comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Bu haber tartışma yaratacak!

11 Şubat 2014, Salı 23:37

Beşiktaş tekrarlanan karşılaşmada Kasımpaşa'yı bu kez 3-0 yendi ama ilk maçta cezalı olan oyuncuların forma giymesi nedeniyle olası bir yenilgide hükmen galip gelme ihtimali bile olabilirdi. Bu arada devreye Çaykur Rizespor da girebilir.

FutbolArena Özel - TFF'nin tekrar oynanmasına karar verdiği Kasımpaşa - Beşiktaş maçında ilginç bir durum ortaya çıktı. 
 
HER ŞEY GEÇERSİZSE CEZALAR NASIL ÇEKİLDİ?
Oynanan ilk maçta her şey geçersiz sayıldı ama Kasımpaşa'nın ilk maçta cezalı olan oyuncuları tekrar maçında oynadılar. TFF talimatında "Erteleme tarihinde cezalı veya idari tedbirli olup da, müsabakanın oynanacağı tarihte cezası infaz edilmiş olan kişiler, erteleme müsabakasına katılabilirler" diyor ama o zaman akla şu soru geliyor: İlk maçta her şey geçersiz sayıldı ise, cezalı oldukları için sahaya çıkamayanların cezaları nasıl infaz edilmiş oluyor?
 
TEKRARDA YOK ERTELEME DE HÜKÜM VAR
16 Aralık'ta oynanan ve Kasımpaşa'nın 2-1 üstünlüğüyle sona eren maçta 14. haftada oynanan Medical Park Antalyaspor maçında kırmızı kart gören İlhan Eker, Ryan Babel ve sarı kart görerek cezalı duruma düşen Adem Büyük oynamamıştı.
 
Tekrar maçındaysa Babel ve Adem Büyük 11'de sahaya çıktılar, İlhan Eker ise 18 kişilik maç kadrosunda yer aldılar. 
 
RİZESPOR HÜKMEN GALİBİYET İSTER Mİ?
Garip olan durumsa şu: Tekrarına karar verilen maçta her şey geçersiz sayıldı. O zaman ilk maçta cezalı olan Babel, Adem Büyük ve İlhan Eker cezalarını nasıl çekmiş sayıldılar? Bu üç oyuncu da tekrarına karar verilen maçta cezalarını çektikleri gerekçesiyle bir sonraki hafta Çaykur Rizespor ile 0-0 berabere kaldıkları maçta 11'de sahaya çıktılar.
 
TFF'nin talimatında tekrar edilmesine karar verilen maçta cezalı oldukları için oynamayan oyuncuların durumunu açıklayıcı bir madde yok. TFF bunu "Müsabakanın ertelenmesi" hükmünde yer alan 3. Maddeye dayandırarak diyor ki; "Erteleme tarihinde cezalı veya idari tedbirli olup da, müsabakanın oynanacağı tarihte cezası infaz edilmiş olan kişiler, erteleme müsabakasına katılabilirler."
 
SORULAR:
Bu durumda;
1- İlk maçta her şey geçersiz sayıldığına göre cezalı oldukları için sahaya çıkamayanların cezası nasıl infaz edilmiş oluyor?
2- Eğer Beşiktaş tekrar maçında da mağlup olsaydı TFF'ye yukarıda sorduğumuz soruyla giderek maçın hükmen galibi ilan edilmesi talebinde bulunabilir miydi? Hukukçulara göre böyle bir başvuru mümkün olabilirdi.
3- Çaykur Rizespor, Babel, Adem Büyük ve İlhan Eker'in geçersiz sayılan maçta cezaları nasıl infaz edildi ki hem bizim maçta hem de Beşiktaş ile oynanan tekrar maçında sahaya çıktılar diyerek 0-0 biten maçla ilgili hükmen galibiyet ister mi?
4- Kasımpaşa,Babel, Adem ve İlhan'a maç kadrosunda yer verdiği için ortada kural hatası ortaya çıkıyor mu?
5- Kasımpaşa, TFF'nin izniyle bu oyuncuları oynattığı için eğer kural hatası varsa bu hatayı yapan TFF olmuyor mu?

Haber: Aydın CİNGÖZ

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!