comScore

Bayern Münih Bayern Münih

Jürgen Klopp'tan Pep Guardiola'ya uyarı

11 Ocak 2016, Pazartesi 14:57
Jürgen Klopp'tan Pep Guardiola'ya uyarı

Liverpool Teknik Direktörü Jürgen Klopp, İngiltere'de çalışacağını söyleyen İspanyol meslektaşını uyardı.
 

FutbolArena - Almanya Bundesliga ekiplerinden Bayern Münih'in teknik direktörü Pep Guardiola önümüzdeki sezondan itibaren İngiltere'de çalışmaya başlayacağını açıklamıştı.

Tıpkı Guardiola gibi Almanya'da görev yaptıktan sonra bu sezon İngiltere'ye gelen Jürgen Klopp, meslektaşına bazı uyarılarda bulundu.


Jürgen Klopp, Pep Guardiola için ne dedi?

 
İngiltere ile Almanya arasında önemli bir fark olduğuna dikkat çeken Klopp: “Pep çok tecrübeli. Eminim ki buraya geldiğinde birkaç oyuncu transfer edip çok iyi bir takıma sahip olacaktır. Ama buradaki en büyük fark oynanan maç sayısı. İngiltere'ye geldiğimde Lig Kupası yarı finalinin iki maç üzerinden oynandığını bilmiyordum. Stoke'u 1-0 yendiğimiz ilk maçın ardından Almanya'dan beni arayıp ‘Yine finale çıktın' diyenler oldu. Aptallar! Almanya'da insanlara Federasyon Kupası'nda berabere biten bir maçtan sonra o takımla tekrar bir maç daha yapacağını söylediğinizde “Ne?” diyorlar. Almanya'da kupa maçı berabere bitince uzatmalara ve penaltılara geçilir, burada sadece ikinci maçtan sonra bu oluyor. İşte aradaki fark bu, oynanan maç sayısı.” diye konuştu.
 
Klopp, ülkeye alışıp alışmadığıyla ilgili bir soruya da esprili üslubuyla şu yanıtı verdi: “İngiltere çok güzel bir ülke. İnsanlar harika. Yemekler, söylendiğinden çok daha iyi. Evet, hava şartları çok iyi değil, tıpkı söylendiği gibi.”

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!