comScore

Barcelona Barcelona

Vilanova devam edecek mi?

27 Nisan 2013, Cumartesi 10:48

Barcelona Teknik Direktörü Tito Vilanova, gelecek sezon öncesinde Katalan kulübünde göreve devam edip etmeme yönündeki kararını verdi.

Barcelona Teknik Direktörü Tito Vilanova, 19 Ocak'ta ligde karşılaştıkları Real Sociedad maçından önce basının karşısına çıkmış ve ardından hastalığı sebebiyle Amerika'ya gitmişti. Tedavisinin ardından tekrar takımının başına geçen Vilanova, o tarihten sonra ilk kez basının karşısına çıktı.

"İYİYİM, ÇOK MUTLUYUM"

Basın toplantısına herkesi selamlayarak başlayan genç teknik adam kendisini çok iyi hissettiğini belirterek, "Bu süreci atlattığım için çok mutluyum. Kendimi her zaman daha iyi ve daha güçlü hissediyorum. Geri dönüp takımımla beraber galibiyetler aldığım için ve sizlerle burada olmaktan çok büyük bir mutluluk duyuyorum" ifadelerini kullandı.

"KENDİMİ ÇOK GÜÇLÜ HİSSEDİYORUM"

Tedavisi için gittiği New York'taki problemli günlerin artık gerid kaldığını belirten Katalan teknik adam, "Genellikle iyi vakit geçirmeye çalıştım. Tedavimin iyi geçmesi elimden geldiğince çok çalıştım ve gelişen teknolojiyede teşekkür edebilirim. Kendimi artık çok güçlü hissediyorum ve çok büyük arzu ve istek duyuyorum" dedi.

VİLONOVA: "DEVAM EDİYORUM"

Vilanova, kendisine gelecek sezon kalıp kalmayacağıyla ilgili soruya ise, "Kendimi çok güçlü hissediyorum, evde iki gün otursam bile sıkılıyorum, o yüzden bırakmak gibi bir düşüncem yok. Bu benim işim ve hayatım. Doktorlarda bırakmamın aksine yapabileceğim en iyi işin bunun olduğunu söyledi. O yüzden diyebilirm ki evet, güvenle devam ediyorum" cevabını verdi.

"BU BAŞARIYI TEKRALAMAK İMKANSIZ GİBİ"

Takımın durumuyla ilgili olarak Vilanova, "Defalarca söyledim, en üst seviyede devamlı olarak yer almak her zaman zordur, şuan ligi kazanabilmemiz için hala 6 lig maçından 2'sini kazanmamız gerekiyor. Bu seneyi şampiyon bitirirsek ünvanımızı tekrar geri alacağız. Bu sezonu da sayarsak son 7 sezonda Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale yükseldik. Bu başarıyı tekrarlamak imkansız bir durum gibi duruyor" diye konuştu.

B.MÜNİH MAÇI ÖNCESİNDE İDDİALI

İspanyol teknik adam Şampiyonlar Ligi'nde 4-0'ın rövanşında karşılaşacakları Bayern Munih maçıyla ilgili olarak ise, "Biz Barcelona takımıyız ve evimizde oynayacağız. Turu geçmek için çok fazla kredimizin olmadığını biliyoruz ama sahada elimizden geleni ortaya koyacağız. Dediğim gibi biz Barcelona takımıyız ve seyircimizin önünde yapmak zorunda olduğumuz sorumluluklarımız var. Artık herşey sahada belli olacak, iki büyük takım karşı karşıya gelecek. Onlar kendi sahalarında çok iyi bir atmosfer yakaladılar ve biz de aynı çeyi yakalamayı umuyoruz. Ben kesinklikle havlu attığımızı düşünmüyorum" diyerek tur için umutları olduğunu dile getirdi.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!