comScore

Bayern Münih Bayern Münih

Guardiola: 'Yarın her şey değişebilir'

27 Ocak 2015, Salı 11:52
Guardiola: 'Yarın her şey değişebilir'

Bayern München'deki kariyerinde de kupalara ambargo koyan Josep Guardiola, geleceğiyle ilgili flaş bir açıklama yaptı.

Geçen sezon devraldığı Bayern'e damga vurmaya başlayan İspanyol teknik adam, ilk sezonunu hem Bundesliga hem de Almanya Kupası şampiyonu olarak tamamlamıştı.
 
Yeni sezonda da harikalar yaratan 44 yaşındaki teknik adam, Bundesliga'da ilk yarıyı namağlup lider olarak tamamlayıp birçok alanda yeni rekorlar kırmış ve Şampiyonlar Ligi 2. turunda da Shakhtar Donetsk ile eşleşmişti.
 
Münih temsilcisiyle imzaladığı 3 yıllık sözleşmesi önümüzdeki sezon sonunda bitecek olan Guardiola, kontrat görüşmelerinin ne durumda olduğuyla ilgili gelen bir soruya şu cevabı verdi:
 
"Bunun için daha zamanımız var. Sezon sonunu bekliyoruz. Futbolda bir şey bugün böyleyken, diğer gün tamamen farklı olabilir. Bayern'de çalışmak benim için büyük bir macera. Harika zaman geçirdim ve Bayern'in başında olmak rüya gibi."
 
Bayern München kulübü CEO'su Karl-Heinz Rummenigge ise şunları söyledi:
 
"Umarım mümkün olduğunca uzun süre burada kalır. Pep istediği kadar görevde kalabilir. Güvence peşinde koşan biri değil. 5 yıllık sözleşme yapmaya gerek duymuyor. Ona sonsuz güvenim var.
 
Herkesin bildiği gibi 1.5 yıllık daha kontratı var. Devre arası kampı öncesinde kendisine medyanın kesinlikle kontrat durumunu soracağını söylemiştim. Aynı zamanda sezon sonuna kadar da benim ona böyle bir soru sormayacağımı da söyledim.
 
Ve şimdi aynen bıraktığımız yerdeyiz. İkimiz de tamamen sezon sonuna odaklanmış durumdayız. Sonrasında huzur içinde oturup konuşacağız. Mükemmel bir ilişkimiz var ve Bayern München'in kendisi hakkındaki düşüncelerini biliyor. Ona olağanüstü değer veriyorum ancak sabırlı olmasını da öğrenmiş biriyim."
 
Guardiola'nın kariyerinin bir bölümünde mutlaka İngiltere Premier Lig'de çalışma hayali olduğu herkesçe biliniyor.
 
O BİR BARCELONA EFSANESİ
 
Futbolcuyken de birçok başarılar yakaladığı ve alt yapısından yetiştiği Barcelona'nın 2008 yazında teknik direktörlük görevine getirilen Guardiola, 3 yıl üst üste La Liga şampiyonluğunun yanı sıra 2 de Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu kazanmıştı.
 
Guardiola, ilk sezonunda Barcelona ile mücadele ettiği tüm kupaları toplarken, futbol tarihinde bir sezonda 6 kupayı birden kazanan ilk teknik direktör olmuştu.
 
Guardiola, Barcelona döneminde mücadele ettiği toplam 19 kupanın 14'ünde zafere ulaşarak inanılmaz bir başarı yakalamıştı. İspanyol teknik adam, Katalan ekipte 3 La Liga, 3 İspanya Süper Kupası, 2 Şampiyonlar Ligi, 2 UEFA Süper Kupa, 2 Dünya Kulüpler Şampiyonluğu ve 2 defa da İspanya Kral Kupası şampiyonluğu yaşamıştı. 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!