comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Beşiktaş'tan Dany için açıklama! "Olmayınca aldık"

09 Şubat 2014, Pazar 12:58

Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Metin Albayrak, Dany transferine açıklık getirdi: "Yabancı olmayınca aldık"

Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Metin Albayrak, herkesin gıpta ile bakacağı ve taraftarların gurur duyacağı bir Beşiktaş'ın geldiğini söyledi.
 
Albayrak, Fikret Orman başkanlığında yönetim kurulu olarak göreve geldikleri ilk günden itibaren kendilerine bir yol haritası çizdiklerini belirterek, "Bunun başında stat geliyor. İkincisi Beşiktaş'a yeni sponsorluklar kazandırmak ve halihazırdaki sponsorlukları iyileştirmek.Beşiktaş'ta durum tespiti yaptık ve ona göre yol haritası çizdik" dedi.
 
Bu doğrultuda profesyonel isimleri göreve getirdiklerini kaydeden Metin Albayrak, "Stadı yapmak birinci hedefimiz. Beşiktaş Genel Kurulu bize inandı ve güvendi. O anlayışla tüm yöneticiler var gücüyle çalışıyor. 'Hayallere' çok az zamanımız kaldı. Herkesin gıpta ile seyredeceği ve taraftarların gurur duyacağı bir Beşiktaş geliyor" diye konuştu.
 
"Sezon başındaki hedeflerimizin gerisinde değiliz"

Kulübün genel sekreteri Albayrak, futbolda hiçbir şekilde sezon başındaki hedeflerin gerisinde olmadıklarını dile getirdi.
 
İyi bir takıma sahip olduklarını kaydeden siyah-beyazlı kulübün yöneticisi, şunları söyledi:
 
"Takımın iyi bir kimyası var ve hocamıza inanıyoruz. Maalesef Türkiye, çok çabuk sonuç isteyen bir ülke. Uzun senelerden beri şampiyonluk hasreti var. Taraftarlarımız da haklı olarak bekliyor. Biz geldikten sonra yepyeni bir dönem başlattık. Sahamız yok. İkinci yarıda da talihsiz sakatlıklar geçirdik. Defansın en önemli oyuncularından Sivok sakatlandı."
 
Gaziantepspor karşısında oyuna yüzde 80 oranında hakim olduklarını kaydeden Metin Albayrak, şöyle konuştu:
 
"Sezona başladığımız gibi hücumda basan takım hüviyetinde olduğumuzda her takımı yeneriz. Son dakikalarda gol yiyip sıkıntı yaşamamız doğal. Hocada da oyuncularda da puan kaygısı var. Bu kaygıyı yaşadığınızda ister istemez geriye çekiliyorsunuz. Galibiyetler moral veriyor. İnşallah sakatlık olmadan hedefimize doğru gideriz. Takımı yönetim olarak yakından takip ediyoruz. Neredeyse onlarla yatıp kalkıyoruz. Hedefimiz Beşiktaş'ı en yukarıda görmek. Ligde her şey olabilir. Rakiplerin puan kaybetmesini bekleyip biz de her maçımızı kazanmayı amaçlıyoruz. Hedefimiz şampiyonluk."
 
"En büyük transfer Pedro Franco"

Metin Albayrak, kendisi için ikinci yarının en önemli transferin Pedro Francoolduğunu ifade etti.
 
Genç oyuncunun geldiği ilk dönemlerde adaptasyon süreci yaşadığına dikkati çeken Albayrak, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Çok genç ve gelecek vaat eden bir oyuncu. Güney Amerika'da yılın futbolcusu seçilmiş. Gaziantepspor maçında kendisini çok beğendim. Dany ile yan yana ilk kez oynamasına rağmen başarılıydı. Bu, oyun zekasının üst düzey olduğunu gösterir."
 
Dany'nin transferi

Albayrak, Galatasaray'dan kadroya dahil ettikleri Dany Nounkeu'nun da futbol direktörü Önder Özen ve teknik direktör Slaven Bilic'in isteği doğrultusunda transfer edildiğini söyledi.
 
"Seçeneklerimiz vardı. Olmayınca hazır olan Dany aldık" diyen Metin Albayrak, bu transferle ilgili eleştiriler konusunda ise "Taraftarlarımız biraz duygusal bakıyor. Yabancı transferi risklidir. Yerli oyuncunun sermayesi çok az. İyi oyuncular çabuk alınıyor. Potansiyelli oyuncuların da rakamları yukarıda oluyor. O bölgede tercihimizi yabancıdan yana kullanmak istedik" ifadelerini kullandı.
 
Dany'nin bir plan çerçevesinde alındığını anlatan Albayrak, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Özen ve Bilic'in düşüncesi, 'Dany Florya'dan kalkıp Ümraniye'ye gelecek. Formasını değiştirecek ve kramponlarını giyecek' şeklindeydi. Yani hazır durumda bir oyuncuydu. Bunu da Gaziantepspor maçında gösterdi. Herkes her takımdan her oyuncuyu alabilir. Bizden de Ayhan ve Gökhan ZanGalatasaray'a gitti. Dany pozitif bir transfer. Üç sezondur Türkiye'de ve Galatasaray'da çok sayıda maça çıktı."
 
Stat konusu

Önlerindeki en önemli konunun yeni stadın yapılması olduğunu belirten Albayrak, stadın bitmesiyle birlikte çok farklı bir noktaya geleceklerini dile getirdi.
 
Stadın bitmesiyle birlikte ekonomik kazançlarının çoğalacağını ve bunun da sportif başarıya döneceğini kaydeden Metin Albayrak, "Yöneticilerimiz, camiamız, profesyonellerimiz ve diğer şubelerdeki insanlarımız; herkes bunu bekliyor" ifadesini kullandı.
 
Yeni stadın açılışında ilk golü yine onursal başkanları Süleyman Seba'nın atmasını istediklerini anlatan genel sekreter Albayrak, "Biz geçmişimizle övünen bir camiayız. Süleyman Seba'nın kulübe çok emeği var. Kendisi ameliyat oldu. Bir an önce aramıza dönmesini bekliyoruz. Yeni stadın açılışını da onunla birlikte yapmak istiyoruz. Taraftarlar da ilk golü onun atmasını istiyor" diye konuştu.
 
"Başarıda güven çok önemli"

Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Albayrak, başarıda yönetimin, teknik heyetin ve taraftarların birbirine güven duymasının çok önemli olduğunu ifade etti.
Teknik heyet ve oyuncu kadrosunda istikrarın sağlanmamasıyla ilgili soruyu yanıtlayan Albayrak, şunları kaydetti:
 
"Maalesef bu Beşiktaş'ın hastalığından ziyade Türkiye'nin hastalığı. İki maç kaybedildiğinde eleştiriler başlıyor. Camiaların üzerinde baskı oluyor. Bu yönetim kurulların üzerine geliyor. Belli şeyden sonra motivasyon kayboluyor. O güven kaybı yönetimle hoca arasına girdiği anda zaten ipler kopuyor. Biz Bilic'e çok inanıyoruz. Mümkün mertebe arkasında olmayı düşünüyoruz. Hocamız da şu ana kadar taraftarla iyi ilişki kurdu. Bu çok önemli. Hem oyuncularla hem kendisiyle güzel bir diyalog içindeyiz. Taraftarlarımızdan en çok güven duymalarını istiyoruz. Sürekli başarı uzun vadeli çalışmayla olur. Yönetim, teknik ekip ve taraftar oyunun en önemli parçaları. O yüzden herkesin birbirine güvenip inanması lazım."
 
Takımın daha önce yabancı oyunculara endeksli olduğunu vurgulayan Albayrak, "Bunu daha çok Türk oyuncuya endeksli hale getirmeye çalıştık. Birkaç pozisyondaki eksiklere rağmen başardığımızı düşünüyorum" ifadesini kullandı.
 
Tolga Zengin'e övgü

İkinci yarının en önemli transferinin Pedro Franco olduğunu dile getirenMetin Albayrak, sezonun en önemli transferini ise kaleci Tolga Zengin olarak gösterdi.
 
Tecrübeli kalecinin oyunculuğunun yanı sıra karakterli biri olduğunu vurgulayan siyah-beyazlı kulübün yöneticisi, şöyle konuştu:
 
"Kaptanlığa kadar geldi. Bunu da hak ediyor. Kendisini çok seviyoruz. O da camiayı çok seviyor. Böyle karakterlere ihtiyacımız vardı. Onunla birlikte takımda lider oyuncu sayısını fazlalaştırıp, kaliteli ve karakterli bir takım oluşturmak. Takım oyununa uygun yabancılarla bunu birleştirirseniz başarı gelir."
 
"Futbolcu kendine bakacak"

Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Metin Albayrak, sakatlığın olmaması için futbolcuların kendisine bakması gerektiğin ifade etti.
 
Takımda geçen sezondan beri çok sayıda sakatlığın yaşanmasına dair soruyu yanıtlayan Albayrak, şunları söyledi:
 
"Tabii ki futbol fizikle oynanıyor. Sakatlığın bir sürü parametresi var. Zemin bunun bir parçasıdır, sağlık ekibi parçasıdır, futbolcu da parçasıdır. Açıkçası ben o konuda sorunu futbolcunun kendisinde buluyorum. Avrupa'da Xavive Messi senede 70 maç oynuyorlar. Onların yediği tekmeleri bizimkiler çok yemiyordur. Futbolcu kendine bakacak. Futbolcu uykusuna, yediklerine her şeyine bakacak."
 
Bu konuda geçmişten örnek veren Albayrak, "Benim bütün gençliğim Metin, Ali, Feyyaz ve Rıza'larla geçti. Ben Rıza'nın bir kere sakatlandığını görmedim. Kendine çok iyi bakardı. Uykusuna dikkat ederdi. Her kampa giderdim. Kitabını alır, sütünü içer maça hazırlanırdı. Bu meslek çok kısa süren bir meslek" ifadelerini kullandı.
 
Sakatlıklarda etkili olduğu iddia edilen BJK Nevzat Demir Tesisleri'nin saha zemininin standartların üzerinde olduğunu vurgulayan siyah-beyazlı kulübün yöneticisi, şunları kaydetti:
 
"Olaya bilimsel olarak bakıyoruz. Sağlık ekibimiz aynı şekilde pozitif. Onların başında Türkiye'nin en büyük hocası Ömer Taşer var. Her şeyi bilimsel duruma göre yapıyoruz. Şansızlıklar da olabiliyor. İsmail Köybaşı'nın yaşadığı şansızlık gibi... Ne onlar sakatlanmak ister ne biz onların sakatlığını isteriz. Dışarıdan tutacağınız dadılarla olmaz. İnsanın içinde olması gerekiyor. Zorlama yaptırımlara inanan bir insan değilim. Hayatını buradan idame ettiriyorsan, futbolcu bunu bilecek. Onlara tavsiyede bulunan bir ekibimiz var."
 
Taraftarların kendilerine olan tepkisi

Albayrak, Kayseri Erciyesspor maçında taraftarların başkan Orman'a ve yönetime yönelik tepkileri konusunda ise "Bazı Beşiktaş taraftarlarının başkanımıza ve yönetim kuruluna karşı negatif bir görüntü içinde olduğunu görüyoruz. Beşiktaş Kulübü ve yönetimin taraftara dava açtığı söylemi doğru değil" diye konuştu.
 
Galatasaray ile oynanan maçta sahaya atlayan ve olaylara sebebiyet veren emniyet tarafından savcılığa intikal ettirilen ve hakkında dava açılan kişilere karşı dava açtıklarını kaydeden Metin Albayrak, şu ifadeleri kullandı:
 
"Zaten hepimiz Beşiktaş taraftarıyız. Beşiktaş'ın iyiliği için mücadele ediyoruz. Kulübe zarar veren kişileri ayırt etmemiz lazım. Beşiktaş taraftarı başımızın tacı. Taraftar için o stadı yapıyoruz. Daha iyi şartlarda gelip maç izlesinler diye yapıyoruz. Beşiktaş taraftarıyla her zaman gurur duyan yönetimimiz var. Taraftar da başka takımlarda olmayacak kadar kulübüne sevdalı bir gruptur. Onlardan tek isteğim, Beşiktaş'ı sonuna kadar desteklemeleri. İyi yoldayız ve bize güvensinler. Kulüp, onların gurur duyacağı ve övüneceği bir hale gelecek."
 
Metin Albayrak, Fulya'da altyapı oyuncuların yararlanacağı tesisi de yaptıklarını kaydederek, "Futbol altyapımızın çalıştığı sahanın şartları kötü hale gelmişti. Şimdi yeniliyoruz. Bin 600 metre kare kapalı alanda, 40 oyuncunun kalabileceği, yemekhanelerin de olduğu, çağdaş bir yer yapıyoruz. Burası Nisan ayı gibi bitecek" ifadelerini kullandı.
 
Avrupa Şampiyonası koleksiyonu

Siyah-beyazlı kulübün yöneticisi, Avrupa Şampiyonası'nda kullanılan topların koleksiyonunu yaptığını ifade etti.
 
Albayrak, 1984'ten 2012'ye kadar olan şampiyonalarda kullanılan topların kendisinde olduğunu vurgulayarak, "Bazı şampiyonalara da gittim. Sporun içinde olduğunuz zaman ilişkileriniz oluyor. Kimisini satın aldım, kimisi hediye geldi" diyerek sözlerini tamamladı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!