comScore

Bayern Münih Bayern Münih

Guardiola'dan şaşırtan itiraf! 'Tika-taka'dan...'

16 Ekim 2014, Perşembe 22:39

İspanyol çalıştırıcı, herkesi çok şaşırtacak bir açıklamada bulundu.

Bayern Münih Teknik Direktörü Pep Guardiola, Barcelona'nın başındayken kendisiyle özdeşleşen 'tiki-taka' stilinden aslında nefret ettiğini itiraf etti.
 
İspanyol teknik adam yönetiminde topu ayağında tutma takıntılı futboluyla 3 kere La Liga'da mutlu sona ulaşan Katalanlar, öte yandan 2 kere de Şampiyonlar Ligi'ni kazanma başarısı göstermişti.
 
Hollandalı efsane Johan Cruyff'ün temellerini attığını sistem, Guardiola döneminde zirve yaptı ve tika-taka İspanyol çalıştırıcı ile özdeşleşti.
 
Guardiola, bugünlerde gazeteci ve yazar Marti Perarnau'nun yardımlarıyla forvetsiz ve topla oynama takıntılı oyun anlayışından nefret ettiğiyle ilgili bir kitap çıkardı.
 
Bavyera ekibindeki ilk senesini anlattığı kitapla ilgili, "Gerçekten bu pas, pas, pas saçmalığından nefret ediyorum. Hiç bir amacı yok." dedi.
 
İlk günün ardından futbolcularıyla bir konuşma yapan Guardiola, "Bunu kafanıza iyi kazıyın. Tika-taka'dan nefret ediyorum. Tika-taka çılgınlar gibi pas yapmak anlamına geliyor. Hiç bir işe yaramayan, boş bir iş. Barça tiki-taka yapmıyordu. Bu tamamen insanların uydurması. Tüm sporlarda oyunu rakip sahaya yıkmak,rakibi zorlamak ve bunaltmak esastır." ifadelerini kullandı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!