comScore

Bayern Münih Bayern Münih

Bayern'in son kurbanı Barcelona!

23 Nisan 2013, Salı 23:37

Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Alman devi Bayern Münih ile İspanyol ekibi Barcelona karşı karşıya geldi. Mücadelede golcü kimliğini konuşturan Bayern Münih, 4-0 kazanarak final için büyük avantaj yakaladı.

 Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Alman devi Bayern Münih ile İspanyol ekibi Barcelona karşı karşıya geldi.

Allianz Arena'da oynanan karşılaşmayı Bayern Münih 4-0 kazanarak rövanş karşılaşması için büyük bir avantaj elde etmiş oldu.

Karşılaşmayı baştan sona üstün oynayan Bayern Münih'e galibiyeti getiren golleri 25 ve 82. dakikalarda dakikada Thomas Müller, 49. dakikada Mario Gomez ve 72. dakikada Arjen Robben kaydetti.

Sonucu merakla beklenen karşılaşmada Barcelona'nın tutuk oyunu, Messi'nin Alman savunması içindeki kayboluşu ve Bayern Münih'in maç boyunca müthiş iştahlı görüntüsü ise karşılaşmanın ardından akıllarda kalan en önemli noktalar oldu.

İki takımı ikinci kez karşı karşıya getirecek ve Şampiyonlar Ligi'nde finalisti belirleyecek karşılaşma ise 1 Mayıs tarihinde Nou Camp'ta oynanacak. Barcelona bu karşılaşmada 5 farklı üstünlük sağlayamazsa yarı finalde turnuvaya veda edecek.

BAYERN FIRTINASI ERKEN BAŞLADI

Karşılaşmaya hızlı başlayan taraf ev sahibi Bayern Münih oldu. Ev sahibi ekip, ilk dakikalardan itibaren oyunu Barcelona yarı sahasına yıkmaya çalışırken 7-8 kişilik hücum organizasyonlarıyla Barcelona'nın adeta başını döndürdü.

İlk dakikalarda baskıyı kalesinde gören Barcelona ise klasik bol pas yapma ve topu ayağında tutmayı deneyerek oyunda rakibinin üstünlüğünü kabul ettirmeye çalışsa da bu isteğinde başarılı olamadı.

EŞİTLİĞİ BOZAN MÜLLER...

Dalga dalga gelen Bayern Münih ataklarında sonucu bulan isim ise Thomas Müller oldu.

25. dakikada atılan korneri arka direkte Dante uzak direğe gönderdi. O bölgede topu iyi takip eden Thomas Müller, kafayla topu filelere gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.

İLK YARIDA MESSI GÖZÜKMEDİ

İki haftadır sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen ve Bayern Münih maçında ilk 11'deki yerine kavuşan Lionel Messi, özellikle ilk yarıda Alman savunmasının arasında adeta kayboldu.

Arjantinli oyuncu yakın markajlar ve yıpratıcı savunma nedeniyle istediği topları alamamaktan maç boyunca yakındı.

YİNE AYNI GOL, BU KEZ GOMEZ!

İkinci yarıda da ilk yarıda olduğu gibi oyun üstünlüğü Bayern Münih'in elindeydi. Rakibinün üzerine gitmekte çekinmeyen ve turu geçmek adına daha istekli bir görüntü çizen Bayern Münih, farkı ikiye çıkaran golü ise 49. dakikada Mario Gomez ile buldu.

İlk golde olduğu gibi atılan korneri arka direkte Thomas Müller indirdi. Kale sahası içinde Mario Gomez, bekletmeden vuruşunu yaptı ve skoru 2-0'a taşıyan isim oldu.

ROBBEN'İN TARTIŞMALI GOLÜ

Yediği gollere rağmen oyun üstünlüğünü elde edemeyen Barcelona, yediği üçüncü golle birlikte adeta buz kesti.

72. dakikada Robben, sağ çaprazdan ceza sahasına girmek istedi. Alba'yı geçen Robben'in pozisyonunda Thomas Müller, yaptığı perdelemeyle İspanyol oyuncuyu düşürdü. Hakem Viktor Kassai devam ettirdi. Pozisyonun devamında ise Robben dar açıdan köşeye topu gönderdi ve skor 3-0'a geldi.

MÜLLER FARKI DÖRDE ÇIKARDI

Karşılaşmada Bayern Münih'in sezon boyunca gösterdiği gol atma çılgınlığı, maçın son anına kadar sürdü. Alman ekibinde Barcelona karşısında farkı dörde çıkaran isim ise Thomas Müller oldu.

82. dakikada Alaba'nın soldan indirdiği topu kale sahası önünde Thomas Müller savunmaya rağmen iyi takip etti ve şık bir dokunuşla filelere gönderdi.

Bu golün ardından skor değişmedi ve Bayern Münih, rakibini 4-0 mağlup ederek rövanş maçı için büyük avantaj elde etti.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!