comScore

Barcelona Barcelona

Barcelona'dan Arda için bir hamle daha

25 Eylül 2015, Cuma 23:50
Barcelona'dan Arda için bir hamle daha

FIFA'dan tavsiye istemediğini vurgulayan Barcelona Kulübü, futbol dünyasının en üst kurumundan somut yanıt beklediğini açıkladı

Barcelona Kulübü, milli futbolcu Arda Turan'ın sakatlanan Rafinha'nın yerine oynatılması için yaptığı başvuruyu reddeden Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nden (FIFA) somut yanıt bekliyor.

Barcelona Kulübü'nün resmi internet sitesindeki açıklamada, sakatlanan Rafinha'nın yerine Arda Turan'ın İspanya Futbol Federasyonu'na (RFEF) kayıt olması için yapılan başvuru ile ilgili onayı istenen FIFA'nın "çözüm olmayan" bir yanıt verdiği belirtildi. FIFA'nın, Barcelona'ya Arda Turan'ı RFEF'e kayıt ettirmemesi tavsiyesinde bulunduğu ve RFEF yönetmenliği ile FIFA yönetmenliği arasında "bir ihtilafa neden olunabileceğinin" buna gerekçe gösterildiği kaydedildi. 

Futbol dünyasının uluslararası düzeyde en üst kurumu olan FIFA'dan "cevabında olumlu ve ya olumsuz, somut olmasını talep ettiklerini" açıklayan Katalan Kulübü, "Barcelona Kulübü asla hukuki bir görüş talep etme arzusunda olmamıştır. Sadece bir onay istemiştir. Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin de kararında olduğu gibi iki transfer döneminde oyuncu kayıt ettirme yasağını Barcelona Kulübü yerine getirmiştir. Bunu gerek Barcelona'nın gerekse RFEF'nin hukuk danışmanları savunmaktadır" açıklamasında bulundu.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!