika kala kırmızı kart görmesiyle kaleye geçen orta saha oyuncusu Oceanu, Porto'nun 2-1 öne geçtiği penaltı golüne engel olamadı ama ardından yaptığı kurtarışlarla takımının aldığı 2-2'lik beraberlikte önemli pay sahibi oldu.

PARİS ANDRALAS
(OLYMPİAKOS 4-0 LEVADİAKOS, ARALIK 2007)
Bazen, taklitler asıllarından daha iyi olabilir. Yunanistan liginde Olympiakos karşısında Levadiakos kalecisi Nikos Karakostas bitime 10 kala sebep olduğu penaltı nedeniyle kırmızı kartla oyun dışında kaldı zaten maçtan atılmadan önce kalesinde tam dört gol görmüştü. Orta saha oyuncusu Andralas çare kalmayınca kaleye geçti. Olympiakos oyuncusu Tasos Pantos'un kullandığı atışı harika bir refleksle kurtaran Andralas, herkesi şaşırtmış, ancak kendisi için bu sürpriz olmamıştı. Çünkü Paris Andralas altyapıdaki ilk yıllarında kalecilik yapmıştı...

SUNİ OLSEN
(AB ARGİR 3-2 B36 TORSHAVN, HAZİRAN 2013)
Olsen, Faroe Adaları'nda yıllarca etkili frikikleriyle rakip kalecilerin korkulu rüyası olmuştu. Geçtiğimiz yaz yerel ligde takımının Argir ile oynadığı maçta kaleci Tordur Thomsen'in ceza sahası dışında yaptığı faulle oyundan atılması ve oyuncu değişikliği hakkının da dolmasıyla kaleye geçen Olsen, AB Argie takımından Dion Splidt'in kullandığı serbest vuruşta gole engel olamayarak dramatik bir şekilde kaleci olan futbolcuların tattığı kötü duyguyu anladı.

ALAİN GİRESSE
(NANTES 6-0 BORDEAUX, MAYIS 1982)
Birazdan okuyacaklarınız tamamıyle gerçek. Fransa'da 1981-82 sezonunun son maçında Bordeaux Başkanı Claude Bez, saha dışında karıştığı bir olay nedeniyle 1 yıllık ceza alan takımın birinci kalecisi Dragan Pantelic'in cezasını protesto amaçlı olarak takım kaptanı Giresse'den kaleye geçmesini istedi. "Bana 'Gigi, sen kaptansın, kalede de oynayabilirsin. Top elime ilk kez 14. dakikada değmişti ve refleks olarak topu ayağıma alıp gitmemek için kendimi zor tutmuştum." diyen 1.63'lük Giresse, kalede gördüğü 5 golün ardından bitime yarım saatlik bir süre kala yerini 1.82'lik stoper Marius Tresor'a, yani en azından üst direğe uzanabilen bir arkadaşına bırakmıştı...

CHRİS HEDWORTH, PETER BEARDSLEY
(WEST HAM 8-1 NEWCASTLE UNİTED, NİSAN 1986)
Futbol sahalarında görülecek ender şanssızlıklardan birisiydi Newcastle United'ınki... Newcastle United birinci kalecisi Martin Thomas'ın yokluğunda kaleyi koruyan David McKellar, sakatlığı nedeniyle ilk 45 dakikayı acılar içerisinde tamamlamıştı. Devreye zaten 4-0 yenik giren Newcastle United'da ikinci yarıya kaleci olarak orta saha oyuncusu Chris Hedworth geçirdi. Kalesinde bir gol gören Hedworth, talihsiz bir pozisyon sonucu köprücük kemiğini kırdı ve onun da yerini 1.73'lük golcü Peter Beardsley aldı. O da bir tanesi stoper olan Alvin Martin'den olmak üzere toplam üç gol yedi ve Martin bir maçta üç kaleciye birden gol atmış oldu.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!