comScore

Barcelona Barcelona

Son yarı finalist Barça, buyurun El Clasico'ya!

25 Ocak 2013, Cuma 01:00

İspanya Kral Kupası çeyrek final rövanş maçında Malaga'ya konuk olan Barcelona 6 gole sahne olan süper maçı galibiyetle bitirdi, yarı finalde ezeli rakibi Real Madrid ile eşleşti..



Malaga [2 - 4] Barcelona
8' [0 - 1] Pedro Rodriguez
12' [1 - 1] Joaquin
49' [1 - 2] G. Pique
68' [2 - 2] R. Santa Cruz
76' [2 - 3] A. Iniesta
80' [2 - 4] L. Messi
La Liga'da sezonun ilk mağlubiyetini Real Sociedad deplasmanında alan Barcelona, İspanya Kral Kupası çeyrek final rövanş maçında Malaga'ya konuk oldu. İki ekip arasında Camp Nou'da yapılan ilk maç 2-2 sona ermişti.

Malaga sahaya; Kameni, Jesus Gamez, Demichelis, Weligton, Eliseu; Seba, Camacho, Iturra, Duda; Joaquin, Santa Cruz 11'i ile çıktı.

Barcelona ise sahada; Pinto, Dani Alves, Pique, Mascherano, Jordi Alba, Xavi, Busquets, Fabregas; Pedro, Iniesta, Messi 11'i ile yer aldı.

Oldukça tempolu başlayan mücadelenin 8. dakikasında Pedro ile skor avantajını eline geçiren Barcelona, 4 dakika sonra Joaquin'in attığı gole engel olamadı ve skor 1-1'e geldi. Kalan bölümde iki ekip de istekli futbollarıyla dikkat çekerken, taraflar soyunma odasına eşitlikle gitti.

İkinci yarıya iyi başlayan Barça, 49. dakikada Pique'nin attığı golle yeniden üstünlüğü ele geçirdi. Katalan devi bilindik pas trafiği ile oyunu soğutmaya başladığı anlarda kalesinde golü gördü, 68. dakikada sahneye çıkan Santa Cruz, skoru bir kez daha eşitledi.

Barcelona, eşitliği yakaladıktan sonra seyircisinin de desteğini arkasına alan Malaga karşısında 76. dakikada bir kez daha öne geçmesini bildi. Şık bir atak organizasyonu sonrasında topu ağlara yollayan Iniesta, takımına büyük bir avantaj getirdi.

80. dakikada Barcelona işi bitirdi. Maç genelinde fazla etkili bir görüntü sergilemeyen Arjantinli yıldız durumu 4-2'ye getirdi.

Kalan bölümde skoru koruyan Katalan devi, Malaga'yı toplamda 6-4'lük skorla kupanın dışına itti. Yarı finale kalan son ekip olan Barcelona, yarı finalde ezeli rakibi Real Madrid'le eşleşti. La Liga'da ikinci yarıda yapılacak maçla beraber, taraftarların 3 "El Clasico" izlemesi de kesinleşti.

Yarı finalin diğer eşleşmesinde ise Atletico Madrid ile Sevilla kozlarını paylaşacak. Tur atlamayı başaran takımlar ise finalde karşılaşacak.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!