comScore

Barcelona Barcelona

Iniesta eleştirilere sert çıktı!

25 Nisan 2013, Perşembe 15:03

Barcelona'nın süperstarı Andres Iniesta, 4-0 kaybettikleri Bayern Münih maçından sonra yapılan eleştirilerin mantıklı bir yanı olmadığını savundu.

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Bayern Münih'e deplasmanda 4-0 kaybeden Barcelona'nın Ballon D'Or sahibi yıldızı Andres Iniesta, yaşadıkları üzüntüyü ve rövanş maçındaki şanslarını değerlendirdi.

Aldıkları skorun oldukça acımasız olduğunu belirten Iniesta, ikinci maçta finale yükselmek için ellerinden gelenin fazlasını yapacaklarını söyledi. İspanyol yıldız; "Kaybettiğimi zaman çok az kişi bize güvendiğini söyledi. Herhangi bir şansımız varsa, biz bunu zorlayacağız. En azından, bu maçı kazanmak istiyoruz ve turu atlamamız neredeyse imkansız görünüyor." dedi.

"ELEŞTİRİLERİN MANTIKLI YANI YOK"

"Önümüzde şansımızı denemek ve inancımızı yerine getirmek için bir 90 dakika daha var. 5 gol atacağımızı söyleyemem ama bu maça ölüm kalım meselesi gibi yaklaştığımızdan emin olabilirsiniz. Fakat, yine de aldığımız skor çok çok kötü" diyerek sözlerine devam eden Iniesta; "Her zaman rehavete izin vermeden çalışmaya devam ediyoruz ama böyle bir skorla karşılaştığınız zaman çok yaralayıcı oluyor. Yapılan eleştiriler de öyle. Oldukça adaletsiz ve acımasız olduğunu düşünüyorum. Bu takım son 5 yılda, 2 kez kupayı aldı ve 3 kez yarı finale kaldı. Ligde son 5 yılda 4. şampiyonluğu kazanmamızın kıyısındayız ve herşey için her yıl kavga ediyoruz" diyerek sitemde bulundu.

"Yapılan eleştirilerin mantıklı bir yanı yok. Bunca yılın sonunda sanki hiçbir şey kazanmamışız gibi konuşuyorlar. Sonunda birincci olabilmek için tekrar savaşmak istiyoruz." diyerek mücadeleyi bırakmayacağını belirtti.

"ALMANLAR ÖNE GEÇTİ DEMEK İÇİN ERKEN"

Iniesta, Alman takımlarının yarı finalde aldıkları başarılı sonuçlara da değindi; "Hem Bayern hem Dortmund takımları fiziksel ve teknik olarak çok iyi hazırlanmışlar. Ancak, bu durum İspanyol liginin veya Barça ve Madrid'in gerilerde kaldığını söylememiz için yeterli değil. Şu noktada kendimizi geliştirmeliyiz. Şu an yapmamız gereken ise rövanş maçlarında durumu toparlamak. Her iki takım için de sıkıntılı durumlar oluştu. Her iki takım da geçen sezon yarı fianlde kaybetti. Bu bizim için belki de daha önemli ve daha karmaşık bir durum. En önemli şey İspanya Ligi'ni kazanmak, fakat Şampiyonlar Ligi daha prestijli bir turnuva" diyerek sözlerine son verdi.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!