comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Aranan kan bulundu mu?

07 Şubat 2014, Cuma 22:07

Siyah-beyazlı ekibin Galatasaray'dan transfer ettiği Kamerunlu savunmacı gelecek adına umut verdi.

FutbolArena Özel - Sadece bu sezonun ilk yarısı değil, yıllardır Beşiktaş'ın yaşadığı en büyük sorun savunmada sağlam bir görüntüye kavuşamamış olması. Senelerdir bu bölgede farklı isimleri deneyen Kara Kartal, kış transfer döneminin son günlerinde Galatasaray'dan Dany'yi transfer etti.

YENİ PARTNER
Kamerunlu stoper ilk maçında eski kulübü Gaziantepspor önüne çıkarken partneri de Pedro Franco oldu. Kolombiyalı savunmacı geçen hafta Erciyesspor karşısında ligdeki ilk kez 11'de yer almıştı. 2. maçında o da farklı bir partnerle sahaya çıkmış oldu.
UYUMUN ÖNEMİ
Futbolda oyuncuların birbiriyle uyumunun en önemli olduğu bölge savunmanın ortası. Bu oyuncuların kaleciyle iletişimi de çok kritik. Manchester United'ın İngiliz futboluna hükmederken Avrupa'da da kupa kazanmasında Vidic-Ferdinand stoper ikilisinin uyumu ve kaleci Van der Sar ile adeta telepatik iletişimi çok önemliydi.

NEREDEYSE HATASIZ OYNADILAR
Dolayısıyla birbiriyle ilk defa oynayan stoper ikilisinin uyum sorunu yaşaması beklenebilecek bir durum. Ama Dany ile Franco, Gaziantepspor önünde umut veren bir oyun ortaya koydu. Rakibe müdahalelerde, yapılan kademelerde ve adam paylaşımında oldukça başarılı bir performans ortaya konulurken tek hata yenilen golde yapıldı. Bunun dışında özellikle rakibin en etkili forveti Cenk Tosun'u etkisizleştirmeyi başardılar.

GELECEK ADINA UMUT VERDİ
Beşiktaş'ın savunmadaki sağlam görüntüsünde orta sahanın etkinliği, rakibin oyununu bozması ve üstünlüğü erken ele almasının da payı büyüktü. İlerleyen haftalarda Beşiktaş'ın yeni stoper ikilisiyle ilgili daha net fikir elde edebileceğiz ama ilk izlenimler olumlu oldu.

Analiz: Rıdvan AKSU

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!