comScore

Bayern Münih Bayern Münih

Yılmaz Vural B.Münih-Barcelona maçını yorumladı

25 Nisan 2013, Perşembe 20:58

Tecrübeli teknik adam Yılmaz Vural, Bayern Münih'in 4-0'lık sansasyonel Barcelona galibiyetini değerlendirdi.

Maçın ardından Serhat Ramay'ın sorularını yanıtlayan YılmazVural, Şampiyonlar Ligi'ndeki Bayern Münih – Barcelona maçınıdeğerlendirdi.

Bayern Münih, son dakikalardaki oley oley sesleriyle Barcelona'yı 4-0 mağlup etti. Bu oyunu nasıl okumak lazım.
Bir kere şunu çok açık söyleyeyim Bayern Münih çok iyioynadı. Ama attığı üç gol de bana göre şaibeli. Viktor Kassai sanırımbir daha maç almaz. Türk hakemlerinin değeri umarım bu maçla daha iyianlaşılır. Cüneyt Çakır hakkında yapılan eleştirilerin üzerinden çokfazla geçmedi çünkü.

Dante'nin kafayla indirdiği pozisyon faul. Mario Gomez'in attığı ikinci golde pozisyon ofsayt. Üçüncü golde ise kesin faul var. Arjen Robben'den önce Thomas Müllerçok net şekilde Barcelonalı oyuncuya faul yaptı. Yani Bayern Münih'inüç golü de şaibeli. Ama Bayern Münih hak etmedi mi. 4-0'ı hak edecekkadar iyi oynadı. Ancak attıkları gollerin ikisi faul, biri ofsayt.Barcelona buna rağmen itiraz etmedi. Bu kültür de başka bir kültür.Bayern'in galibiyetini karalamak istemesem de hakikat ortada.

“Böyle bir takım bugüne kadar izlemedim”
Barcelona'nın durumunu nasıl yorumlayacaksınız?
Barcelona takımını ilk kez bu kadar aciz gördüm. Amarövanşta Barcelona'nın teslim olacağını düşünmüyorum. İspanya'da her şeydeğişebilir. Bayern Münih çok mükemmel oynadı. Barcelona ise çaresizhaldeydi. Sinirlendiler, faul yaptılar, tekme attılar. Buna karşınBayern Münih inanılmaz bir başarı sağladı. Rakibi çok iyi analizetmişler. Barcelona'nın üzerine bu kadar giden başka bir takımseyretmedim.

Bayern Münih'e bu futbolu oynatan Jupp Heynckes sezon sonunda koltuğunu Guardiola'ya bırakıyor. Kulağa garip gelmiyor mu, özellikle 4-0'lık galibiyetin ardından?
Heynckes'in gidişi hiç normal bir gidiş değil. AmaAvrupa'da aylar öncesinden hallediliyor bu işler. Tabii içerde neolduğunu bilemiyoruz. Ama Heynckes'ten hiç “Ben bu kadar iyi antrenörümneden gidiyorum” diye bir serzeniş duymadım. 70'ine merdiven dayamaküzere ama çok başarılı. Böyle bir başarıdan sonra bırakmasını,bıraktırılmasını ben normal görmüyorum.

Eurosport


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!