comScore

Barcelona Barcelona

Barcelona başkanı Real Madrid'ten değil Premier Lig'den korkuyor! - La Liga Haberleri

25 Şubat 2016, Perşembe 23:16
Barcelona başkanı Real Madrid'ten değil Premier Lig'den korkuyor! - La Liga Haberleri

Barcelona Başkanı'ndan ilginç çıkış. Barcelona'nın 53 yaşındaki Katalan başkanı Josep Maria Bartomeu'dan ezeli rakipleri Real Madrid'i kızdıracak açıklamalar yaptı

FutbolArena - Barcelona başkanı Josep Maria Bartomeu ezeli rakibini küçümserken gerçek rakibin Premier Lig olduğunu söyledi.

238853-haber


Premier Lig kulüplerinin finans kaynakları endişelendiriyor

 
2016-2017 sezonunda Premier Lig'de yer alacak 20 ekibin toplam televizyon geliri 5.136 milyar Sterlin olacak ve ligi en dipte bitiren ekip bile 99 milyon Sterlin'lik yayın geliri elde edecek.

Yayın gelirlerinin bu derece yükseldiğini gören Barcelona Başkanı Josep Maria Bartomeu, BBC Spor Servisi'nden Dan Roan'a verdiği demeçte Premier Lig temsilcilerinin elde edeceği bu gelirin muazzam olduğunu ve kendilerini şimdiden endişelendirdiğini vurguladı.
 
Dünya devlerinin güncel finansal kazançlarına bakıldığında Real Madrid 439 milyon Sterlin ile zirvede yer alırken, onları ezeli rakibi Barcelona 426 milyon Sterlin ile takip ediyordu. Sir Alex Ferguson sonrası bir türlü toparlayamayan Manchester United ise ard arda başarısızlıkla geçen sezonlara rağmen 395 milyon Sterlin'lik kazançla bu kulvarda 3. sırada yer alıyordu.

239010-haber
 
 
Ancak yayın gelirlerinde Premier Lig temsilcileri lehine değişecek bu tablo sonrası dünyanın en çok kazanan kulüpleri sıralamasında Manchester United'ın da Real Madrid ve Barcelona'yı yakalaması bekleniyor.
 
Premier Lig'in en iyi futbol organizasyonu olduğunu ifade eden Josep Maria Bartomeu, yine bu ligin seyirci ve gelir bakımından da en iyisi olduğunu sözlerine eklerken, yaklaşan koşullar altında Real Madrid'ten çok daha tehlikeli gördüğü Premier Lig'e kafa tutabilmek adına gelirlerini büyütmenin şart olduğu vurgusunu yaptı.

Josep Maria Bartomeu, yetenekli oyuncuların Barcelona'da yahut İspanya sınırları içerisinde kalmalarını sürdürmek için gelir artışının olmazsa olmaz olduğunun altını ısrarla çizdi.
 
Josep Maria Bartomeu başta Premier Lig temsilcileri olmak üzere, rakiplerinin katettiği bu finansal atılıma rağmen Barcelonalı oyuncuların hiçbirinin kulüpten ayrılmak istemediğini söylerken, oyuncuların çok daha fazla rakamları bile ellerinin tersiyle ittiğini de itiraf etti.

238607-haber
 

Barcelona'nın Şampiyonlar Ligi avantajı


 
Geçtiğimiz sezon 5. kez Uefa Şampiyonlar Ligi'ni kazanma başarısı gösteren Barcelona'nın geçmişte olduğu üzere gelecekte de bir gün bu kupaya katılamama ihtimalinin olduğunu dile getiren Bartomeu, dünya çapında oyunculara sahip olunsa bile kimi zaman istenilen sonuçların gelmemesinin futbolun doğasında olduğunu ifade etti.

Ancak bu olumsuz gelişme karşısında kulüplerin, oyuncuların, geçtiğimiz sezon kupayı kaldıran Barcelona'daki herkesin elinde bir joker hakkı bulunduğunu dile getiren Josep Maria Bartomeu, Şampiyonlar Ligi organizasyonunun çok daha çetin çeviz olmasını temenni ettiklerini de sözlerine ekledi.

238385-haber
 

Manchester City, İngiltere'nin Barcelona'sı mı olacak?

 
Önceki yıllar Barcelona teknik heyetinde üst düzey pozisyonlarda yer alan Ferran Soriano ve Txiki Begiristain gibi isimlerin ardından önümüzdeki sezon bu isimlere üstelik menajer pozisyonunda eklenecek bir başka eski Barcelonalı Pep Guardiola'ya dair ise Josep Maria Bartomeu'nun düşünceleri şu şekilde;
 
"Birtakım ortamlarda konuşulduğu üzere Manchester City'nin ada futbolundaki Barcelona olacağı görüşüne katılmıyorum. Bizi bire bir kopyaladıkları konusunda da hemfikir değilim. Yeryüzündeki birçok kulüp daha da büyümek için doğal olarak çeşitli projeler üretiyor. 
 
Kimileri bire bir Barcelona modelini örnek alıyor. Bundan doğal birşey olamaz. Kaldı ki kulüpte 14 kupa kazanmış seneye Manchester City yolunu tutacak olan Pep Guardiola'nun da potansiyeli asla inkar edilemez. Bizdeyken muazzam işler çıkardı. Futbola bakış açısında birçok pozitif ayrıntı var. Premier Lig'e çok şey katacağına eminim ancak yinelemekte fayda var, bu demek değil ki Manchester City ada futbolunun Barcelona'sı olacak."

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!