Beşiktaş'ın Portekizli yıldızı Manuel Fernandes'e tekme atan Mustafa Özel isimli taraftar, spordan men yasağı konularak serbest bırakıldı.
Özel, Emniyet'teki sorgusunun ardından pazartesi öğle vakitlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda, Spor Savcısı Taner Tabel'e yaklaşık bir saat ifade verdi. Suçlamaları reddeden Özel, karşılaşmayı bilet bulamadığı için Kasımpaşa taraftarının arasında izlediğini söyledi. Siyah-Beyazlı camiadan özür dileyen Mustafa Özel, “3. dakikada Almeida'nın attığı golden sonra çok sevindim. Kasımpaşalı seyirciler kendilerinin ikinci golünden sonra Beşiktaşlı olduğumu anladılar ve beni sahaya ittiler. Ben de Fernandes'e edilen küfürlerden dolayı ona sarılmak ve elini kaldırıp büyük bir futbolcu olduğunu göstermek için yeşil zemine girdim. Kötü bir amacım yoktu.” dedi.
Özel'in Kasımpaşa Polis Merkezi'nde de, “Fernandes'e sarılacaktım. Ayağım kaydı çarpıştık.” ifadelerini kullandığı ortaya çıktı. Fernandes'in şikâyetçi olmadığı şüpheli hakkında ‘basit yaralama' suçlamasından işlem yapılacak. Uygulanacak azamî ceza ise Özel'in 1 yıl statlardan uzaklaştırılması ve Emniyet'e her maç öncesi imza için gitmesi.
6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun uyarınca sadece saldırı olaylarında yaptırım mevcut. 3 ay ile 1 yıl arasındaki muhtemel hapis cezası, 2 senelik alt sınıra takıldığı için uygulanamıyor. Federasyon'un takımların müracaatını beklemeden harekete geçip fanatikleri maddî açıdan cezalandırması da mümkün. Özel'in, güvenliği ev sahibi kulüpte olan tribünlerden atlaması sebebiyle Kasımpaşa'nın cezalandırılması gündemde.

