comScore

Beşiktaş Beşiktaş

İşte Barış Şimşek'in notu! Gözlemci...

17 Aralık 2013, Salı 08:36

Kasımpaşa-Beşiktaş maçının gözlemcisi Osman Erdal Fırat, orta hakem Barış Şimşek'e, “Bariz önemli bir hata, aksi takdirde 8.0-8.2”nin karşılığı olan 7.8 notu verdi.

Haftaya damgasını vuran Kasımpaşa-Beşiktaş maçının hakemi Barış Şimşek, siyah-beyazlılartarafından çok eleştirildi ama gözlemci Osman Erdal Fırat, Şimşek'te bariz yanlış olmadığını belirterek, notunu 7.8 olarak açıkladı.

Hakemlerindeğerlendirme ölçeğinde 7.8'in karşılığı olan “Bariz önemli bir hata, aksi takdirde 8.0-8.2” kararını veren Fırat, notları da tek tek sıraladı.Özellikle taç atışlarının yerinden kullanılmamasından 0.1 puan kıran TFF hakemgözlemcisi, Donk olayında hakemin zamanında düdük çalmamasından dolayı da 0.3 puan düşürdü. Sık sıkdüdükleriyle oyunun akışını kesmekten de 0.1 puan indiren Osman Erdal Fırat, kırmızı kartlar konusuna da ayrı bir paragraf açtı.

Taraftaraatılan tekmelerde Ramon Motta'ya verilen kırmızı kartın doğru olduğunu dile getiren Fırat, Almeida'nın daikinci sarıdan değil, direkt olarak kırmızı kartla atılması gerektiğine dikkat çekti, bariz hata olarak bunu gösterdi.

GÖRÜNTÜLER İZLENECEK

Hakemin deraporunda, “Donk topu atmadan önce düdüğü çaldım” dediği, bu şekilde kendini kurtardığı dile getirildi. Barış Şimşek, 7.8'den dolayı Süper Lig'de ilk yarıyı kapadı.

Hakemin en az dört hafta üst düzeygörev yapamayacağı vurgulandı. Bu arada Merkez Hakem Kurulu da, Donk olayıyla ilgili dün bir toplantı yaptı. TRT'de yayınlanan bir görüntüde hakemin düdüğünün önce çaldığı,ardından Donk'un topu attığının görüldüğü dikkat çekerken, MHK'nın bu görüntüyü yayıncı kuruluştan talep ettiği belirtildi. Kurul, bunu izlediktensonra kararını verecek. Ancak gelişmeler ışığında maçın tekrarın oldukça güç olduğu dile getirildi.