comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Beşiktaş tekrar yarışa ortak oldu!

11 Şubat 2014, Salı 23:32

Ligin ilk yarısında yapılan ve Kasımpaşa takımının 2-1 üstünlüğüyle sona eren, ancak kural hatası nedeniyle tekrarına karar verilen karşılaşmayı kazanarak 39 puana ulaşan Beşiktaş, lider Fenerbahçe ile puan farkını 5'e indirdi

Spor Toto Süper Lig'de Kasımpaşa ile yaptığıtekrar maçını 3-0 kazanan Beşiktaş, zirve yarışında önemli bir galibiyet elde etti.

Ligin 15. haftasında oynanan ve Kasımpaşa'nın 2-1 üstünlüğüyle sona eren, ancak kural hatasıyapıldığı gerekçesiyle Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu tarafından tekrarına karar verilen karşılaşmayı, bu sefer siyah-beyazlı ekip kazandı. "Kara Kartallar", elde ettikleri sonuçla hem ilk maçtaki skorun tekrarına izin vermedi hem de 39 puana ulaşarak önündeki takımlara biraz daha yaklaştı.

Sivasspor'a yenilen ve 44 puanda kalan lider Fenerbahçe ile puan farkını 5'e indiren Beşiktaş, 40 puanla ikinci sırada bulunan Galatasaray ile farkı da 1'e düşürdü.

ÜSTÜSTE 3. GALİBİYET

Beşiktaş, Süper Lig'de uzun bir aradansonra galibiyet serisi yakaladı.

İkinci yarının ilk maçında Trabzonspor iledeplasmanda 1-1 berabere kalan siyah-beyazlı ekip, son üç maçını ise galibiyetle tamamladı. Sezonun ilk 4 maçından üç puan çıkaran ancak daha sonrainişli çıkışlı grafik çizen "Kara Kartallar", son üç maçta Kayseri Erciyesspor'u 3-2, Gaziantepspor'u 2-1 ve Kasımpaşa'yı 3-0yendi.

PEDRO İLK GOLÜNÜ ATTI

Beşiktaş'ın ikinci golüne imza atan PedroFranco, siyah-beyazlı formayla ilk gol sevincini yaşadı.

Ligin ilk yarısında şans bulamayan, ancak Tomas Sivok'un yokluğunda ikinci yarıda teknik direktör Slaven Bilic'in savunmada en çok güvendiği isimlerden olan Kolombiyalı oyuncu, 34. dakikada takımını 2-0öne geçirdi.

ALMEIDA, SAYILMAYAN GOLÜ TELAFİ ETTİ

Kasımpaşa karşısında 25. dakikada gol sevinci yaşayan Portekizli futbolcu Hugo Almeida, ilk maçta attığı, ancak"tekrar" kararı verildiği için sayılmayan golünü telafi etti.

Ligde ikinci yarının ilk haftasındaki Trabzonspor maçında gol sevinci yaşayan ancak Kayseri Erciyesspor ile Gaziantepspor karşılaşmalarını boş geçen Almeida, iki hafta aranın ardından rakip fileleri havalandırdı.

Siyah-beyazlı oyuncu, Kasımpaşa karşısında attığı golle ligde bu sezon 11 gole ulaştı ve Galatasaraylı futbolcu Burak Yılmaz'ı yakaladı.

Attığı golün yanı sıra savunmada takım arkadaşlarına destek veren Portekizli oyuncu, 69. dakikada yerini Filip Holosko'yabıraktı.

VELİ KAVLAK İLK GOLÜNÜ ATTI

Siyah-beyazlı ekipte Veli Kavlak da bu sezonki ilk gol sevincini yaşadı.

Süper Lig'deki son golünü geçen sezon 11 Mayıs 2013'te Gençlerbirliği karşısında kaydeden siyah-beyazlı oyuncu, uzun bir aradan sonratakımına gol kazandırdı.

BEŞİKTAŞ, İKİNCİYARI EKSİK OYNADI

İlk yarıyı 3-0 önde kapayan Beşiktaş, ikinci yarıyasıkıntılı başladı.

Mücadelenin 35. dakikasında ilk sarı kartını gören Serdar Kurtuluş, 49.dakikada Adem Büyük'e yaptığı hareketin ardından ikinci sarı kartını gördü. İki sarıdan gördüğü kırmızıkartla oyun dışı kalan Serdar Kurtuluş, ikinci yarıda takımının sıkıntılı anlar yaşamasına nedenoldu.

Beşiktaş, böylece ilk maçta olduğu gibi maçı yine eksik tamamladı. İki ekiparasında 15 Aralık 2013'te oynanan maçta da bir taraftarın Manuel Fernandes'e saldırmasının ardından Ramon Motta ile Hugo Almeida, taraftara yönelik hareketlerinden dolayı kırmızı kart görmüşlerdi.

Kazandığı Kayseri Erciyessporve Gaziantepspor maçlarının son bölümlerinde de zorlanan siyah-beyazlı ekip, Kasımpaşa karşısında 49. dakikada 10 kişi kalmasına rağmen rakibinin umutlanmasına izin vermedi.

BILIC YERİNDE DURAMADI

Karşılaşmanın ilk yarısını rahat bitiren, ancak ikinci yarının büyük bölümünü eksik sürdüren Beşiktaş'ta teknik direktör Slaven Bilic büyük heyecan yaşadı.

İkinci yarı boyunca yerinde duramayan Hırvat çalıştırıcı, sık sık oyuncularını uyardı. Bilic, bazı pozisyonlarda ise kararlarından dolayı hakem Tolga Özkalfa'ya tepki gösterdi. Slaven Bilic'in yardımcıları da zaman zaman Bilic'in yanında oyunculara uyarılarda bulundu. Maçın dördüncü hakemi Arkın Akgöl, bu nedenle zaman zaman siyah-beyazlı takımın kenar yönetimini uyarmak zorunda kaldı.

GALİBİYET SEVİNCİ BAŞKANLA BİRLİKTE

Beşiktaşlı futbolcular, galibiyet sevincini kulüp başkanı Fikret Orman ile yaşadı.

Maçın bitiş düdüğünün ardından futbolcular, protokol tribününe gelerek Orman ve yöneticilerle galibiyeti paylaştı. Orman ve yöneticiler, alkışlarla oyuncuları kutladı.

Bu sevincin ardından neşeli dakikalarsiyah-beyazlı taraftarların önünde sürdü. Taraftarlar, bulundukları tribüne gelen oyunculara üçlü çektirdi.

Bu arada Fikret Orman, karşılaşmanın ardından soyunma odasına giderek futbolcuları kutladı.

GOLLERE DEVAM

Kasımpaşa'yı 3-0 yenen Beşiktaş, üst üste 4.maçında da gol attı.

Ligin ikinci yarısına hücum yollarında iyi başlayan siyah-beyazlı ekip, Trabzonspor (1-1), Kayseri Erciyesspor (3-2) ve Gaziantepspor (2-1) maçlarının ardından Kasımpaşa'ya da (3-0) gol atma başarısı gösterdi. "Kara Kartallar", bu 4 maçta 9 kez gol sevinci yaşadı.

BU SEFER GOL YEMEDİ

"Kara Kartallar", tekrar maçını kazandığı gibi, iyi de savunma yaptı.

Ligde son 8 maçta kalesini gole kapatamayan ve bu periyotta 11 golyiyen Beşiktaş, Kasımpaşa karşısında kalesini gole kapadı.

DONK İKİNCİ YARI OYNADI

İki takım arasındaki maçın tekrarına neden olan hareketi yapan Ryan Donk,karşılaşmanın ikinci yarısında oyuna dahil oldu. Lacivert-beyazlı oyuncu, 53. dakikada Erhan Kartal'ın yerine oyuna girerken eksik kalan rakipkarşısında sık sık ileriye çıkarak gol aradı. Maçı yöneten hakem Tolga Özkalfa'nın özellikle taç atışlarının yerinde kullanması için özen göstermesi dikkati çekti.

Bu arada karşılaşmanın 25. dakikasında kale arkası tribününe bazı taraftarların giriş yaptığı gözlendi. İki takım taraftarları arasında maç içinde de sözlü sataşmalar sürdü. Beşiktaşlı taraftarlar, maçın son bölümlerinde "Haftaya bir daha oynayalım mı?" şeklindeki tezahürat yaptı.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!