comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Bu imza için kaç sene bekledi?

06 Şubat 2014, Perşembe 08:36

Önümüzdeki sezon Beşiktaş forması giyecek olan Cenk Tosun, Jean Tigana döneminde ulaşamadığı hayaline Bilic döneminde ulaştı.

Yeni sezonda Beşiktaş formasını giyecek olan Gaziantepsporlu Cenk Tosun, daha önce kapısından geri çevrildiği siyah-beyazlı kulübe sonunda girmeyi başardı.

Kartal'ın eski hocalarından Jean Tigana döneminde, o zamanki idari menajer Tuncay Yanık tarafından Beşiktaş'a getirilen genç yıldız, fizik olarak yetersiz olduğu için transfer edilmemişti. 2007 yılının Ağustos ayında, Fenerbahçe ile Köln'de oynanan Süper Kupa maçı öncesinde kampa babasıyla birlikte gelen Cenk, Beşiktaş'ın kaybettiği derbiyi de tribünden seyretmişti.

O dönem 17 yaşında olduğu için Eintracht Frankfurt'un alt yapısında forma giyen gurbetçi futbolcu, Almanya'da yaşadığı dönemlerde Beşiktaş'ın Avrupa'daki kamplarını da hep yakından takip etti.

Tigana ve Mustafa Denizli dönemindeki kampları ziyaret eden genç yetenek, o dönemin klas oyuncularından Delgado, Nobre ve Bobo gibi isimlerle Beşiktaş taraftarı olarak hatıra fotoğrafları da çektirmişti.

FOTOĞRAFLARI DA VAR

O fotoğrafları Almanya'daki evinde hâlâ saklayan Cenk Tosun, Eintracht Frankfurt'ta forma giydiği dönemde Halil Altıntop ile Yunan golcü Amanatidis'in arkasında kaldığı için fazla şans bulamıyordu.

Cenk Tosun, şu an Torku Konyaspor'da oynayan Gekas'ın, Alman kulübüne transfer olması nedeniyle artık ilk onbirde oynayabileceği bir takım arayışına girdi. Gaziantep-spor'a 550 bin euro bedelle gelen ve o günlerde bile Beşiktaş'ta oynamayı kafasına koyan Cenk Tosun, bu muradına yeni sezonda erecek.

Fenerbahçe'nin daha fazla para vermesine rağmen Beşiktaşlı olduğu için tercihini siyah - beyazlı kulüpten yana kullanan Cenk Tosun'un bu hikayesini duyan yöneticilerin şaşkınlıklarını gizleyemediği ortaya çıktı.

Öte yandan imzaların atılmasının ardından yeni sezonda resmen Beşiktaşlı olacak olan genç futbolcunun yöneticilere “Para için değil forma için oynayacağım” diye konuştuğu öğrenildi.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!