comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Beşiktaş acısını çıkardı!

11 Şubat 2014, Salı 21:54

Spor Toto Süper Lig'in 15'inci haftasında oynanan ve Kasımpaşa'nın 2-1 üstünlüğüyle biten ancak TFF tarafından tekrar kararı verilen maçta bu kez gülen taraf Beşiktaş oldu. Siyah beyazlılar bu galibiyetle zirveye bir adım daha yaklaştı.

Kasımpaşa ile Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 15'inci haftasında oynanan ancak tekrar kararı verilen maçta karşı karşıya geldi. Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanan maçı Beşiktaş 3-0 kazandı.
İlk maçı 2-1 kaybeden Beşiktaş'a galibiyeti getiren golleri 26. dakikada Hugo Almeida, 36. dakikada Pedro Franco ve 44. dakikada Veli Kavlak attı. Siyah beyazlılarda Serdar Kurtuluş, 35 ve 44'üncü dakikalarda gördüğü çift sarı kartla Tolga Özkalfa tarafından oyundan ihraç edildi.
 
Bu sonucun ardından Beşiktaş puanını 39 yaparak hem 3'üncü sıradaki yerini sağlamlaştırdı, hem de zirveyle arasındaki farkı 5 puana indirdi. Kasımpaşa ise 8 hafta üstüste 3 puandan uzak geçen serisine 1 maç daha ekledi ve 30 puanda kaldı.
 
Beşiktaş bir sonraki maçında Bursaspor'u ağırlayacak. Kasımpaşa ise lider Fenerbahçe'ye konuk olacak.
 
FERNANDES YİNE YEDEK
 
Kasımpaşa ile oynanan ilk maçta ilk 11'de sahaya çıkan ancak ligin devre arasında sakatlanan Tomas Sivok, bu sefer kadroda yer almadı. Bu oyuncunun yerine Kolombiyalı oyuncu Pedro Franco, savunmanın göbeğinde Ersan Adem Gülüm ile birlikte forma giydi. Aynı karşılaşmada yine ilk 11'de sahaya çıkan Necip Uysal, bu sefer yedek soyunurken, 15 Aralık 2013'teki maçta yedek kalan Veli Kavlak bu mücadeleye ilk 11'de başladı.
 
Lacivert-beyazlı takımla yapılan ilk maçta taraftar saldırısına uğrayan Manuel Fernandes, Gaziantepspor maçında olduğu gibi mücadeleye yedekler arasında başladı.
 
CEZALILAR FORMA GİYDİ
 
Ligin 15. haftasındaki mücadeleyi kart cezaları nedeniyle kaçıran Ryan Babel ile Adem Büyük, bugünkü karşılaşmada forma giydi. 15 Aralık'taki maçta ilk 11'de oynayan Malki, yedek soyundu.
 
Lacivert-beyazlı takımın teknik direktörü Shota Arveladze Beşiktaş karşısında, 3-1 mağlup oldukları Torku Konyaspor maçının ilk 11'ini bozmadı.
 
BEŞİKTAŞ SERT BAŞLADI!
 
Tekrar maçına daha istekli ve arzulu başlayan taraf Beşiktaş oldu. Siyah beyazlılar, ön alanda etkili bir pres yaparken ileride de rakibine göre daha organize bir görüntü çizdi. Kasımpaşa, bu dakikalarda paslaşmakta ve topu ileriye taşımakta çok zorlandı ve kendi sahasına hapsoldu.
 
Kasımpaşa'nın ilk 20 dakika boyunca devam eden bu oyunu değiştirme isteği, daha fazla adamla, savunmayı öne çıkararak karşı çıkmak oldu. Ancak, maçta daha iyi taraf olan Beşiktaş, lacivertli beyazlıların bu taktiksel hatasını, çok iyi organize olarak geldiği atakta, 26. dakikada seri ve etkili tek pasların ardından Almeida'nın boş kaleye attığı golle cevapladı.
 
BEŞİKTAŞ BİR ANDA 3'LEDİ!
 
Golün ardından Kasımpaşa cephesinde taktiksel disiplinden kopuş ve tedirgin hava göze çarparken, Beşiktaş cephesi de golü attıktan sonra biraz daha temkinli bir oyun ortaya koymaya başladı. İlk 30 dakika geçildiğinde, Beşiktaş'ın topla oynamada %59'a 41'lik üstünlüğü dikkat çekti. Oyunda golün ardından yeni bir denge kurulmaya çalışılırken, Beşiktaş'ın Pedro Franco ile kornerin ardından oluşan karambolde golü geldi. Her iki takım için de sürpriz olan bu gol sonrası, Beşiktaş daha fazla iştahla saldırmaya başladı. 8 haftadır sahadan galibiyetle ayrılamayan Kasımpaşa'da da moral bozukluğu ortaya çıktı.
 
İzleyenlerin "Beşiktaş'tan bir gol daha gelir" dediği bölümün ardından Veli Kavlak, 44'te altıpastan yaptığı kafa vuruşuyla farkı 3'e çıkardı. Bu golde ilginç olan taraf ise, siyah beyazlıların oldukça rahat bir şekilde fileleri bulmasıydı. Golün ardından geçen 2 dakikalık süreden sonra hakem Tolga Özkalfa'nın devre düdüğü geldi.
 
SERDAR KIRMIZI GÖRÜNCE DENGE DEĞİŞTİ
 
İkinci yarıya hızlı başlayan taraf 3-0 gerideki ev sahibi ekip Kasımpaşa oldu. Karşılaşmanın 49. dakikasında rakibine yaptığı faul sonrasında ikinci sarı karttan kırmızı kart gören Beşiktaşlı Serdar Kurtuluş takımını 10 kişi bıraktı. Bu dakikadan itibaren farkı azaltmak için oyunu Beşiktaş yarı alanına yığan Kasımpaşa, golcü oyuncusu Babel ile yakaladığı fırsatları değerlendiremedi.
 
SON PASLAR İSABETLİ OLSA...
 
Beşiktaş, 10 kişi kalması ve skoru da bulmasıyla geriye gömülüp kontraatak aradı. Hırvat teknik direktör Slaven Bilic, pivot santraforu Hugo Almeida'yı oyundan alarak, bu felsefedeki bir oyuna daha uygun olan Holosko'yu oyuna aldı. Beşiktaş'ta Olcay ve Holosko dışındaki tüm isimler geride pozisyon alırken, Oğuzhan da iki hat arasındaki bağlantıyı sağlayan isim oldu. Siyah beyazlılar, 4-5 adamla geldiği ve Kasımpaşa savunmasını eksik yakaladığı pozisyonlarda son paslardaki isabetsizlik nedeniyle skoru artıramadı.
 
70'den sonra Kasımpaşa ise duran toplar dışında ciddi bir tehlike yaratamadı. Duran toplarda da Beşiktaş savunması veya kaleci Tolga Zengin başarılı olunca, Beşiktaş beklediğinden de rahat bir 3 puana ulaşmış oldu.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!