comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Fikret Orman net konuştu!

01 Şubat 2014, Cumartesi 13:34

Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı Fikret Orman, kulübün Divan Kurulu'nda yaptığı konuşmada stadyumla ilgili oldukça ağır bir konuşma yaptı.

Beşiktaş başkanı Fikret Orman, siyah beyazlıların yeni stadyum projesiyle ilgili olarak kulübün içerisinden bazı isimlerin karşı çıktığını ve olumsuz haberler çıkardığını söyleyerek, sert bir söylemde bulundu.

"İnşaatı yapmanın 2-3 yöntemi var. Yap-işlet-devret yapabilirdiniz. 10 senelik gelirini verirsiniz, yaparlar. Ben dedim ki "hayır", böyle gelir verirsek aradaki farkı kapatamayız. Elimizi taşın altına koyacağız ve bitireceğiz. Biz bu stadı 1 yıllık geliriyle yapacağız. Biz 7 trilyona yakın para harcadık, güvenlik yaptırdık. Belediyeye başvurduk, hafriyat parası ödemiyoruz, biz vakıfız. Bizim buradan karımız 25 milyondan aşağı değil. Biz Sehll firmasıyla anlaştık, iskontolu aldık. %12 tasarruf edelim. Biz ne yapıyoruz, biz Beşiktaş'a ucuz maliyetle yer kazandırmaya çalışıyoruz. Bir insan bundan rahatsızlık duyar mı?"

"TAKSİM'DE ÇIKMADI, BURADA ŞEHİR ÇIKTI"

"Dediler ki, stad için izin alamazlar. Sayın Demirören döneminde, Başbakan'la konuşup icazeti alan sayın Demirören'dir. Demirören'in başlattığı, Başbakan'ın onay verdiği işe sıfırdan başladık. O dönemin Kültür Bakanı, buraya stat yaptırtmam dedi. Başbakan'ın Çin ziyaretinde derdimizi anlatmaya başladık. Burası Türkiye'nin en zor yeridir. Bütün bakanlıklardan izin alınması gerekiyor. İzni aldık ve açıkladık. Sanki, Allah rahmet eylesin babama yalı yapıyorum da, onun iznini alıyorum. Seçim dönemiydi, yıkılacak burası, bunların elinden alıp, park yapılacak. Burası tarihi eser, burası stadyumdur. Parasını bulamazlar dediler, anlaşmalar yaptık o da geçti. Sonra da dediler ki, buranın altında şehir var. Sanki aldı eline şnorkeli daldı çıktı gördü. Taksim'de, Gök Kafes'te sağında solunda inşaat yapıldı, kazıldı, çıkmadı, bir burada çıktı. Sonra su çıkacak falan dediler, su seviyesinin 6 metre altındaydık"

"KULÜP 110 BİN FORMAYLA MI DÖNECEKTİ?"

"Beşiktaş'ın Bursa maçını oynayacağı yer yok. Emniyet, Bursa maçını Olimpiyat'ta oynamamıza izin vermiyor. Gelirimiz yok, sahalarımız kapanıyor. Bu değirmenin suyu nereden gelecek. Yayın gelirlerimiz, verilen teminatlara kredilere gidiyor. Bu krediler bizden evvel alındı. Bu kulüp 110 bin tane forma satışından gelecek parayla mı dönecek arkadaşlar. Ortadaki durum budur. Bizim kimseye günü gelmiş, vadesi gelmiş 1 lira borcumuz yoktur"

"RAHAT OLUN, AĞUSTOSTA BİTECEK"

"Stadın ruhsatını alamazlar dediler, aldık, ruhsat sahteymiş. A blogun varmış, C blogun yokmuş. Pes yani! Şimdi bundan ne rahatsızlık duyuluyor. Durdurulacakmış. Durdurulsa kime kazanç, kime kar. Her dosyası burada. Canlı şahitleri, mahkeme süreçleri burada. Beşiktaş forma alamıyordu. Personelimiz vardı, kaç lira içeride maaşları vardı anlatsınlar. Biz ağustos da bitirelim de bir an önce gelirimize kavuşalım dedim. Ağustos zor tarihtir. Stadı o tarihte bitiremezsek ne kazanacaksınız. Biz o stadı ağustosta bitireceğiz rahat olun"

"KENDİ TAŞERONUNA VERDİ DİYE LAFLAR"

"Etap etap ihale yapıyoruz. Gazetelere ilanlarını veriyoruz. Buranın kaba inşaatını birine vereceğiz. Buranın ihalesini ben iptal ettirdim. Malzemeyi biz alırız, işçiliği ihale ettik. 3 tane firmayla anlaştık.. Teklifler açıldıktan sonra pazarlama şansımız kalmaz diye, kapalı zarf yaptık. Kendi taşeronuna verdi falan diye laflar. Bu paraların daha azına, aynı kalitede yapılıyorsa farkı ben cebimden vereceğim.

Dün stadda tribünlere organize küfür ettirtmeler falan. Ben korkmam, çekinmem bunlardan. Gelsinler yüzüme söylesinler"


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!